Φωτο: ΑΠΕ - ΜΠΕ
Φωτο: ΑΠΕ - ΜΠΕ
17/01/2020 15:21
ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

ΚΙΝΑΛ: Συνεχίζονται οι κοντόφθαλμες πρακτικές της προηγούμενης κυβέρνησης για να εμφανίζεται αύξηση της απορροφητικότητας των πόρων του ΕΣΠΑ

Επικριτικά σχολίασε ο αρμόδιος βουλευτής του Κινήματος Αλλαγής, Μιχάλης Κατρίνης, τις δηλώσεις του πρωθυπουργού για την αξιοποίηση των πόρων του νέου ΕΣΠΑ.

Ο κ. Κατρίνης σε δήλωσή του αναφέρει οτι «ο κ. Μητσοτάκης επιχείρησε σήμερα, κάνοντας λογικά άλματα, να παρουσιάσει μια ανεστραμμένη εικόνα της πραγματικότητας. Από την μία καταδίκασε τις κοντόφθαλμες πρακτικές διαχείρισης των πόρων του ΕΣΠΑ από την προηγούμενη κυβέρνηση, από την άλλη κάλυψε την δική του κυβέρνηση, η οποία συνεχίζει να τις εφαρμόζει για να εμφανίζει αύξηση της απορροφητικότητας».

Ο βουλευτής άφησε μάλιστα αιχμές για «δημιουργική λογιστική» και σιωπή, από την πλευρά της κυβέρνησης όταν είχε κληθεί να απαντήσει στο Κίνημα Αλλαγής στη Βουλή σχετικά με τα στοιχεία που δείχνουν αύξηση της απορροφητικότητας.

«Η οριακή κατάσταση η οποία βρίσκεται σήμερα το ΕΣΠΑ, το οποίο πρέπει μέσα σε τρία χρόνια να απορροφήσει το 65% των πόρων που υπολείπονται, δεν επιτρέπει μεγαλοστομίες και ασκήσεις αισιοδοξίας, αλλά απαιτεί αλλαγή νοοτροπίας, υπεύθυνη δράση και συναίσθηση του ασφυκτικού χρονικού περιθωρίου που απομένει», επεσήμανε ο κ. Κατρίνης.

Πηγή:ΑΠΕ-ΜΠΕ