Μέτωπο Καραμανλή-Σαμαρά κατά του εθνομηδενισμού
08/04/2021 21:00
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Μέτωπο Καραμανλή-Σαμαρά κατά του εθνομηδενισμού

Όσοι χλεύαζαν τις πατριωτικές δυνάμεις της Νέας Δημοκρατίας, καλύτερα να αναθεωρήσουν.

Όσοι είχαν απελπιστεί θεωρώντας ότι δεν θα υπερασπιστούν την ακεραιότητα της πατρίδας, ας αναθαρρήσουν.

Πρώτο το Antinews είχε γράψει ότι δεν υπάρχει περίπτωση να επιτρέψουν στον Μητσοτάκη να υλοποιήσει τις επιδιωκόμενες... Πρέσπες του Αιγαίου.

Κάτι που απέδειξε στην αρχή ο Σαμαράς, με σειρά άρθρων, δηλώσεων και παρεμβάσεών του.

Αρκετοί γκρίνιαξαν, επισημαίνοντας μεταξύ άλλων, πως δεν μπορεί μονάχος του να σηκώσει το βάρος, απαιτώντας και την παρέμβαση Καραμανλή.

Τώρα που παρενέβη κι αυτός (βλέπε: Απάντηση Καραμανλή σε Σημίτη: Μοναδικό θέμα προς επίλυση με την Τουρκία: η υφαλοκρηπίδα/ΑΟΖ), δεν νομίζουμε ότι τίθεται ζήτημα ανησυχίας για το μέλλον της Ελλάδας.

Αυτός που πλέον θα πρέπει να ανησυχεί είναι ο Μητσοτάκης.

Διότι η είδηση στη δήλωση Καραμανλή δεν είναι η κονιορτοποίηση του Σημίτη και τα ξεκάθαρα μηνύματα που έστειλε στον Μητσοτάκη. Αλλά το πλέξιμο του εγκωμίου του Σαμαρά για τις κινήσεις του, κατόπιν των δικών του, που ενταφίασαν και τυπικά το προδοτικό Ελσίνκι.

Κοινώς, για όσους δεν το αντιλήφθηκαν, Καραμανλής-Σαμαράς δημιουργούν μέτωπο κατά του εθνομηδενισμού.

Καθιστώντας σαφές στον Μητσοτάκη ότι όσο ζουν Ελσίνκι 2 δεν πρόκειται να περάσει που να χτυπιέται χάμω.

Πραγματικά, θα δίναμε τα πάντα για να δούμε τις πανικόβλητες φάτσες του Μητσοτάκη, του Γεραπετρίτη και των λοιπών συμβουλατόρων, μετά την ανάγνωση της δήλωσης του Καραμανλή.

Ευκαιρία πάντως να καταλάβουν τι εστί πραγματική πολιτική, μπας και εγκαταλείψουν τον -κατά Καραχάλιο- καταστροφικό επικοινωνισμό.

Αν και φρονούμε πως είναι αργά για δάκρυα, καθώς το παιχνίδι είναι ήδη χαμένο.

Γιατί από τη στιγμή που ενώθηκαν Καραμανλής-Σαμαράς, κυριολεκτικά οι μέρες (οι πολιτικές εννοείται) των σημιτικών και μητσοτακικών μειοδοτών είναι μετρημένες.

Το κατάφερε κι αυτό ο Μητσοτάκης. Να ενώσει Καραμανλή και Σαμαρά, οι οποίοι μέχρι πρότινος δεν μιλιόντουσαν.

Πίστευε ο δύσμοιρος ο... παραλίγο Μωυσής ότι θα επαναφέρει τη χώρα σε καθεστώς οθωμανικής επαρχίας, μετατρέποντας την πατριωτική παράταξη σε απόκομμα, για να λεηλατεί ανενόχλητα τον τόπο παρέα με τα λιμά του αρχιερέα της διαπλοκής.

Είδατε τι παθαίνει όποιος μπερδεύει τη σκιά του με το μπόι του;

Και το ερώτημα που προκύπτει έπειτα από τους μύδρους που εξαπέλυσαν οι πατριωτικές δυνάμεις, είναι το εξής: Θα τολμήσει ο Μητσοτάκης να φέρει τα σκοπιανά μνημόνια προς κύρωση;

Εφόσον τα φέρει, μετά το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας, να μην ξεχάσει να αφήσει τα κλειδιά κάτω από το χαλάκι στην είσοδο του Μαξίμου.

Θα επανέλθουμε...