Φωτο: ΑΠΕ - ΜΠΕ
Φωτο: ΑΠΕ - ΜΠΕ
16/04/2020 19:10
ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Κριτική από το ΚΙΝΑΛ στην κυβέρνηση για «παλινωδίες» σχετικά με τα ταμειακά αποθέματα

Το Κίνημα Αλλαγής καταλογίζει παλινωδίες και αλληλοαναιρούμενες δηλώσεις ανάμεσα σε κυβερνητικά στελέχη για το ύψος και τη χρήση των ταμειακών αποθεμάτων του Δημοσίου, το λεγόμενο «μαξιλάρι».

Σε ανακοίνωση του γραφείου Τύπου του κόμματος επισημαίνεται πως τα δημόσια οικονομικά είναι σοβαρό ζήτημα, για να γίνονται μικροκομματικά παιχνίδια και τίθενται σειρά από ερωτήματα για τα οποία το Κίνημα Αλλαγής δηλώνει ότι περιμένει άμεσα απαντήσεις από την κυβέρνηση:

Συγκεκριμένα το Κίνημα Αλλαγής ζητάει απαντήσεις σχετικά με:

1) Ποσά χρήματα ξοδεύτηκαν για την αντιμετώπιση των συνεπειών της κρίσης έως τώρα και σε ποιους τομείς; Από πού αντλήθηκαν τα σχετικά ποσά;

2) Σε τι ποσό ανέρχεται το αποθεματικό που υπάρχει σήμερα στα ταμεία του κράτους;

3) Ποιο ήταν το υπόλοιπο του αποθεματικού τον Δεκέμβριο του 2019;

Ταυτόχρονα επικρίνει έντονα τον ΣΥΡΙΖΑ υπενθυμίζοντας ότι το αποθεματικό προέρχεται «από την υπερφορολόγηση των πολιτών και από δάνεια που θα πληρώσουν πάλι οι πολίτες».

«Κεντρικό θέμα για τη χώρα μας παραμένει το αν μπορούμε να δανειστούμε από τις αγορές με καλά επιτόκια ή όχι. Χθες δανειστήκαμε με 2%. Θετικό. Αλλά οφείλεται στην παρέμβαση της ΕΚΤ. Όταν αυτή σταματήσει θα αντιμετωπίσουμε τελείως διαφορετικά δεδομένα», αναφέρει το Κίνημα Αλλαγής τονίζοντας παράλληλα ότι «είναι επιτακτική ανάγκη να κερδηθεί η μάχη στην Ευρώπη, για νέο χρήμα, χωρίς μνημόνια, χωρίς νέες δεσμεύσεις και να συγκροτηθεί ένα αξιόπιστο πρόγραμμα για την επανεκκίνηση της οικονομίας μας, με κοινωνική συμφωνία».

Πηγή:ΑΠΕ-ΜΠΕ