Κυβίστηση Μιχαηλίδου: Λάθος μου η αναφορά σε απόλυση όσων δεν εμβολιαστούν
14/07/2021 16:36
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Κυβίστηση Μιχαηλίδου: Λάθος μου η αναφορά σε απόλυση όσων δεν εμβολιαστούν

Άλλα δηλώνει το πρωί και άλλα το... μεσημέρι!

Σε αναδίπλωση των δηλώσεών της προχώρησε νωρίτερα, η υφυπουργός Εργασίας, Δόμνα Μιχαηλίδου που ενώ ανέφερε προκλητικά ότι ο υποχρεωτικός εμβολιασμός θα συνδεθεί με το ενδεχόμενο απόλυσης, το «πήρε πίσω» με νέα δήλωσή της χρησιμοποιώντας τα εξής λόγια:

«Η πρωινή μου διατύπωση περί ρύθμισης που θα συνδέει την υποχρεωτικότητα του εμβολιασμού για τους εργαζόμενους στις ιδιωτικές δομές Μονάδες Φροντίδας Ηλικιωμένων με απολύσεις, ήταν λάθος».

Πρόσθεσε ότι «δεν πρόκειται να υπάρξει τροποποίηση του ισχύοντος νομοθετικού πλαισίου στον δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, η οποία θα συνδέει την αποχή από την εργασία με άδεια άνευ αποδοχών λόγω μη εμβολιασμού, με απόλυση».

Τι προηγήθηκε

Οι προκλητικές δηλώσεις στελεχών της κυβέρνησης ξεκίνησαν νωρίς το πρωί, όταν και η Δόμνα Μιχαηλίδου αλλά και ο Άδωνις Γεωργιάδης, δήλωσαν με λίγα λόγια ότι «θα απολύονται όσοι υπάλληλοι δομών αρνούνται να εμβολιαστούν έπειτα από την υποχρεωτική άδεια».

«Όσοι δεν επιθυμούν να εμβολιαστούν μετά από κάποιο διάστημα θα απολυθούν. Μετά από κάποιο διάστημα, ένα μήνα, μετά την αναστολή σύμβασης και δεν έχει κάνει το εμβόλιο να υπάρχει το περιθώριο να απολυθεί» είπε χαρακτηριστικά η υφυπουργός Εργασίας.

Ο Άδωνις Γεωργιάδης με τη σειρά του υποστήριξε τα ίδια, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Είναι προφανές ότι ένας υγειονομικός ή εργαζόμενος σε δομή που αποφασίσει ότι δεν θέλει να κάνει το εμβόλιο – αρά γνωρίζει πως θέτει σε κίνδυνο αυτόν που φροντίζει– προφανώς είναι ακατάλληλος να κάνει τη δουλειά», ενώ πρόσθεσε «πρέπει να παραμείνει στη δομή ένας εργαζόμενος που δεν θέλει να εμβολιαστεί; Αν αυτός προτιμά τον εαυτό του από τη ζωή αυτών που φροντίζει πληροί τα κριτήρια να είναι σε αυτή τη δομή;».

Πηγή: newsbreak.gr