Κοντά σε συνάντηση Μητσοτάκη-Τραμπ στη Νέα Υόρκη
26/08/2019 14:12
ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Κοντά σε συνάντηση Μητσοτάκη-Τραμπ στη Νέα Υόρκη

Μπορεί στο ημερολόγιο του Μεγάρου Μαξίμου να έχουν ήδη… τσεκαριστεί και να αναμένονται με ιδιαίτερο ενδιαφέρον οι επικείμενες συναντήσεις του Κυριάκου Μητσοτάκη, με τη Γερμανίδα καγκελάριο, Άνγκελα Μέρκελ και τον Ολλανδό ομόλογό του, Μαρκ Ρούτε, ωστόσο το βλέμμα των κυβερνητικών στελεχών εστιάζει και στην επίσκεψη που θα πραγματοποιήσει ο πρωθυπουργός στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής.

Ο κ. Μητσοτάκης, που θα δώσει το "παρών" στη γενική συνέλευση του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών, θα επιδιώξει κατά την παραμονή του στη Νέα Υόρκη να δώσει περαιτέρω ώθηση στη διεθνή "επίθεση γοητείας", με δύο σημαντικά ραντεβού να βρίσκονται πολύ κοντά στο να "κλειδώσουν".

Το πρώτο είναι αυτό με τον πρόεδρο των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής, Ντόναλντ Τραμπ, με τις διεργασίες ανάμεσα σε Αθήνα και Ουάσιγκτον να βρίσκονται, σύμφωνα με πληροφορίες, σε πολύ καλό δρόμο. Το δεύτερο είναι αυτό με τον πρόεδρο της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Στο μεταξύ, μέσα στις δύο πρώτες εβδομάδες του Οκτωβρίου αναμένεται πως θα φτάσει στην Αθήνα ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών, Μάικ Πομπέο.

Αφορμή θα αποτελέσει η ανανέωση της αμυντικής συμφωνίας Ελλάδας-Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής (για τη βάση της Σούδας) με την ακριβή ημερομηνία άφιξης του Μάικ Πομπέο στην ελληνική πρωτεύουσα να επισφραγίζεται το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα.

Πηγή:capital.gr