Μετωπική επίθεση Φορτσάκη κατά της Κυβέρνησης για τη φύλαξη των Πανεπιστημίων!
28/01/2021 15:00
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Μετωπική επίθεση Φορτσάκη κατά της Κυβέρνησης για τη φύλαξη των Πανεπιστημίων!

«Το μπάχαλο που υπάρχει στην Ελλάδα, δεν το βρίσκουμε εύκολα αλλού»

Η απόφαση για την φύλαξη των ΑΕΙ από πανεπιστημιακή αστυνομία «είναι επικοινωνιακού τύπου λύση και δεν θα είναι αποτελεσματική», τόνισε ο καθηγητής της Νομικής Σχολής Αθηνών και πρώην πρύτανης του ΕΚΠΑ, Θεόδωρος Φορτσάκης, για το δημιούργημα της Κυβέρνησης Μητσοτάκη.

Εξαπολύοντας επίθεση κατά του Μαξίμου, ο κ. Φορτσάκης σχολίασε στο Action24 και την εκπομπή Briefing ακόμα πιο χαρακτηριστικά: «Το μπάχαλο που υπάρχει στην Ελλάδα, δεν το βρίσκουμε εύκολα αλλού. Αλλά αυτός δεν είναι λόγος να βάλουμε την αστυνομία μέσα» στα πανεπιστήμια. Πρέπει να δημιουργηθεί ένα ειδικό σώμα φύλαξης, το οποίο θα διασφαλίζει ότι η πρόσβαση στο πανεπιστήμιο θα γίνεται μετά από έλεγχο. Η δική μου άποψη είναι ότι η αστυνομία δεν πρέπει να κατοικοεδρεύει στο πανεπιστήμιο, ούτε μπορεί να της ανατεθεί η φύλαξη του πανεπιστημίου στην αστυνομία».

Για να καταλήξει εμφατικά: «Κανένας καθηγητής και κανένας φοιτητής δεν θα δεχθεί εύκολα την τοποθέτηση αστυνομίας εντός πανεπιστημίων. Σε κανένα πανεπιστήμιο, απ’ όσο γνωρίζω, της δυτικής Ευρώπης δεν υπάρχει και ας είμαστε προσεκτικοί πριν ανάψουμε την «πυρίτιδα».

Εμείς απλά να θυμίσουμε ότι ο Θεόδωρος Φορτσάκης ήταν κορυφαίο στέλεχος της Νέας Δημοκρατίας, πρύτανης και στο ψηφοδέλτιο επικρατείας επί Αντώνη Σαμαρά! Και όμως κατακεραυνώνει την πολιτική της ΝΔ στα πανεπιστήμια!

Πηγή: newsbreak.gr