Φωτο: ΑΠΕ - ΜΠΕ
Φωτο: ΑΠΕ - ΜΠΕ
07/04/2020 15:44
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Κουτσούμπας στην κινητοποίηση στο Θριάσιο νοσοκομείο: Το ΚΚΕ στηρίζει τον δίκαιο αγώνα των υγειονομικών

Ο γγ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας επισκέφθηκε σήμερα,7 Απριλίου, Παγκόσμια Ημέρα Υγείας, το Θριάσιο Γενικό Νοσοκομείο Ελευσίνας,στο πλαίσιο της«μέρας πανελλαδικής δράσης για την Υγεία, που προκήρυξε η Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας (ΟΕΝΓΕ).

Ο Δ. Κουτσούμπας παρευρέθηκε στη συμβολική συγκέντρωση διαμαρτυρίας του Σωματείου Εργαζομένων στο Θριάσιο νοσοκομείο,στην είσοδο του νοσηλευτικού ιδρύματος, ενώ νωρίτερα συναντήθηκε με τον διοικητή του νοσοκομείου.

«Αποκαλύπτουμε την αλήθεια για τις μεγάλες ελλείψεις σε προσωπικό, εξοπλισμό, ακόμα και μέσα ατομικής προστασίας. Καλούμε όλο το λαό να αγωνιστεί μαζί με τους υγειονομικούς που βρίσκονται στη πρώτη γραμμή του αγώνα για να εξασφαλίσουμε την υγεία και τη ζωή όλων μας» υπογράμμισαν οι υγειονομικοί στη συμβολική συγκέντρωση διαμαρτυρίας.

Κάλεσαν τον υπουργό και τον αναπληρωτή υπουργό Υγείας να πάνε στο Θριάσιο νοσοκομείο ώστε «να δουν από πρώτο χέρι τις απαράδεκτες συνθήκες νοσηλείας 34 ψυχιατρικών ασθενών στην Ψυχιατρική Κλινική του νοσοκομείου, που στοιβαγμένοι ο ένας δίπλα στον άλλον νοσηλεύονται σε συνθήκες επικίνδυνες για τους ίδιους και για τους εργαζόμενους της κλινικής».

Επισήμαναν, ότι «αυτός είναι ο πραγματικός συνωστισμός που βάζει σε κίνδυνο ανθρώπινες ζωές και όχι το δικαίωμα των υγειονομικών και των υπόλοιπων εργαζομένων που παλεύουν για το δίκιο τους».

Ο γγ της ΚΕ του ΚΚΕ, στον χαιρετισμό του στους εργαζόμενους τόνισε: «Η σημερινή Παγκόσμια Μέρα Υγείας, η οποία είναι ταυτόχρονα και η μέρα δράσης που προκήρυξαν οι υγειονομικοί, η ΟΕΝΓΕ, είναι κάλεσμα να αγωνιστούν για τα δικαιώματά τους, για την προστασία, όχι μόνο την δική τους, αλλά την προστασία και τη ζωή του ίδιου του λαού μας.

Βρισκόμαστε εδώ για να εκφράσουμε την αλληλεγγύη, τη συμπαράστασή μας και να δηλώσουμε με κάθε τρόπο τη μεγάλη στήριξη του ΚΚΕ στο δίκαιο αγώνα σας. Απαιτούμε μαζί σας να γίνουν εδώ και τώρα μαζικές προσλήψεις γιατρών, νοσηλευτών, άλλων υγειονομικών, βοηθητικού προσωπικού. Να γίνει εδώ και τώρα η επίταξη της ιδιωτικής υγείας, των κλινών, των κλινικών, των ΜΕΘ, των κρεβατιών, οι γιατροί της ιδιωτικής υγείας, επίσης, να ενταχθούν στον κεντρικό κυβερνητικό σχεδιασμό και βεβαίως να παρθούν μέτρα προστασίας για τους νοσηλευτές που κάνουν μια τιτάνια προσπάθεια. Δεν μας αρκούν τα χειροκροτήματα και οι ευχαριστίες για αυτόν τον τιτάνιο αγώνα σας, θέλουμε, απαιτούμε, μέτρα εδώ και τώρα.

Ο Δ. Κουτσούμπας επισήμανε πως το ΚΚΕ θα συνεχίσει «και μέσα στη Βουλή και έξω από αυτή, τηρώντας όλους τους απαραίτητους κανόνες προστασίας να προβάλλει αυτά τα αιτήματα και να πιέζει για την επίλυσή τους» ενώ κατήγγειλε την «απαράδεκτη στάση, ορισμένων μόνο δημοσιογράφων, ορισμένων καναλιών και ραδιοφωνικών σταθμών, που στρέφονται ενάντια στον δίκαιο αγώνα των νοσηλευτών».

«Αυτό πρέπει να καταγγελθεί απ' όλες τις πολιτικές δυνάμεις, κυρίως όμως από το εργατικό-συνδικαλιστικό κίνημα, απ' τους φορείς των υγειονομικών, να σταματήσει αυτό το αίσχος της συκοφάντησης του δίκαιου αγώνα. Μένουμε δυνατοί, αλλά δεν μένουμε σιωπηλοί. Αυτό είναι το σύνθημά μας, κάθε μέρα, κάθε ώρα. Καλή δύναμη, καλούς αγώνες στην προσπάθεια αυτή, που είναι όλου του λαού, όλων των εργαζομένων και ιδιαίτερα είναι δική σας» κατέληξε ο γγ της ΚΕ του ΚΚΕ.

Τη συμπαράστασή τους στον αγώνα των υγειονομικών, που βρίσκονται στην πρώτη γραμμή της μάχης για να βγει ο λαός όρθιος και νικητής, δηλώνουν το Συνδικάτο Μετάλλου Αττικής, Σωματεία ΟΤΑ Ελευσίνας-Ασπροπύργου, καθώς και τα Σωματεία Ιδιωτικών Υπαλλήλων και Επισιτισμού.

Πηγή:ΑΠΕ-ΜΠΕ