Μητσοτάκης: Για μία ακόμη φορά, απεργούν οι λίγοι και ταλαιπωρούνται οι πολλοί!
02/10/2019 14:40
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Μητσοτάκης: Για μία ακόμη φορά, απεργούν οι λίγοι και ταλαιπωρούνται οι πολλοί!

Για μία ακόμη φορά, απεργούν οι λίγοι και ταλαιπωρούνται οι πολλοί, κι αυτό γιατί μερικοί επαγγελματίες του συνδικαλισμού αντιδρούν στη διαφάνεια, τονίζει, με ανάρτησή του στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, με αφορμή τη σημερινή 24ωρη απεργία που έχει κηρύξει η ΓΣΕΕ και σειρά Εργατικών Κέντρων ανά τη χώρα.

Η απεργία διοργανώνεται ως αντίδραση σε σειρά ρυθμίσεων του αναπτυξιακού νομοσχεδίου που άπτονται των εργασιακών.

Συγκεκριμένα, ο Πρωθυπουργός αναφέρει:

"Για μία ακόμη φορά, απεργούν οι λίγοι και ταλαιπωρούνται οι πολλοί!

Κι αυτό γιατί μερικοί επαγγελματίες του συνδικαλισμού αντιδρούν στη διαφάνεια. Επαγγελματίες συνδικαλιστές που έχουν χάσει την επαφή τους με τον κόσμο της εργασίας και που δεν αντιλαμβάνονται ότι οι ίδιοι οι εργαζόμενοι επιθυμούν περισσότερη συμμετοχή και δημοκρατία στη λήψη αποφάσεων που τους αφορούν.

Εμείς νομοθετούμε τα σωματεία να είναι αντιπροσωπευτικά και να λογοδοτούν. Και οι πλειοψηφίες να είναι αυτές που θα αποφασίζουν για τη στάση των εργαζομένων, θεσπίζοντας, προαιρετικά, και τη δυνατότητα ηλεκτρονικής ψηφοφορίας.

Στέκομαι στο πλευρό των εκατομμυρίων πολιτών που σήμερα δοκιμάζονται γιατί έτσι το θέλησε μια μειοψηφία. Οι Έλληνες κουράστηκαν, πλέον, να δοκιμάζονται από πρακτικές περασμένων δεκαετιών.

Είναι καιρός να πάμε μπροστά. Και θα πάμε!"

Πηγή:capital.gr