Νέα δημοσκόπηση: Δεν βαίνουν όλα καλώς…
12/01/2021 14:46
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Νέα δημοσκόπηση: Δεν βαίνουν όλα καλώς…

Παρά το αρκετά μεγάλο ποσοστό που δηλώνει υπέρ του εμβολιασμού

Μια δημοσκόπηση της Opinion Poll για την ηλεκτρονική εφημερίδα Political δείχνει αρκετά μεγάλη δυσαρέσκεια για τους κυβερνητικούς χειρισμούς σε πανδημία και οικονομία, ενώ το 2021 δεν περιβάλλεται γενικά από αισιόδοξα συναισθήματα, παρότι ένα αρκετά μεγάλο ποσοστό δηλώνει υπέρ του εμβολιασμού.

Ένα συνολικό ποσοστό σχεδόν 79% των ερωτηθέντων νοιώθει ανησυχία, άγχος και απογοήτευση με την έλευση του 2021, ενώ ελπίδα και αισιοδοξία εκφράζει μόνο ένα 24,4%.

Μοιρασμένες είναι οι απόψεις για το αν η Ελλάδα πηγαίνει προς την σωστή ή την λάθος κατεύθυνση, με τις απαντήσεις να είναι 44% προς τη λάθος και 45% προς τη σωστή.

Όσο για το θέμα του εμβολιασμού, το 74% των συμμετεχόντων στην έρευνα δηλώνει ότι θα εμβολιαστεί (σίγουρα ναι και μάλλον ναι).

Σε ότι αφορά τους κυβερνητικούς χειρισμούς σε πανδημία και οικονομία, τα μαντάτα δεν είναι και πολύ αισιόδοξα για το Μαξίμου: ένα 48% είναι λίγο ή καθόλου ικανοποιημένο για τα θέματα της πανδημίας, ενώ ένα 60% είναι λίγο ή καθόλου ικανοποιημένο για τα θέματα της οικονομίας.

Τέλος, ο πρόσφατος ανασχηματισμός δεν ενθουσίασε και ιδιαίτερα τους ερωτηθέντες, μιας και το 50% δεν θεωρεί ότι θα υπάρξει ώθηση στο κυβερνητικό έργο.

Πηγή: newsbreak.gr