Λοβέρδος: Θα συντρίψω το ρασπουτινικό-παραδικαστικό κύκλωμα
01/10/2019 12:30
ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Λοβέρδος: Θα συντρίψω το ρασπουτινικό-παραδικαστικό κύκλωμα

Την άρση της ασυλίας του ζήτησε στην Επιτροπή Δεοντολογίας της Βουλής ο Ανδρέας Λοβέρδος για την υπόθεση Novartis, ζητώντας μάλιστα να επισπευστούν οι σχετικές διαδικασίες στην Βουλή. Όπως είπε με δήλωσή του "ζητώ την άρση της ασυλίας μου γιατί δεν ανέχομαι μύγα στο σπαθί μου και θα συντρίψω το ρασπουτινικό παραδικαστικό κύκλωμα με τα μέσα που διαθέτει κάθε Έλληνας και κάθε Ελληνίδα. Επειδή μάλιστα Βουλευτές της αξιωματικής αντιπολίτευσης αφήνουν διάφορα χυδαία υπονοούμενα, ζητώ να δρομολογηθούν οι σχετικές διαδικασίες αμέσως".

Ο κ. Λοβέρδος θυμίζει πως ο ίδιος είχε ζητήσει και έλαβε την άρση της ασυλίας του και τον περασμένο Απρίλιο (19.04.2019), παρ’ ότι σύμφωνα με το Σύνταγμα "φυσικός" δικαστής των βουλευτών είναι η Βουλή.

Στη δήλωσή του υπενθυμίζει πως έχει μηνύσει "τους επίορκους εισαγγελείς και τον ηθικό αυτουργό, το γνωστό μέλος της προηγούμενης κυβέρνησης. Θέλω να σημειώσετε πως όταν κατέθεσα τις εξηγήσεις μου δεν πρόβαλα ένσταση αναρμοδιότητας, όπου το αρμόδιο δικαστικό συμβούλιο θα ακολουθούσε την σταθερή νομολογία των δικαστηρίων και θα την έκανε αποδεκτή, αλλά λειτούργησα όπως όλοι οι Έλληνες και όλες οι Ελληνίδες. Δηλαδή δεν αξιοποίησα ούτε τη βουλευτική μου ασυλία, ούτε την υπουργική μου ιδιότητα, σας ζητώ, λοιπόν, παρά τις αντίθετες συνταγματικές διατάξεις, να εισηγηθείτε στην Ολομέλεια της Βουλής την άρση της ασυλίας μου".

Πηγή:capital.gr