Φωτο: ΑΠΕ - ΜΠΕ
Φωτο: ΑΠΕ - ΜΠΕ
27/08/2021 17:30
ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Ξανάρχισε το «γαϊτανάκι» των τουρκικών παραβιάσεων και υπερπτήσεων πάνω από ελληνικά νησιά

Ξανάρχισε το τουρκικό «γαϊτανάκι» των υπερπτήσεων πάνω από ελληνικά νησιά στο Αιγαίο. Μετά από έναν σχετικά «ήσυχο» Αύγουστο, οπότε οι τουρκικές παραβιάσεις κινήθηκαν σε σχετικά χαμηλά επίπεδα, αν και οι αερομαχίες δεν έλειψαν, όταν ελληνικά μαχητικά αεροσκάφη έσπευδαν να αναχαιτίζουν τουρκικά που είχαν εισβάλει στον ελληνικό εναέριο χώρο, τώρα η Άγκυρα επανήλθε στις γνώριμες πρακτικές της.


Σύμφωνα με τα έως τώρα στοιχεία των αρμόδιων ελληνικών Αρχών, ζεύγος τουρκικών μαχητικών F-16 πραγματοποίησε υπέρπτηση στις 11:17 πάνω από το νησί Ανθρωποφάγοι και Μακρονήσι , στα 9.500 και 29.000 πόδια αντίστοιχα.

Να σημειωθεί ως η τουρκική πλευρά, στο πλαίσιο του προπαγανδιστικού αφηγήματός της, ότι είναι η Ελλάδα που δυναμιτίζει το κλίμα στο Αιγαίο, την κατηγορεί ότι παραβιάζει το μνημόνιο Παπούλια - Γιλμάζ που ορίζει ότι Ελλάδα και Τουρκία πρέπει να απέχουν από κάθε λογής στρατιωτικές κινήσεις κατά την τουριστική περίοδο και στη διάρκεια μεγάλων εθνικών και θρησκευτικών εορτών.

Παρά ταύτα, είναι η ίδια η Τουρκία που, ακόμα και εν μέσω Αυγούστου, συνέχισε τις παραβιάσεις του ελληνικού εναέριου χώρου, και τώρα προβαίνει και σε υπερπτήσεις πάνω από ελληνικά νησιά.

Να σημειωθεί ότι τα νησιά πάνω από τα οποία κάνουν υπερπτήσεις τα τουρκικά μαχητικά, είναι αυτά των οποίων η Τουρκία αμφισβητεί την ελληνικότητα και την ελληνική κυριαρχία. Είναι αυτά, τα οποία επιδιώκει να «γκριζάρει» και κατηγορεί την Ελλάδα για στρατιωτικοποίησή τους.

Το επόμενο βήμα, κατά την σταθερή πολιτική της Άγκυρας, είναι, μετά το «γκριζάρισμα», να ισχυριστεί ότι είναι τουρκικά. Κάτι που ήδη κάνει μερίδα του πολιτικού κόσμου της Τουρκίας -και δέχεται η τουρκική κυβέρνηση- υποστηρίζοντας ότι τα νησιά αυτά τα έχει καταλάβει (!) η Ελλάδα και πρέπει να τα απελευθερώσει (!) η Τουρκία.

Πηγή: lawandorder.gr