Ο Τσίπρας επιστρέφει στην Κουμουνδούρου και αρχίζουν τα εσωκομματικά όργανα
20/08/2019 12:41
ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Ο Τσίπρας επιστρέφει στην Κουμουνδούρου και αρχίζουν τα εσωκομματικά όργανα

Αύριο το πρωί αναμένεται να επιστρέψει ο Αλέξης Τσίπρας στο γραφείο του στην Κουμουνδούρου μετά από τις διακοπές του στην ιβηρική χερσόνησο, όπερ σημαίνει ότι φέρνει μαζί του και την μπαγκέτα που δίνει σήμα για να αρχίσει να παίζει η εσωκομματική "ορχήστρα".

Οι εκκρεμότητες που καλείται να επιλύσει ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ για τις επόμενες τριάντα ημέρες, περίπου δηλαδή έως τη συνέντευξη Τύπου που θα παραχωρήσει στο Βελλίδειο στο πλαίσιο της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης ( 15/09) είναι ουκ ολίγες και απαιτητικές.

Κυρίως, γιατί αφορούν τόσο ζέοντα θέματα για το εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ όσο και την δόμηση του αντιπολιτευτικού λόγου του κόμματος , το οποίο από τις προγραμματικές δηλώσεις της Κυβέρνησης και έπειτα, είναι ακόμη "μουδιασμένο" και αμήχανο από την ήττα με εμφανή δυσκολία να ασκήσει συγκροτημένη και αποτελεσματική "αντιπολίτευση".

Πολιτική Γραμματεία και έριδες

Ο πρώτος σταθμός του κ. Τσίπρα στον δρόμο προς το ξύπνημα του ΣΥΡΙΖΑ μετά την θερινή ραστώνη είναι η συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας , η οποία αναμένεται να πραγματοποιηθεί , όπως έχει αναφέρει το Capital.gr, την προσεχή Παρασκευή είτε στις αρχές της επόμενης εβδομάδας, το αργότερο.

Η κομματική αυτή σύναξη δεν θα είναι υπόθεση ρουτίνας για το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης καθόσον μετρά ήδη ουκ ολίγες πληγές στο εσωτερικό του και όχι συνδεδεμένες απολύτως με την ήττα στις εθνικές εκλογές.

Για την νίκη της Ν.Δ εξάλλου ήταν προετοιμασμένοι στην Κουμουνδούρου, μετά το εκλογικό ράπισμα των ευρωεκλογών. Οι έριδες εδράζουν , ως γνωστόν, στον περιβόητο "΄μετασχηματισμό" του ΣΥΡΙΖΑ τον οποίον δεν αντιλαμβάνονται άπαντες με τον ίδιο τρόπο.

Τροχιοδεικτικές βολές μέσω δημόσιων παρεμβάσεών τους έχουν ήδη αρχίσει να ρίχνουν κομματικά στελέχη, με πιο πρόσφατη αυτή του γραμματέα του ΣΥΡΙΖΑ, Πάνου Σκουρλέτη.

Ο κ. Σκουρλέτης , μιλώντας στον ΑΝΤ1 χθες, επιχείρησε να βάλει το δικό του πλαίσιο για το ποιος είναι ο στόχος της διεύρυνσης που επιδιώκει ( ή πρέπει) το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης:

"Δεν πιστεύουμε σε ένα ακόμα μαζικό μεν, -βεβαίως πρέπει να είναι- αλλά ένα κόμμα οπαδών. Δεν θέλουμε followers. Θέλουμε μέλη τα οποία θα έχουν μια ουσιαστική σχέση με την πολιτική, να συνδιαμορφώνουν τα πράγματα και αυτό νομίζω ότι αποτελεί έναν κοινό τόπο”.

Ο Πάνος Σκουρλέτης άλλωστε, είναι απολύτως βέβαιο ότι θα θέσει τόσο στον Αλέξη Τσίπρα προσωπικά όσο και στο "τραπέζι" της Πολιτικής Γραμματείας το θέμα των προσωπικών "πυρών" που δέχεται μέσω φίλιων στον κ. Τσίπρα, αρθρογράφων και ΜΜΕ.

Σπαζοκεφαλιά

Υπόθεση για ...γερά νεύρα είναι μέχρι και το πότε θα πραγματοποιηθεί το Συνέδριο μετασχηματισμού του ΣΥΡΙΖΑ, καθώς αντιδράσεις υπάρχουν ακόμη και για τον χρόνο διεξαγωγής του.

Διαρροές που φέρουν το Συνέδριο να μετατίθεται χρονικά για τις αρχές της Άνοιξης αντί για το τέλος του προσεχούς χειμώνα, έχουν προκαλέσει σφοδρές αντιδράσεις.

Εξ΄ού και υψηλόβαθμη κομματική πηγή ανέφερε στο "Κ" ότι : Το χρονικό όριο για την πραγματοποίηση του Συνεδρίου δεν θα πρέπει να γίνει λάστιχο. Έως τις αρχές του 2020 υπάρχει επαρκής χρόνος για την διοργάνωσή του. Την αναβολή του για την Άνοιξη, επιθυμούν αυτοί που στην πραγματικότητα στοχεύουν στο να μην γίνει αναλυτική συζήτηση για τα αίτια της ήττας. Με πρόσχημα πως "εδώ τώρα ο κόσμος καίγεται τι να συζητήσουμε για το τι πήγε στραβά", αυτό που επιδιώκεται από ορισμένους , είναι να κρύψουμε τα σκουπίδια κάτω από το χαλί.

Πηγή:capital.gr