Ντεμπούτο "πασοκοποίησης" σε ΣΥΡΙΖΑ με τη νέα Κεντρική Επιτροπή των "συμμάχων"
28/11/2019 10:30
ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Ντεμπούτο "πασοκοποίησης" σε ΣΥΡΙΖΑ με τη νέα Κεντρική Επιτροπή των "συμμάχων"

Πώς το είχε πει ο Αλέξης Τσίπρας από τηλεοράσεως στέλνοντας μήνυμα στους "53" που ορρωδούν προ του ενδεχομένου "πασοκοποίησης" του ΣΥΡΙΖΑ: Αυτή η συζήτηση δεν έχει νόημα, την έχει προσπεράσει η πολιτική συγκυρία, είμαστε η νέα κεντροαριστέρα, κρατάμε από το ΠΑΣΟΚ το "όραμα". Αυτά, δήλωσε σε ελεύθερη απόδοση ( πιστή στο νόημα, ωστόσο).

Το προσεχές σαββατοκύριακο, στο στάδιο Ειρήνης και Φιλίας, τούτο θα ενσαρκωθεί και με τρόπο χειροπιαστό, καθώς ο ΣΥΡΙΖΑ έρχεται εις σάρκα μία με τους "προοδευτικούς συμμάχους" του.

Αυλαία για τη νέα "συμμαχική" κεντρική Επιτροπή

Σήμερα κατά πάσα πιθανότητα θα ανακοινωθούν τα ονόματα "συμμάχων" που θα μπολιάσουν την κεντρική επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ στο δρόμο προς το συνέδριο μετασχηματισμού του, τον Μάιο (στην καλύτερη περίπτωση) , δημιουργώντας ένα νέο κομματικό όργανο την "κεντρική επιτροπή ανασυγκρότησης".

Το Όργανο αυτό, θα απαρτίζεται από περισσότερα από 550 μέλη καθώς στους κόλπους του θα βρεθεί η υφιστάμενη Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ συν πρώην βουλευτές, πρώην υπουργοί, πρόσωπα από τη λίστα της Προοδευτικής Συμμαχίας και λοιπές προσωπικότητες του ευρύτερου "προοδευτικού χώρου".

Το αντικείμενο της "Κεντρικής Επιτροπής Ανασυγκρότησης" είναι να οδηγήσει το κόμμα στο Συνέδριο διεύρυνσής του όπου εκεί ο ΣΥΡΙΖΑ - παρά τις ενστάσεις και τον φόβο τινών για πασοκική επιμόλυνση", θα βάλει την σφραγίδα της "μετάλλαξής" του σε κόμμα "κεντροαριστερό".

Η νέα "κεντροαριστερά"

Η "κεντροαριστερά" πάντως, που ως όρος έως και λίγους μήνες πριν , ήταν απολύτως ενοχοποιημένος στην Κουμουνδούρου καθόσον παρέπεμπε στην εποχή Κώστα Σημίτη και στον "επάρατο" εκσυγχρονισμό, πλέον δεν φοβίζει την ηγεσία της Κουμουνδούρου ως φάνηκε και από τον ίδιο τον κ. Τσίπρα ο οποίος διαμήνυσε εντός και εκτός κομματικών τειχών πως, θέλετε δε θέλετε, είμαστε η νέα κεντροαριστερά του πολιτικού σκηνικού.

Οι μεταγραφές άλλωστε της Κουμουνδούρου από το ΠΑΣΟΚ, προεξάρχοντος του Νίκου Μπίστη, δεν επιτρέπουν στο πρώην κυβερνών κόμμα, να παριστάνει πως σκιάζεται τον "εκσυγχρονισμό". (Τον οποίο προδήλως σκιάζονται οι "53" εξ'ου και το ιδιαιτέρως μαχητικό τους στέλεχος Πάνος Λάμπρου, σε πρόσφατη συνεδρίαση Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ είχε διαφωνήσει σε υψηλούς τόνους με την επιλογή Μπίστη).

Το προσεχές σαββατοκύριακο το νέο κομματικό όργανο η "κεντρική επιτροπή ανασυγκρότησης", όχι και τόσο ευέλικτο καθώς, ως αναφέρθηκε θα αριθμεί περισσότερα από 550 άτομα, θα "κληρώσει" και την νέα πολιτική γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ, η οποία μέχρι σήμερα , στελεχώνεται αποκλειστικά από μέλη του κόμματος.

Πηγή:capital.gr