Μαίνονται μικροί και μεγάλοι εμφύλιοι στη Ν.Δ.
07/11/2021 17:38
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Μαίνονται μικροί και μεγάλοι εμφύλιοι στη Ν.Δ.

Υπουργοί και βουλευτές στο κυνήγι του σταυρού διαγκωνίζονται για να καρπωθούν πολιτικά κυβερνητικές πρωτοβουλίες, μη διστάζοντας να διασταυρώσουν τα ξίφη τους

Aρχισαν οι… εμφύλιοι στη Νέα Δημοκρατία, εν όψει τωνπροσεχών εθνικών εκλογών. Με έπαθλο την ψήφο των πολιτών, υπουργοί και βουλευτές διαγκωνίζονται για να καρπωθούν πολιτικά τα αποτελέσματα διάφορων κυβερνητικών πρωτοβουλιών, μη διστάζοντας να διασταυρώσουν τα ξίφη τους τόσο στις εκλογικές τους περιφέρειες όσο ακόμα και μέσα στη Βουλή!

Στη Φθιώτιδα, λόγου χάρη, ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας και ο υφυπουργός Παρά τω Πρωθυπουργώ και κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου είναι στα «μαχαίρια», με την κόντρα τους να είναι τέτοια που μέχρι και στην παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου, στην εξέδρα των επισήμων δε κάθισαν δίπλα δίπλα, αλλά έβαλαν ανάμεσά τους τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννη Σαρακιώτη. Αφορμή, το θέμα των κρατικών ενισχύσεων των ελαιοπαραγωγών της ανατολικής Φθιώτιδας, λόγω των επιπτώσεων της πανδημίας στον πρωτογενή τομέα.

Ο υπουργός Οικονομικών με ανακοίνωσή του στις 27 Οκτωβρίου υποστήριξε, ανάμεσα στα άλλα, ότι «το υπουργείο Οικονομικών κατάφερε και βρήκε τους πόρους… για θέματα αποζημιώσεων λόγω της πανδημίας. Η διαδικασία αποζημίωσης δρομολογείται τις επόμενες ημέρες… Στο πλαίσιο αυτό, ο υπουργός Οικονομικών κ. Σταϊκούρας θα ενημερώσει σχετικά παραγωγούς της ανατολικής Φθιώτιδας αύριο το απόγευμα».

Δεν πέρασε πολλή ώρα και ο υφυπουργός Παρά τω Πρωθυπουργώ με δική του παρέμβαση ανέφερε: «Υστερα από τεκμηριωμένο αίτημα που υποβάλαμε με τον ΥΠΑΑΤ Σπήλιο Λιβανό στον αρμόδιο αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών για τηνκαταβολή κρατικών ενισχύσεων στον τομέα της πρωτογενούς παραγωγής επιτραπέζιας ελιάς, στο πλαίσιο της αντιμετώπισης των συνεπειών του Covid-19, και τις συντονισμένες ενέργειες της κυβέρνησης που ακολούθησαν από τότε κατέστη δυνατό να βρεθούν οι πόροι, οι οποίοι θα αποτελέσουν ουσιαστική βοήθεια σε μια χρονιά που εκ των πραγμάτων είναι δύσκολη για τους ελαιοπαραγωγούς της Φθιώτιδας».

Λίγες ώρες αργότερα ο κ. Σταϊκούρας επανήλθε με διευκρινιστική του δήλωση, «φωτογραφίζοντας» τον συντοπίτη του κυβερνητικό εκπρόσωπο, με σαφείς αιχμές εις βάρος του. «Δυστυχώς, πρέπει να επανέλθω, αφού μετά τις χθεσινές ανακοινώσεις μου κυκλοφόρησε διαδικτυακά επιστολή του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, με όχι πλήρη στοιχεία» σημείωσε μεταξύ άλλων, αναφερόμενος στον αριθμό πρωτοκόλλου και στην υπογραφή του υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Σπήλιου Λιβανού.

Αλλά και σε άλλες εκλογικές περιφέρειες της χώρας, πέραν της Φθιώτιδας, οι εσωκομματικές κόντρες εντείνονται ολοένα και περισσότερο, με φόντο τις επόμενες εθνικές κάλπες. Ο χρόνος άλλωστε γι’ αυτές μετρά αντίστροφα, ενώ θα γίνουν με το σύστημα τηςαπλής αναλογικής και αρκετές βουλευτικές έδρες θα αλλάξουν χέρια. Στο πλαίσιο αυτό, νυν και υποψήφιοι βουλευτές ρίχνουν στο τραπέζι όλα τα χαρτιά τους και στοχεύουν στην καλύτερη δυνατή αφετηρία έναντι των συνυποψηφίων τους, όταν προκηρυχθούν οι εκλογές.

Μάχη για τις κτηνοτροφικές επιδοτήσεις στην Κρήτη

Ο κ. Λιβανός ήταν ο ένας από τους δύο πρωταγωνιστές σε ακόμα μία εσωκομματική «σύρραξη», εντός της αίθουσας του Κοινοβουλίου. Απέναντί του βρέθηκε ο «γαλάζιος» βουλευτής Μανούσος Βολουδάκης για το θέμα των κτηνοτροφικών επιδοτήσεων στην Κρήτη. Συγκεκριμένα, ο κ. Βολουδάκης επιτέθηκε στον υπουργό κατηγορώντας τον για «απαράδεκτη» αλλαγή στα κριτήρια καταβολής των ενισχύσεων.

«Δυστυχώς, εσείς σήμερα έρχεστε εδώ να αποτελέσετε τη φωνή των επιτηδείων» του απάντησε ο κ. Λιβανός, υποστηρίζοντας πως μόνο οι “μπαγαπόντηδες” που προσπαθούν να υφαρπάξουν ενισχύσεις θίγονται. Ο βουλευτής ζήτησε από τον κ. Λιβανό να ανακαλέσει την προσωπική αναφορά, με τον υπουργό να ανταπαντά στον κ. Βολουδάκη ευχόμενος «στην
πορεία των πραγμάτων να αντιληφθείτε το λάθος σας».

Μια ωραία ατμόσφαιρα!

Πηγή: newsbreak.gr