Φωτο: ΑΠΕ - ΜΠΕ
Φωτο: ΑΠΕ - ΜΠΕ
19/11/2021 22:40
ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Ο Ισπανός ΥΠΕΞ στην Αθήνα για εξηγήσεις μετά τη συμφωνία με την Τουρκία

Κλήθηκε και ο Ισπανός πρέσβης - Το μήνυμα Δένδια στην Ισπανία

Ξεκάθαρα στο πλευρό της Τουρκίαςτάχθηκε η Ισπανία, μετά την υπογραφή συμφωνιών που υπέγραψε ο Πέδρο Σάντσεθ με τον Ταγίπ Ερντογάν.

Αυτή η κίνηση προκάλεσε την αντίδραση του ελληνικού ΥΠΕΞ που κάλεσε εκτάκτως τον Ισπανό πρέσβη. Ο δε υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας, είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον Ισπανό ΥΠΕΞ ζητώντας του εξηγήσεις για τις πωλήσεις όπλων στην Τουρκία και την στρατιωτική συμφωνία.

Όπως ανακοίνωσε το ΥΠΕΞ: «Σε συνέχεια της επίσκεψης του Ισπανού πρωθυπουργού στην Άγκυρακαι όσων ανακοινώθηκαν, ο ΥΠΕΞ Νίκος Δένδιας είχε τηλεφωνική συνομιλία με τον Ισπανό ομόλογό του J.M.Albares. Κατά την συνομιλία, ο Έλληνας ΥΠΕΞ αναφέρθηκε στα ζητήματα Ελληνικού ενδιαφέροντος που προέκυψαν. Ο Ισπανός ΥΠΕΞ έδωσε διευκρινίσεις και πρότεινε την άμεση επίσκεψή του στην Αθήνα, προς πλήρη διευκρίνιση των σχετικών ζητημάτων. Η πρόταση του έγινε δεκτή».

Λίγο νωρίτερα ο Νίκος Δένδιας έστειλε ξεκάθαρο μήνυμα προς την Ισπανία, μετά τη συνάντησή του με τον Γάλλο ομόλογό του. Την κάλεσε να ακολουθήσει το παράδειγμα της Γαλλίας και να μην εξοπλίζει την Τουρκία, που απειλεί με πόλεμο χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Πηγή: newsbreak.gr