Κωνσταντινόπουλος για Novartis: Κανένας υπεράνω του νόμου
25/09/2019 15:47
ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Κωνσταντινόπουλος για Novartis: Κανένας υπεράνω του νόμου

"Χθες έγινε κάτι πολύ σημαντικό που στην Ελλάδα δεν θέλουμε ούτε καν να το ακούσουμε. Η συνάντηση του κ. Μητσοτάκη με τον κ. Τράμπ, ακυρώθηκε γιατί οι δημοκρατικοί αποφάσισαν να παραπέμψουν τον Πρόεδρο των ΗΠΑ λέγοντας ότι κανένας δεν είναι υπεράνω νόμου. Στην Ελλάδα πριν δούμε την δικογραφία και τον φάκελο που αφορά τον κ. Τσίπρα η ΝΔ τον αθωώνει" δήλωσε ο Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος, βουλευτής του ΚΙΝΑΛ και αντιπρόεδρος της Βουλής.

Ο κ. Κωνσταντινόπουλος σε παρέμβασή του στον ΣΚΑΙ, πρόσθεσε:
"Εμείς παίρνουμε τις αποφάσεις μας αφού δούμε το σύνολο της δικογραφίας. Δεν έχουμε 30 Βουλευτές για πρόταση εξεταστικής. Αυτό οφείλουν να το κάνουν σεβόμενοι τον εαυτόν τους η ΝΔ και ο ΣΥΡΙΖΑ. Δεν είναι τυχαίος άνθρωπος ο κ. Παπαγγελόπουλος για τον οποίο μιλάμε, αφού είναι το πρόσωπο που συνδέει δύο χρονικές περιόδους".

Στο πλαίσιο αυτό, σημείωσε: " Συγκεκριμένα, επί ΝΔ ήταν αρχηγός της ΚΥΠ και μετά επί ΣΥΡΙΖΑ έγινε Αναπληρωτής Υπουργός Δικαιοσύνης αρμόδιος για τα θέματα δικαιοσύνης, δηλαδή για το δικαστικό σώμα. Δηλαδή, είναι ένας άνθρωπος ο οποίος δεν είναι τυχαίος. Πρέπει να θυμόμαστε ποιος είναι αυτός ο άνθρωπος. Συνδέει δύο εποχές, συνδέει ανθρώπους, συνδέει πολιτικές, συνδέει διάφορα".

Όπως εξήγησε: "Εμείς έχουμε ουσιαστική και πολιτική διαφορά σε αυτό και με τους δύο. Ο κ. Λοβέρδος αναφέρει ότι "με κατηγορούν, δεν αποδέχομαι την ασυλία, δεν κάνω χρήση του άρθρου 86, παρακαλώ να δικαστώ και καταθέτω για να συμβάλω στο να λάμψει η αλήθεια. Αντίθετα, υπάρχουν πρώην Υπουργοί της Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, πχ πρώην Υπουργοί Υγείας, οι οποίοι λένε "θέλουμε να κάνουμε χρήση του άρθρου 86, το οποίο είναι κατάπτυστο όπως λένε, για να κρυφτούν πίσω από την ασυλία. Όποιος δεν φοβάται ζητάει άρση της ασυλίας του και να δικαστεί από την δικαιοσύνη που είναι αρμόδια και έχουμε εμπιστοσύνη" ενώ υπογράμμισε : "Με ρωτήσατε για την υπόθεση μείωσης καταλογισμών 1δις ευρώ κατά την διάρκεια της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, όπως στον κ. Καλογρίτσα κατά 40 εκ. ευρώ, στην οικογένεια του κ. Κόκκαλη ο οποίος είναι ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, κατά 3 εκ. ευρώ και του κ. Λαυρεντιάδη κατά 12 εκ. Κατέθεσα στη Βουλή αναφορά με το δημοσίευμα που αφορά στην εισαγγελία διαφθοράς για το παραπάνω. Η έρευνα πρέπει να ολοκληρωθεί για να ενημερωθούν οι πολίτες.

Πηγή:capital.gr