Μητσοτάκης: Ο τηλεφωνικός αριθμός "112" έτοιμος στο τέλος του έτους
19/07/2019 14:30
ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Μητσοτάκης: Ο τηλεφωνικός αριθμός "112" έτοιμος στο τέλος του έτους

Την ουσιαστική αναδιοργάνωση του μηχανισμού Πολιτικής Προστασίας ανέδειξε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, στη συνάντηση που είχε στο Μέγαρο Μαξίμου με τον επίτροπο για τη Διεθνή Συνεργασία, την Ανθρωπιστική Βοήθεια και τη Διαχείριση Κρίσεων, Χρήστο Στυλιανίδη. Ο κ. Μητσοτάκης, με αφορμή και τη συμπλήρωση ενός χρόνου από την εθνική τραγωδία στο Μάτι, στάθηκε ιδιαίτερα στη συμβολή της Ευρωπαϊκής Ένωσης όσον αφορά στην αντιμετώπιση κρίσεων, επισημαίνοντας, παράλληλα, πως ο τηλεφωνικός αριθμός "112” θα είναι επιχειρησιακά έτοιμος στο τέλος του έτους.

"Αποτελούσε ένα δράμα για τη χώρα ότι δεν είχαμε καταφέρει να λειτουργήσουμε αυτόν τον μηχανισμό. Και βέβαια εν τω μεταξύ, εντός ενός μήνα θα έχουμε ένα σύστημα ειδοποίησης με μηνύματα και με geolocation, ώστε να μπορούμε να στέλνουμε τουλάχιστον μηνύματα στις περιπτώσεις εκείνες που πρέπει να ειδοποιηθούν συμπολίτες μας οι οποίοι κινδυνεύουν”, ανέφερε ο πρωθυπουργός, στην εισαγωγική του τοποθέτηση.

"Υπήρξα από τους πρώτους υπερασπιστές της ανάγκης να υπάρχει ένας ευρωπαϊκός μηχανισμός για την αντιμετώπιση των φυσικών καταστροφών και της πολιτικής προστασίας. Ο μηχανισμός αυτός παίρνει σάρκα και οστά κάτω από τη δική σου καθοδήγηση. Και αυτή είναι μια σημαντικότατη παρακαταθήκη για την Ευρώπη της επόμενης μέρας. Μια έμπρακτη απόδειξη της ευρωπαϊκής αλληλεγγύης, αλλά και μια δυνατότητα ως Ελλάδα να προσφέρουμε βοήθεια όποτε αυτή μας ζητηθεί, αλλά να δεχθούμε τη βοήθεια όποτε εμείς βρεθούμε σε μια φάση κρίσης και ανάγκης. Γνωρίζεις καλά, το έχουμε συζητήσει, ότι δρομολογούμε μια ουσιαστικότατη αναδιαμόρφωση στον μηχανισμό Πολιτικής Προστασίας στη χώρα, ώστε να μη ξαναζήσουμε ποτέ τραγωδίες όπως αυτή που ζήσαμε πέρυσι στο Μάτι. Συμπληρώνεται την Τρίτη ένας χρόνος από αυτήν την καταστροφή που πιστεύω ότι χάραξε τη μνήμη κάθε Έλληνα. Ποτέ ξανά. Και αυτό το "ποτέ ξανά" έχει να κάνει με εθνικές δυνατότητες, με την εθνική αναδιοργάνωση του μηχανισμού Πολιτικής Προστασίας. Αλλά έχει να κάνει και με ευρωπαϊκές δυνατότητες. Θα είμαστε πρωταγωνιστές σε αυτήν την προσπάθεια”, τόνισε ο κ. Μητσοτάκης, απευθυνόμενος στον Ευρωπαίο επίτροπο, Χρήστο Στυλιανίδη.

Πηγή: capital.gr