Φωτο: ΑΠΕ - ΜΠΕ
Φωτο: ΑΠΕ - ΜΠΕ
09/02/2020 21:46
ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Κοτζιάς: Να απαγορευτεί η είσοδος της υπουργού Εργασίας των Σκοπίων στην ΕΕ

Να καταγγείλει την υπουργό Εργασίας στον ΟΗΕ για την κίνηση της να επαναφέρει στο υπουργείο της την παλιά πινακίδα με την ονομασία "Δημοκρατία της Μακεδονίας", αλλά και να ζητήσει από την ΕΕ να της απαγορευτεί η είσοδός της σε όλα τα κράτη μέλη της, ζητάει ο πρώην υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Κοτζιάς, με το σκεπτικό ότι πρόκειται για χοντροκομμένη παραβίαση του διεθνούς Δικαίου και της Συμφωνίας των Πρεσπών.

Ειδικότερα, σε ανάρτησή του στο twitter, αναφέρει: "Κυβέρνηση οφείλει καταγγείλει στον ΟΗΕ την Ρασέλα Μιζραχί υπουργό εργασίας της Βόρειας Μακεδονίας, προερχόμενη από το αδελφό της κόμμα VMRO, για ωμή παραβίαση του διεθνούς δικαίου και Συμφωνίας Πρεσπών. Άμεσα δε, να ζητήσει από ΕΕ την απαγόρευση εισόδου της σε όλα τα κράτη-μέλη".

Η υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Πολιτικής της υπηρεσιακής κυβέρνησης, Ρασέλα Μιζράχι, η οποία προέρχεται από το αντιπολιτευόμενο κόμμα VMRO-DPMNE, σε συνέντευξή Τύπου που παραχώρησε στο υπουργείο Εργασίας, εμφανίστηκε μπροστά από την πινακίδα που η ίδια τοποθέτησε στο υπουργείο της.

Βλέπε: Σκόπια: Υπουργός επανέφερε πινακίδα με την ονομασία «Δημοκρατία της Μακεδονίας»!