Φωτο: ΑΠΕ - ΜΠΕ
Φωτο: ΑΠΕ - ΜΠΕ
17/12/2019 15:50
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Μητσοτάκης για στάση εργασίας στο Μετρό: Η κυβέρνηση δεν εκβιάζεται

«Η κυβέρνηση δεν εκβιάζεται, επειδή απλώς ζητήθηκε σε 21 άτομα να κάνουν τη δουλειά τους. 'Αμεσα θα υπάρξει νομοθετική ρύθμιση για προσωπικό ασφαλείας. Ζητώ συγγνώμη για την ταλαιπωρία των Αθηναίων» τόνισε ο πρωθυπουργός Κυρ. Μητσοτάκης για τη σημερινή στάση εργασίας στο Μετρό, σε σχόλιό του στο twitter.

Κώστας Καραμανλής: Η κυβέρνηση δεν θα ανεχθεί νταβατζιλίκια και εκβιασμούς

«Η κυβέρνηση δεν θα ανεχθεί νταβατζιλίκια και εκβιασμούς», δήλωσε ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Κώστας Καραμανλής με αφορμή τη σημερινή στάση εργασίας εργαζομένων στο μετρό, που αποφάσισε χθες το Σωματείο Εργαζομένων Λειτουργίας Μετρό Αθηνών (ΣΕΛΜΑ).

Η κυβέρνηση, τόνισε ο υπουργός μιλώντας στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΙ, δεν θα ανεχτεί 21 άτομα -που βρίσκονταν σε διοικητικές θέσεις και υπάρχει ανάγκη να επανατοποθετηθούν σε λειτουργικές θέσεις- να κρατάνε σε ομηρία 1,5 εκατομμύριο πολίτες. Και πρόσθεσε: «Δεν γίνεται να μας ειδοποιούν χθες στις 6 το απόγευμα ότι θα κάνουν στάση εργασίας όταν η κυβέρνηση έχει δείξει ευαισθησία στα μισθολογικά τους και ενώ ο Σύριζα τους κρατούσε σε ομηρία». Τόνισε πως το μεγάλο ζήτημα είναι η έλλειψη προσωπικού στα εκδοτήρια επισημαίνοντας: «είναι ανάγκη να προμηθευτούμε περισσότερα εκδοτήρια, κάτι που θα γίνει μέσα στο επόμενο δίμηνο».

Τέλος, ο υπουργός Μεταφορών είπε πως η κυβέρνηση θα θέσει σύντομα το ζήτημα του ελάχιστου προσωπικού ασφαλείας που ισχύει σε όλη την Ευρώπη για να μπορεί να κυκλοφορεί το μετρό.

Το ΚΙΝΑΛ για την απεργία στο Μετρό

«Η λανθασμένη απεργιακή κινητοποίηση του συνδικάτου του Μετρό, οδήγησε σε μεγάλη ταλαιπωρία των πολιτών στο Λεκανοπέδιο», σημειώνει σε ανακοίνωσή του ο Τομέας Μεταφορών και Επικοινωνιών του Κινήματος Αλλαγής.

Και προσθέτει: «Δεν συμφωνούμε με αυτή την πρακτική, που οδηγεί σε διάσταση του συνδικαλιστικού κινήματος με την κοινωνία. Πρακτική που δυστυχώς εκμεταλλεύεται ο κ. Μητσοτάκης για να γενικεύσει τους απαράδεκτους χαρακτηρισμούς και τις νομοθετικές παρεμβάσεις, εις βάρος του συνόλου των συνδικάτων και των εργαζομένων».

Ελληνική Λύση: Αναρωτιόμαστε πως είναι δυνατόν η χώρα να λειτουργεί σε ανάλογες περιστάσεις χωρίς προσωπικό ασφαλείας

«Η Ελληνική Λύση αισθάνεται την ανάγκη να πει "εύγε" στον πρωθυπουργό κ. Μητσοτάκη, ο οποίος νομίζει ότι "καθάρισε" με μια συγγνώμη για την ταλαιπωρία που έχουν υποστεί σήμερα οι πολίτες από τις κινητοποιήσεις των εργαζομένων στο Μετρό ενώ υποσχέθηκε άμεσα την προώθηση νομοθετικής ρύθμισης που θα αφορά το προσωπικό ασφαλείας», αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Ελληνική Λύση και συνεχίζει:

«Αναρωτιόμαστε πώς είναι δυνατόν η χώρα να λειτουργεί σε ανάλογες περιστάσεις χωρίς προσωπικό ασφαλείας. Άραγε η ΝΔ θα μπορούσε να μας πει τι έκανε στα 20 χρόνια που κυβερνούσε; Να θυμίσουμε στον κ. Μητσοτάκη τι λέει ο θυμόσοφος λαός για "τις συγγνώμες": Από τότε που βγήκε η συγγνώμη χάθηκε το φιλότιμο» καταλήγει η ανακοίνωση της Ελληνικής Λύσης.

Πηγή:ΑΠΕ-ΜΠΕ