Ξεπούλημα του Αιγαίου... με πατριωτικούς διθυράμβους
11/06/2020 11:00
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Ξεπούλημα του Αιγαίου... με πατριωτικούς διθυράμβους

Μπορεί ο κύριος Δένδιας να πανηγυρίζει για την ελληνοϊταλική συμφωνία με τους κυβερνητικούς παπαγάλους να προσκυνούν το διπλωματικό του μεγαλείο, ωστόσο η πραγματικότητα είναι εντελώς διαφορετική.

Δυστυχώς πίσω από τους πατριωτικούς διθυράμβους για την συμφωνία Ελλάδας - Ιταλίας κρύβεται το ξεπούλημα του Αιγαίου.

Κάτι που εμμέσως αποκάλυψε ο Νίκος Κοτζιάς σε δήλωσή του.

Ας μην προτρέξουν οι υποστηρικτές της κυβέρνησης να μας ψέξουν επειδή παρουσιάζουμε τα επιχειρήματα Κοτζιά για να φανερώσουμε τι κρύβεται πίσω από ακόμη μια εθνομηδενιστική κίνησή της.

Η άποψή μας για την επαίσχυντη συμφωνία των Πρεσπών δεν πρόκειται να αλλάξει ακόμη κι αν παγώσει η κόλαση.

Όμως κάνεις δεν δύναται να αμφισβητήσει τις γνώσεις και την δεινότητα του πρώην ΥΠΕΞ τόσο για τα εθνικά θέματα όσο και για το γεωπολιτικό γίγνεσθαι.

Κι όσο κι αν χτυπιούνται κάτω οι αυλοκόλακες και τα κομματόσκυλα, η θέση του για την ελληνοϊταλική συμφωνία κυριολεκτικά συντρίβει τον fake πατριωτισμό του Μητσοτάκη, του Δένδια και των λοιπών συνδαιτυμόνων.

Συγκεκριμένα αναφέρει:

«Όλα δείχνουν ότι η κυβέρνηση της ΝΔ πήρε το παλιό σχέδιο για Ελληνοϊταλική ΑΟΖ, και το υπέγραψε όπως το απαιτούσαν οι Ιταλοί!!! Δεν τροποποιήθηκαν οι συντεταγμένες του 1977, που είχε την αδυναμία να δίνεται μειωμένη επήρεια σε ελληνικά νησιά, όπως τα Διαπόντια νησιά (70%) και τις Στροφάδες (32%, μόνο). Η συμφωνία του 1977 είχε τη δικαιολογία ότι υπογράφτηκε προ Δικαίου Θαλάσσης του 1982. Κυβέρνηση ΝΔ άφησε τα εν λόγω νησιά με περιορισμένη επήρεια, επιλογή που θα την βρει η χώρα μπροστά της.

Η ΝΔ για πρώτη φορά στη διεθνή ιστορία του Δικαίου της Θαλάσσης, αναγνώρισε σε τρίτους δικαιώματα σε ελληνική Αιγιαλίτιδα, δηλαδή σε ελληνική θαλάσσια περιοχή και παρέπεμψε σε ΕΕ την διαδικασία επέκτασης της δικής μας Αιγιαλίτιδας που είναι αποκλειστικό προνόμιο κάθε κράτους μέλους.

Η ΝΔ έδωσε κυριαρχία χωρίς να πάρει τίποτα.

Η ΑΟΖ όταν είναι ορθή εξυπηρετεί εξίσου και τις δύο πλευρές και δεν υπήρχε ουδείς λόγος, πλην της επικοινωνίας, να εκχωρηθεί ελληνικός θαλάσσιος χώρος για να συμφωνηθεί ΑΟΖ. Δεν υπάρχει λόγος να δίνουμε προίκα τα δικαιώματά μας.

Η συμφωνία αυτή υπονομεύει γενικότερη θέση Ελλάδας στην περιοχή.

ΥΓ Δυστυχώς, για άλλη μια φορά ο ΣΥΡΙΖΑ υποτάχτηκε συμφωνώντας σε επιλογές της κυβέρνησης της ΝΔ που έκανε αυτό που εμείς ως κυβέρνηση για τους παραπάνω λόγους δεν κάναμε. Πρόκειται για σαφή υποχώρηση στην επικοινωνιακή πολιτική της ΝΔ».

Κοινώς, η μειωμένη επήρεια στα Διαπόντια νησιά και στις Στροφάδες αυτομάτως δημιουργεί τετελεσμένα και για το σύμπλεγμα της Μεγίστης και το Καστελόριζο.

Άραγε ποια είναι η άποψη της υποτιθέμενης πατριωτικής κυβέρνησης για τα παραπάνω;

Όταν βρει χρόνο μετά από τους πανηγυρισμούς για την τάχα ιστορική συμφωνία που διασφαλίζει δήθεν στο έπακρο τα ελληνικά συμφέροντα, ας μας απαντήσει.

Μην αυταπατάστε αγαπητοί αναγνώστες, εξ αρχής το σχέδιο του Μητσοτάκη είναι να ξεπουλήσει το Αιγαίο.

Απλώς είναι αυτονόητο ότι για να επιτευχθεί απαιτείται η διαμόρφωση των απαιτούμενων συνθηκών.

Και πως διαμορφώνονται; Με fake πατριωτικές κινήσεις. Όπως αυτή του Έβρου και της δήθεν κορυφαίας ελληνοϊταλικής συμφωνίας.

Όμως ο λαός έχει μάτια και βλέπει κι ας νομίζουν οι κυβερνώντες ότι μπορούν να τον παραπλανήσουν.

Βλέπει ότι πίσω από τον fake πατριωτισμό κρύβεται το καζάν - καζάν του Ντόκου, η συμφωνία με την Τουρκία που επιθυμεί η πρωθυπουργική αδελφή και η συνθηκολόγηση της Χάγης που σιγοντάρει ο Μητσοτάκης.

Η οποία θα επέλθει κατόπιν ενός θερμού επεισοδίου που είναι ζήτημα χρόνου να συμβεί.

Και θα επιχειρηθεί να σερβιριστεί με το εκβιαστικό δίλημμα... πόλεμος ή συνεκμετάλλευση των κοιτασμάτων για να επιστρέψουμε στη χρυσή εποχή της πασοκικής ευμάρειας;

Μακάρι να καταφέρετε... νεοφιλελεύθερα αδέρφια να αυξήσετε τους τραπεζικούς σας λογαριασμούς ξεπουλώντας την πατρίδα.

Καλύτερα όμως να αναθεωρήσετε, καθώς είναι πιθανότερο να επαναληφθεί σκηνικό ανάλογο με της Δίκης των Έξι παρά να ολοκληρώσετε τις εθνομηδενιστικές σας ονειρώξεις.

Έστω και στο παρά πέντε εφαρμόστε πραγματική πατριωτική πολιτική. Ήτοι, ανακήρυξη ΑΟΖ και επέκταση χωρικών υδάτων στα 12 μίλια σε όλο το εύρος. Εγκαταλείψτε επιτέλους την πολιτική της σαλαμοποίησης που ευνοεί μονάχα τα νοσηρά σχέδια των «συμμάχων» και του Ερντογάν κι όχι της πατρίδας.

Αν και πολύ φοβούμαστε ότι πλέον είναι αργά. Διότι από τα συμφραζόμενα έχετε αποδεχτεί πλήρως το καθοδηγούμενο από τις Μεγάλες Δυνάμεις παζάρι που βρίσκεται σε εξέλιξη για την μοιρασιά της ευρύτερης περιοχής της Ανατολικής Μεσογείου.

Στο οποίο ατυχώς παίρνετε μέρος ως κομπάρσοι υποδυόμενοι τους πατριώτες.