Φωτο: ΑΠΕ - ΜΠΕ
Φωτο: ΑΠΕ - ΜΠΕ
24/11/2019 11:50
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Metron Analysis: Πάνω από 16 μονάδες η διαφορά της ΝΔ από τον ΣΥΡΙΖΑ - «Αγκάθι» το μεταναστευτικό

Άνετο προβάδισμα, άνω των 16 μονάδων, της Νέας Δημοκρατίας και του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη έναντι του ΣΥΡΙΖΑ και του Αλέξη Τσίπρα σε μια σειρά από ζητήματα αποτυπώνεται στη δημοσκόπηση της εταιρείας Metron Analysis για το "Βήμα της Κυριακής".

Την ίδια στιγμή, όμως, το μεταναστευτικό/προσφυγικό αναδεικνύεται στο μεγαλύτερο "αγκάθι" που καλείται να αντιμετωπίσει η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη. Η κοινή γνώμη, σύμφωνα με τα ευρήματα της δημοσκόπησης, εμφανίζεται έντονα ανήσυχη και προβληματισμένη για το ζήτημα. Ενδεικτικό είναι ότι οι ερωτηθέντες το αξιολογούν ως σημαντικότερο θέμα από την οικονομία και την ανεργία.

Διευρύνεται η διαφορά της ΝΔ από τον ΣΥΡΙΖΑ

Στην πρόθεση ψήφου, η ΝΔ συγκεντρώνει 37,6% (ελαφρώς μειωμένο από το 38,5% του Οκτωβρίου), με τον ΣΥΡΙΖΑ να ακολουθεί σε μεγάλη απόσταση με 21,3%, διαφορά 16,3% μονάδων.

Πηγή:tovima.gr

Σταθερό είναι το ποσοστό του Κινήματος Αλλαγής, με 6,2%. Στο ποσοστό του παραμένει και το ΚΚΕ με 4,8% καθώς και το ΜέΡΑ25 με 3,8%. Μικρή άνοδο καταγράφει η Ελληνική Λύση που από 3% ανέβηκε σε έναν μήνα στο 4,2%.

Δημοφιλέστερος απ' όλους ο Μητσοτάκης

Όσον αφορά τα ποσοστά δημοφιλίας των πολιτικών αρχηγών, πρώτος και με πολύ μεγάλο ποσοστό είναι ο Κυριάκος Μητσοτάκης (64%), στη δεύτερη θέση είναι η Φώφη Γεννηματά (39%) και τρίτος εμφανίζεται ο Αλέξης Τσίπρας (38%).

Το 64% των πολιτών θεωρεί επιτυχημένο τον τρόπο με τον οποίο ασκεί τα καθήκοντά του ο πρωθυπουργός, ενώ ο κ. Τσίπρας συγκεντρώνει 25% θετικών γνωμών ως αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Καταλληλότερος πρωθυπουργός είναι ο Κυριάκος Μητσοτάκης με ποσοστό 45%, έναντι του 16% που επέλεξε τον κ. Τσίπρα.

"Αγκάθι" το μετανανστευτικό

Σύμφωνα με τα στοιχεία της έρευνας, οι πολίτες αναγνωρίζουν ως σημαντικότερο πρόβλημα της χώρας το μεταναστευτικό με 33%, και ακολουθούν η οικονομία με 28% και η ανεργία με 14%.

μεταναστευτικο metron analysis
Πηγή:tovima.gr

Πηγή:capital.gr