Μητσοτάκης στο Reuters: Έτοιμοι για το μεγάλο βήμα προς τα εμπρός
02/07/2019 17:40
ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Μητσοτάκης στο Reuters: Έτοιμοι για το μεγάλο βήμα προς τα εμπρός

"Το πρώτο πράγμα που είναι απαραίτητο για να δοθεί ώθηση στην οικονομική ανάπτυξη είναι μια σταθερή κυβέρνηση, μια ισχυρή πλειοψηφία στην επόμενη Βουλή", αναφέρει ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης στο πρακτορείο Reuters, σε δηλώσεις που έγιναν ενώ βρισκόταν σε προεκλογική περιοδεία στη βόρεια Ελλάδα.

Ο αρχηγός της ΝΔ σημειώνει ότι είναι έτοιμος για ένα μεγάλο άλμα προς τα εμπρός στις εθνικές εκλογές της 7ης Ιουλίου.

"Αν είμαστε σε θέση να επιτύχουμε αυτό τον στόχο (σ.σ. της αυτοδυναμίας) - και είμαι πολύ αισιόδοξος - πιστεύω ότι θα στείλουμε ένα πολύ σαφές μήνυμα ότι έχουμε τέσσερα χρόνια μπροστά μας χωρίς εκλογικούς σταθμούς ώστε να εφαρμόσουμε απρόσκοπτα το πρόγραμμά μας", τονίζει ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Όπως σημειώνει το Reuters, αν και ο επικεφαλής της ΝΔ ζητεί από τους ψηφοφόρους να του δώσουν ισχυρή εντολή αυτοδύναμης διακυβέρνησης, έχει επίσης πει στο παρελθόν ότι είναι ανοικτός σε συμμαχίες.

Το πρακτορείο σημειώνει ότι ο Κυρ. Μητσοτάκης, απόφοιτος του Χάρβαρντ ο οποίος εγκατέλειψε μια σταδιοδρομία στον τραπεζικό τομέα για την πολιτική, σχεδιάζει μία ολοκληρωτική ανατροπή στην ελληνική οικονομία, προκειμένου, όπως αναφέρει ο ίδιος, να την εισαγάγει "σε μια διαφορετική τροχιά ανάπτυξης", με όχημα τις μεταρρυθμίσεις και τις επενδύσεις.

"Θέλει να ξεμπλοκάρει τις ιδιωτικοποιήσεις, να περιορίσει αυτό που ονομάζει άσκοπα μεγάλο "αποτύπωμα" του κράτους στην οικονομία και να διασφαλίσει ότι η Ελλάδα θα δανείζεται με κόστος ανάλογο εκείνων των άλλων ευρωπαϊκών χωρών", υπογραμμίζει το Reuters. Σχεδιάζει επίσης να διεξαγάγει "μια ειλικρινή συζήτηση" με τους Ευρωπαίους δανειστές για να μειώσει τον στόχο για πρωτογενή πλεονάσματα της τάξης του 3,5% για την περίοδο 2020-2022, κίνηση που θα επιτρέψει μείωση της φορολογίας.

"Θέλω μια χώρα που πρώτα απ 'όλα θα είναι πολύ αισιόδοξη για το λαμπρό της μέλλον", λέει ο ίδιος ο Κυρ. Μητσοτάκης. "Έχω θέση τον πήχη των φιλοδοξιών μου πολύ ψηλά ... είμαστε έτοιμοι για ένα μεγάλο άλμα προς τα εμπρός".

"Έχω μιλήσει με δεκάδες χιλιάδες ανθρώπους για να ακούσω τη θλίψη και τις αγωνίες τους", αναφέρει ο πρόεδρος της ΝΔ. "Γνωρίζω όμως και τα όνειρά τους, τις προσδοκίες του ελληνικού λαού", συμπληρώνει. "Και είχαμε επίσης τον χρόνο να αλλάξουμε το κόμμα μας", καταλήγει.

Πηγή:capital.gr