Φωτο: ΑΠΕ  - ΜΠΕ
Φωτο: ΑΠΕ - ΜΠΕ
08/08/2019 11:00
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Ο... μουσικός της Κατεχάκη «καίει» την κυβέρνηση

Όσα αποκαλύφθηκαν για τα ελλιπή προσόντα του νέου διοικητή της ΕΥΠ, έχουν εκθέσει την κυβέρνηση ανεπανόρθωτα.

Διότι όταν οι γείτονες βλέπουν τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης να θέτει συγκεκριμένα ερωτήματα για το ποιόν του στον πρωθυπουργό, απαιτώντας παράλληλα την αποπομπή του, κι ο πρωθυπουργός να μην απαντάει επί της ουσίας και να πετάει την μπάλα στην εξέδρα, προφανώς τρίβουν τα χέρια τους.

Και περιμένουν την ώρα που θα ξεσπάσει η πρώτη κρίση μεταξύ των δυο πλευρών, για να κολλήσουν τον νέο διοικητή στον τοίχο.

Κι ο πιο αδαής εάν συγκρίνει το βιογραφικό του επικεφαλής των τουρκικών μυστικών υπηρεσιών με αυτό του δικού μας θα αντιληφθεί ότι μειονεκτούμε σε τεράστιο βαθμό.

Ο ένας είναι... γεράκι με κορυφαίες σπουδές και επιτελικές κυβερνητικές θέσεις, κι ο άλλος ένας... μουσικός με αμφιλεγόμενες σπουδές και σεκιουριτάς της αμερικανικής πρεσβείας.

Είναι προφανές λοιπόν ότι εάν τύχει... στον μουσικό της Κατεχάκη να διαχειριστεί μια κρίση ανάλογη με των δυο στρατιωτικών στον Έβρο ή μια κρίση στο Αιγαίο, το... τουρκικό γεράκι θα τον τυλίξει σε μια κόλλα χαρτί.

Άρα, για να μην βρεθεί προ δυσάρεστων εκπλήξεων ο πρωθυπουργός, που ενδεχομένως να πλήξουν καίρια τη χώρα, εκτιμούμε ότι πρέπει να παύσει τον κ. Κοντολέων από τα καθήκοντά του άμεσα, προτού να είναι αργά.

Είναι προτιμότερο να υποστεί μια μικρή ήττα τώρα παρά μια μεγάλη μετά.

Γιατί είναι άλλο να σε κατηγορήσουν για λανθασμένη επιλογή κι άλλο για ανικανότητα που έβλαψε την ασφάλεια της χώρας.

Στο μεν πρώτο μπορείς να διορθώσεις τη ζημιά τοποθετώντας κι εσύ ένα... ελληνικό γεράκι στην επίμαχη θέση, στο δε δεύτερο δεν μπορείς να κάνεις τίποτα.

Και κάτι ακόμη προς ενίσχυση της αποπομπής.

Πληροφορούμαστε ότι ο κ. Κοντολέων δεν ήταν επιλογή του κ. Μητσοτάκη, αλλά κορυφαίου αξιωματούχου του Μαξίμου.

Εάν ισχύει η πληροφορία σημαίνει ότι τον παγίδευσε.

Άλλος ένας λόγος δηλαδή για να επιταχυνθεί η αποπομπή του... μουσικού.

Πληροφορούμαστε επίσης, ότι έτεροι αξιωματούχοι του Μαξίμου του εισηγούνται να μην τον διώξει καθώς εκτιμούν ότι όπως ξεχάστηκε ο ντόρος για τον κ. Τσουβάλα έτσι θα ξεχαστεί και για τον κ. Κοντολέων.

Επειδή όμοια σιγουριά είχαν και τα πρωτοπαλίκαρα του Τσίπρα με τα γνωστά αποτελέσματα, καλό είναι ο κ. Μητσοτάκης να ρίχνει και καμιά ματιά και πέρα από το Μαξίμου.

Άλλωστε είναι πολύ νωρίς για να κλειστεί στη γυάλα της εξουσίας.

Εμείς πάντως τον προειδοποιήσαμε.