Να μην τολμήσει!!!
17/06/2019 12:00
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Να μην τολμήσει!!!

Μετά από την ακύρωση της επίσκεψης του Τσίπρα στην Κω και την έκτακτη σύγκληση του ΚΥΣΕΑ, δυστυχώς τα εφιαλτικά σενάρια για τα ελληνοτουρκικά που περιέγραψε αναλυτικά σε άρθρο του ο Θανάσης Κ., επανέρχονται ενισχυμένα.

Αναδημοσιεύουμε τα δύο από τα τρία, καθώς το πρώτο αναφερόταν στο ενδεχόμενο να γίνουν εκλογές τον Οκτώβριο και να προσπαθήσει να ενισχυθεί ο Τσίπρας μέσω ενός θερμού επεισοδίου με την Τουρκία.

Από τη στιγμή που προκήρυξε τελικά εκλογές ο Τσίπρας, κάηκε, ωστόσο, με τις χθεσινές εξελίξεις τα άλλα δύο παραμένουν ιδιαίτερα απειλητικά.

Συγκεκριμένα αναφέρουν:

- Σενάριο δεύτερο:Το θερμό επεισόδιο να γίνει παραμονές εκλογών, δηλαδή από τις 20 Ιουνίου μέχρι τις πρώτες μέρες του Ιουλίου. Η Βουλή θα έχει διαλυθεί, και ο ΣΥΡΙΖΑ θα έχει την ευκαιρία να κάνει μια από τις γνωστές επιδείξεις αντάρτικου (στο «θεατρικό» αντάρτικο έχει πολύ καλές «επιδόσεις». Στο πραγματικό βέβαια, τα κάνει μαντάρα…).

Αυτό μπορεί να του φέρει κάποιες ψήφους. Κι έτσι το ξεπούλημα που προετοίμασε ο ΣΥΡΙΖΑ ως κυβέρνηση, να αναλάβει να το διαχειριστεί στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων η επόμενη κυβέρνηση.

--Που σημαίνει πως είτε η νέα κυβέρνηση θα έχει «καεί» πριν αναλάβει.

--Είτε κάποιοι θα εκμεταλλευτούν την «εθνική κρίση», για να επιβάλουν «συγκυβέρνηση» των δύο μεγάλων κομμάτων.

Πράγμα που σημαίνει ότι o ΣΥΡΙΖΑ «διασώζεται» (προσωρινά), εκεί που πήγαινε να σμπαραλιαστεί – και ταυτόχρονα «τσαλακώνεται» η ΝΔ, εκεί που πήγαινε να κυριαρχήσει απόλυτα στο πολιτικό σκηνικό – και για χρόνια…

Αυτό είναι ιδιαίτερα επικίνδυνο σενάριο – πολιτικά και εθνικά – αλλά έχει ένα καθοριστικό μειονέκτημα: Προϋποθέτει πολύ μεγάλη «ακρίβεια χειρισμών» (έξω από και μέσα στη χώρα) και πολύ υψηλό «βαθμό ελέγχου» όλων των πλευρών: Να ξέρουν που ακριβώς να σταματήσουν κάθε φορά…

Τέτοιος έλεγχος δεν υπάρχει ούτε πάνω στην Τουρκία, ούτε και μέσα στην Ελλάδα πια. Συνεπώς, είναι ένα σενάριο πολύ επικίνδυνο, αλλά όχι ιδιαίτερα πιθανό – έχει δυσανάλογα μεγάλο ρίσκο, για όλους…

-Τρίτο σενάριο:Να προχωρήσει όλος ο σχεδιασμός, όπως είχε προγραμματιστεί αρχικά – θερμό επεισόδιο τέλη Ιουλίου και αναγκαστική συνολική διαπραγμάτευση-συμβιβασμός αμέσως μετά – αλλά με μια κρίσιμη αλλαγή: να το διαχειριστεί στο σύνολό του πια η επόμενη κυβέρνηση! Που μόλις θα έχει αναλάβει…

Ο ΣΥΡΙΖΑ, ως αντιπολίτευση πια, θα καταγγέλλει το «εθνικό ξεπούλημα» (που ο ίδιος θα έχει προετοιμάσει) και θα προσπαθεί να «ξεπλύνει» τα δικό του ξεπούλημα στις Πρέσπες.

Εκεί που μας χρώσταγε, θα ζητά «να μας πάρει και το βόδι»…

Κάτι τέτοιο θα προκαλούσε τρομακτική σύγχυση και αβυσσαλέα πόλωση μέσα στην Ελληνική κοινωνία, η οποία θα βίωνε ταυτόχρονα απώλεια κρίσιμου εθνικού χώρου και απώλεια όλων των ερεισμάτων εσωτερικής κοινωνικής συνοχής και πολιτικής ισορροπίας.

Αλλά και μεγάλες ανακατατάξεις γεωπολιτικών ισορροπιών στην ευρύτερη γειτονιά μας. Ίσως και πέραν αυτής: στην Ευρώπη.

Το «τσαλάκωμα» ενός κράτους-μέλους της Ένωσης, από ένα γειτονικό κράτος (που δεν είναι μέλος), χωρίς η Ένωση να μπορεί, ούτε να το αποτρέψει από πριν ούτε να το «θεραπεύσει» αμέσως μετά, θα εμβολιάσει μια σοβαρή μακροχρόνια υπαρξιακή κρίση μέσα στην Ενωμένη Ευρώπη.

Που δεν θα φαίνεται και τόσο «ενωμένη» πια. Ούτε αξιόπιστη…

Οι εχθροί της Ευρώπης θα έχουν εκμεταλλευτεί τις προφανείς αναπηρίες της για να την τσαλακώσου κι αυτήν. Συνολικά!

Με ένα σμπάρο, πολλά τρυγόνια!

Το σενάριο αυτό είναι το πιο επίφοβο απ’ όλα.

Γιατί έχει «κορύφωση» του δράματος, αλλά δεν έχει «κάθαρση»!

Ούτε καν με παρέμβαση του «από μηχανής Θεού»…

Ελπίζουμε, να καούν κι αυτά τα σενάρια και να μη τολμήσει ο Τσίπρας να εκμεταλλευτεί την κρίση στα ελληνοτουρκικά σε μια απέλπιδα προσπάθεια να διασωθεί. Θα πρόκειται για την πιο προδοτική κίνηση που έχει γίνει ποτέ από κυβερνήτη της Ελλάδας.

Επειδή, όμως, ο πολιτικός βίος του Τσίπρα έχει δείξει ότι δεν ορρωδεί προ ουδενός και ενδιαφέρεται μόνο για το σαρκίο του, εκτιμούμε ότι επιβάλλεται άμεση παρέμβαση από τον Μητσοτάκη, αφενός για να αποσοβηθούν τα όποια εθνομηδενιστικά σχέδιά του, αφετέρου για να μην βρεθεί προ τραγικών τετελεσμένων.

Με μια ξεκάθαρη και ηχηρή παρέμβαση θα πρέπει να απαιτήσει πάραυτα την παραίτηση του Τσίπρα από την πρωθυπουργία και τον σχηματισμό υπηρεσιακής κυβέρνησης που θα οδηγήσει τη χώρα στις εκλογές.

Εννοείται ότι δεν θα παραιτηθεί, εντούτοις, ο Μητσοτάκης θα έχει καλυμμένα τόσο τα νώτα του όσο και της πατρίδας, ώστε να αντιμετωπίσει από θέση ισχύος τους ενδεχόμενους μειοδοτικούς αριβισμούς του Τσίπρα και της παρέας του.

Πραγματικά, αυτά που βιώνουμε είναι απίστευτα. Μέχρι να φύγουν οι ολετήρες είναι ικανοί να κάψουν τα πάντα.

Αιδώς!!!!

Antinews