Φωτο: ΑΠΕ - ΜΠΕ
Φωτο: ΑΠΕ - ΜΠΕ
24/08/2019 12:23
Του Μικρού Οδυσσέα
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Μόνο γαλλικά θα μιλά εφεξής ο Πρωθυπουργός

Μόνο γαλλικά θα μιλά από εδώ και πέρα ο Πρωθυπουργός, καθώς μετά το θρίαμβο στα Παρίσια, κρίθηκε από επικοινωνιολόγους και στυλίστες πως είναι η μόνη γλώσσα που αναδεικνύει τα ρητορικά του skills.

Πακέτο με τις επιλογές γκαρνταρόμπας της συζύγου, που δημιουργούν τόση ένταση, τόση διαφωνία και κουρνιαχτό που κανείς δε θυμάται σήμερα τι συζήτησε με τον άντρα της Μπριζίτ.

Απροπό, ο Μακρόν ήλθε στο κέφι κατά την συνάντηση των τεσσάρων και είπε στη σύζυγο του στα ελληνικά -για να εντυπωσιάσει και αυτός τον συνομιλητή του- δύο επιλεγμένους προσεκτικά στίχους της ποιήτριας Εύης Δρούτσα που μελοποιήθηκαν από τον Στέφανο Κορκολή: “ντύσου πρόχειρα και βγάλε το κραγιόν σου, πες ο έρωτας πως είμαι ο παιδικός σου”

Και για τα Υπουργικά Συμβούλια στο Μαξίμου η γαλλική είναι η ενδεδειγμένη λύση, αρκεί να συνοδεύεται από πιάνο ή κουαρτέτο εγχόρδων.

Στο άκουσμα της φήμης πανικός έπεσε στην Κουμουνδούρου, που είναι αποφασισμένη να μην αφήσει τα γαλλικά να περάσουν, τουλάχιστον όχι μέσα στο Κοινοβούλιο.

Από εκεί και πέρα ο αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ δεν ανησυχεί, μιας και έχει εξ απαλών ονύχων έφεση στις ξένες γλώσσες.

Ας μην ξεχνάμε πως κάθε συνιστώσα είχε και τη δική της διάλεκτο, μέχρι να τις ενοποιήσει κάτω από την ντοπολαλιά του Συνασπισμού.

Από εκεί και πέρα, τα “γαλλικά” τα θεωρεί πρόκληση, αλλά και τα πλέον κατάλληλα για να ομιλήσει εσωκομματικά στους επικριτές του: Ντακόρ, Ντακάρ, σεσουάρ, αβέκ μουά, σιλβουπλέ, θα ρίξουμε την Κυβέρνηση την μπλε.

Πηγή: emo.gr