Φωτο: ΑΠΕ - ΜΠΕ
Φωτο: ΑΠΕ - ΜΠΕ
25/09/2019 12:17
ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

ΚΙΝΑΛ για Novartis: Η ώρα της αλήθειας για κάθε πτυχή της σκοτεινής υπόθεσης

«Η σκευωρία της NOVARTIS που είχε ως στόχο την αλλοίωση των δημοκρατικών θεσμών και την ομηρεία στελεχών της αντιπολίτευσης, κατέρρευσε» σχολιάζει σε δήλωσή της η βουλευτής του Κινήματος Αλλαγής και υπεύθυνη για θέματα Δικαιοσύνης Νάντια Γιαννακοπούλου.

«Οι μάσκες έπεσαν» τονίζει, για να προσθέσει: «Αποδεικνύεται καθημερινά -με κινηματογραφικό τρόπο- ότι με ευθύνη πολιτικών προσώπων και δικαστικών λειτουργών, κάποιοι ασέλγησαν επί των θεσμών, με πρώτο θύμα την ανεξαρτησία και το κύρος της Δικαιοσύνης»

Η βουλευτής του Κινήματος Αλλαγής και υπεύθυνη του Τομέα Δικαιοσύνης του κόμματος κάνει λόγο για «ολοκληρωτικής έμπνευσης σχέδιο να στηθεί ως πολιτικό σκάνδαλο η υπόθεση NOVARTIS, που ναυάγησε μπροστά στην κραυγαλέα απουσία στοιχείων».

Η κ. Γιαννακοπούλου υπογραμμίζει ότι ήρθε η ώρα της αλήθειας και της αποκάλυψης κάθε πτυχής της σκοτεινής υπόθεσης, καθώς και ώρα διερεύνησης των ευθυνών όσων εμπνεύστηκαν και υλοποίησαν το παρα-θεσμικό σχέδιο.

«Υπάρχουν συσσωρευμένες ενδείξεις για τον κ. Παπαγγελόπουλο. Από αυτές και θα ξεκινήσουμε την εις βάθος διερεύνηση. Για κανέναν δεν υπάρχει ασυλία ή δεν μπορεί να υπάρχει ειδικό καθεστώς προστασίας», επισημαίνει και συμπληρώνει: «η σκευωρία αφήνει πίσω της μια νοσηρή ατμόσφαιρα "εμφύλιας" σύγκρουσης στον χώρο της Δικαιοσύνης με βαθιές διχαστικές γραμμές ανάμεσα σε "υπάκουους" και "μη υπάκουους" δικαστές, ένα κλίμα ωμών παρεμβάσεων και εκβιασμών».

Η κ.Γιαννακοπούλου ανέφερε ότι είναι ευθύνη της Βουλής να δράσει περιφρουρώντας τη Δημοκρατία και τη Δικαιοσύνη από κάθε σκιά και κάθε νέα απόπειρα μεθόδευσης.

Και καταλήγει: «Με το βλέμμα στο μέλλον αυτού του τόπου, έχουμε χρέος να ζητήσουμε την αυτοκάθαρση του δικαστικού και εισαγγελικού σώματος. Να εγγυηθούμε την αποκατάσταση των πληγών που κάποιοι απροκάλυπτα προκάλεσαν στο Κράτος Δικαίου. Είναι ζήτημα Δημοκρατίας».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ