Ο Δένδιας τινάζει στον αέρα τις διερευνητικές με την Τουρκία
15/01/2021 11:30
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Ο Δένδιας τινάζει στον αέρα τις διερευνητικές με την Τουρκία

...και προκαλεί πονοκέφαλο στο Μαξίμου

Πίσω από τις αβροφροσύνες με τον τούρκο ομόλογό του και το ευχάριστο κλίμα σε Βερολίνο, ΗΠΑ και ΝΑΤΟ που έχει δημιουργηθεί από την ανακοίνωση των διερευνητικών επαφών με την Τουρκία, κρύβεται η στρατηγική του Νίκου Δένδια να τις τινάξει στον αέρα!

Την ώρα που ο Έλληνας πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης παρουσιάζεται ως «υπέρμαχος της ειρήνης» από γερμανικά έντυπα και αποθεώνεται όπως άλλωστε αποθεωνόταν και ο Γιώργος Παπανδρέου ο οποίος εντέλει κατέστρεψε την Ελλάδα προς όφελος ξένων τραπεζών, ο υπουργός εξωτερικών Νίκος Δένδιας με επίσημες δηλώσεις του εμμένει στην εθνική γραμμή απέναντι στην Τουρκία, όπως αυτή υφίσταται από το 2016.

Δηλαδή, ο Νίκος Δένδιας ακυρώνει όλους αυτούς που θεωρούν ότι οι διερευνητικές θα «ξεκινήσουν από εκεί που σταμάτησαν το 2016». Δηλαδή θα συνεχιστεί η πολιτική Σημίτη, όπως αυτή δομήθηκε στο Ελσίνκι και την Μαδρίτη.

Αντίθετα, ο υπουργός εξωτερικών ξεκαθάρισε για ακόμα μία φορά ότι δεν υπάρχει καμία συζήτηση περί «χωρικών υδάτων», όπως επιθυμεί διακαώς η Τουρκία και ότι η μοναδική διαφορά μας είναι νησιωτική υφαλοκρηπίδα και η περί αυτήν θαλάσσια ζώνη.
Καμία συζήτηση δηλαδή για γκρίζες ζώνες, πολλώ δε για αποστρατιωτικοποίηση και ιδιοκτησιακό καθεστώς νησιών και τα βραχονησίδων.

Ειδική σημασία έχει και η αναφορά του Νίκου Δένδια στην στάση που τηρεί το ΝΑΤΟ. Όπου είπε ξεκάθαρα πως η συμμαχία δεν τηρεί ίσες αποστάσεις μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας! Τελείως διαφορετική προσέγγιση από το Μέγαρο Μαξίμου. Ο πρωθυπουργός όμως δεν τολμά να αγγίξει τον Νίκο Δένδια, ούτε καν να τον πλήξει, τοποθετώντας δίπλα του κάποιον αρεστό στο μέγαρο Μαξίμου, ειδικά μετά και την τελευταία δημοσκόπηση που καθιστά τον υπουργό εξωτερικών, μακράν το δημοφιλέστερο κυβερνητικό στέλεχος.

Πηγή: newsbreak.gr