Κεραμέως: Βελτιωτικές αλλαγές στο σύστημα των Πανελλαδικών εξετάσεων του 2020
02/08/2019 13:14
ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Κεραμέως: Βελτιωτικές αλλαγές στο σύστημα των Πανελλαδικών εξετάσεων του 2020

Για βελτιωτικές αλλαγές στο σύστημα των Πανελλαδικών εξετάσεων του 2020 έκανε λόγο η Νίκη Κεραμέως, σε συνέντευξη που παραχώρησε στον τηλεοπτικό σταθμό "Open”. Όπως ανέφερε η υπουργός Παιδείας, "το εύκολο θα ήταν να πούμε ότι καταργούμε το σύστημα του ΣΥΡΙΖΑ. Δεν το κάνουμε, κρατάμε το σύστημα”, προσθέτοντας ότι "θα ανακοινώσουμε έναν εξορθολογισμό της ύλης”.

Όπως έκανε γνωστό θα μειωθεί η ύλη στα μαθήματα, θα ανακοινωθούν κάποιες αλλαγές που αφορούν τη συνεξέταση Νέων και Λογοτεχνίας και θα καταργηθεί η κατηγοριοποίηση "πράσινων" και "κόκκινων" σχολών. Πρόσθεσε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ με αυτόν τον τρόπο χώριζε τις σχολές σε δυο κατηγορίες, σε αυτές που κάποιος έμπαινε χωρίς πανελλαδικές και σε κάποιες με πανελλαδικές.

Όπως ξεκαθάρισε η υπουργός Παιδείας, οι μαθητές που έδωσαν πανελλαδικές το 2019 και θα ξαναδώσουν το 2020, θα δώσουν με το ίδιο σύστημα. Αν έδωσαν φέτος Λατινικά, θα δώσουν και του χρόνου Λατινικά. Διατηρείται το ίδιο σύστημα σε όλα τα μαθήματα. Σχετικά με την είσοδο μαθητών στην ανώτερη και ανώτατη εκπαίδευση με βαθμό 3, η κυρία Κεραμέως το χαρακτήρισε αδιανόητο.

Τα πανεπιστήμια θα ορίζουν τους εισακτέους

Ένα άλλο σημείο που στάθηκε η κ. Κεραμέως ήταν αυτό της διαδικασίας εισαγωγής στα Πανεπιστήμια. Όπως ανέφερε "στις προθέσεις της κυβέρνησης είναι τα πανεπιστήμια να ορίζουν τους εισακτέους και μια βάση εισαγωγής. Πρέπει να πάμε σε ένα σύστημα που τα πανεπιστήμια και τα σχολεία θα είναι πιο ελεύθερα και πιο αυτόνομα". Όσον αφορά το θέμα του ασύλου, σύμφωνα με την υπουργό με το νόμο για την κατάργησή του "θωρακίζεται η ελεύθερη διακίνηση ιδεών". Πρόσθεσε ότικάποιοι εκμεταλλεύονται το άσυλο για τέλεση παράνομων πράξεων, φέρνοντας ως παράδειγμα το παρεμπόριο στην ΑΣΟΕΕ.

Τέλος, σχετικά με τη νέα σχολική χρονιά τέλος, η υπουργός διαβεβαίωσε ότι "τα βιβλία θα είναι σε όλα τα σχολεία. Για τους εκπαιδευτικούς, προχωράμε στους διορισμούς για την ειδική αγωγή και μετά θα πάμε στους μόνιμους".

Πηγή:capital.gr