Φωτο: ΑΠΕ - ΜΠΕ
Φωτο: ΑΠΕ - ΜΠΕ
10/10/2020 14:25
Της Κρινιώς Καλογερίδου
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Καζάν-καζάν αποστρατικοποίηση της Θράκης και ''προοδευτική'' ευαισθησία για τις μειονότητες...

Ως κίνηση δολιότητας, εσκεμμένη και παραπλανητική εκ μέρους της κυβέρνησης εκλαμβάνω τη διοχέτευση της είδησης στον Τύπο, κυρίαρχα τον φιλοκυβερνητικό, για εξοπλισμό της Ελληνικής Αστυνομίας στον Έβρο με δυο νέα μέσα (''σύγχρονα ηχητικά-ηχοβολιστικά συστήματα [Long Range Acoustic Device (LRAD)], εποχούμενα και φορητά'') προς αντιμετώπιση της τουρκικής προκλητικότητας στα ελληνοτουρκικά σύνορα.

Είναι μια είδηση που δεν με χαροποιεί στον βαθμό που θα έπρεπε, αλλά αντίθετα με βάζει σε σκέψεις, γιατί πίσω απ' αυτήν ''βλέπω'' τη σκοπιμότητα να καλυφθεί η πρώτη κίνηση αποστρατικοποίησης της Θράκης, όπως και η διάθεση εξαπάτησης των Ελλήνων στους οποίους προσπαθούν να αποδείξουν οι κυβερνώντες ότι έχουν γνώση οι φύλακες και παραμένουν άγρυπνοι φρουροί των συνόρων, όπως τον περασμένο Μάρτιο που ύψωσαν το ανάστημά τους αποτρέποντας την παραβίασή τους απ' τον μεταναστευτικό στρατό του Ερντογάν.

Όμως δεν είναι έτσι. Δεν είναι καθόλου έτσι. Κι αυτό γιατί άλλαξε άρδην η πολιτική της αντίστασης του Μαρτίου. Εξανεμίστηκε η άτεγκτη πολιτική της αποτροπής παραβίασης των συνόρων μας απ' τους λαθρομετανάστες ή, στην καλύτερη των περιπτώσεων, έχει εξασθενίσει επικίνδυνα χάρη στις έξωθεν παρεμβάσεις (βλ. Μέρκελ) στις οποίες είναι... ευάλωτη η κυβέρνηση, όπως και ο επικεφαλής της.

Απόδειξη της χαλάρωσης των κυβερνώντων στο θέμα της φύλαξης των συνόρων στη Θράκη και των κρυφών περασμάτων των διακινητών που ''σφράγισε'' ο στρατός μας την περασμένη Άνοιξη, είναι η πρόσφατη απομάκρυνση της 7ης Μηχανοκίνητης ταξιαρχίας στον Προβατώνα του Έβρου.

Γεγονός που προκάλεσε μεγάλη δυσαρέσκεια και οργή στους κατοίκους των γύρω χωριών (Τυχερό κλπ), οι οποίοι νιώθουν ανασφαλείς από τότε. Ανασφαλείς και εξαπατημένοι, γιατί η κυβέρνηση διέλυσε το στρατόπεδο ''Δελαγραμμάτικα'' του Σουφλίου όχι για λόγους... παλαιότητας του οπλισμού του (όπως είπε παραπλανητικά και ανεπίσημα), αλλά γιατί σχεδίασε στρατηγικά τη σταδιακή μείωση της στρατιωτικής παρουσίας στη Θράκη.

Αποφάσισε προφανώς ότι θα πρέπει να ξεκινήσει απ' τη Θράκη η αποστρατικοποίηση που είχε ζητήσει ο Μάικ Πομπέο για τα νησιά μας. Με βάση αυτό το αίτημα του Αμερικανού υπουργού Εξωτερικών, η πειθαρχούσα στις έξωθεν συστάσεις και παρεμβάσεις ελληνική κυβέρνηση αποφάσισε την διάλυση της μεγαλύτερης ταξιαρχίας του Έβρου, που διαθέτει πάνω από 1000 στελέχη, σύγχρονες εγκαταστάσεις και συστήματα.

Αυτές οι σύγχρονες εγκαταστάσεις διαμορφώνονται τώρα σε κτιριακές Δομές Φιλοξενίας λαθρομεταναστών, για να ικανοποιηθεί το αίτημα των τουρκόφρονων της μουσουλμανικής μειονότητας που δεν ήθελαν Έλληνες στρατιώτες στα πόδια τους, με αφορμή τα προβοκατόρικα γεγονότα της Γλαύκης στην Ξάνθη.

Τα γεγονότα που δημιουργήθηκαν εκ του μηδενός στις αρχές του περασμένου μήνα και είχαν να κάνουν - υποτίθεται - με το θέμα του φόβου που έσπειρε στους μουσουλμάνους του δήμου Μύκης μια άσκηση των Ελλήνων Καταδρομέων του Δ' Σώματος Στρατού.

Ένα θέμα ''χαμηλής πτήσης'' που έλαβε όμως τεχνηέντως διαστάσεις σκανδάλου στον τοπικό, μειονοτικό τύπο και τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης της περιοχής. Ταυτόχρονα κοινοποιήθηκε αστραπιαία - μέσω των '''Γκρίζων Λύκων'' της Θράκης - στον Ταγίπ Ερντογάν δίνοντάς του την αφορμή να εξαπολύσει μύδρους σε βάρος της χώρας μας μιλώντας για ''στρατοκρατούμενη περιοχή'' η οποία έπρεπε επειγόντως να αποστρατικοποιηθεί.

Και ω του θαύματος!!!.. Πριν ο αλέκτωρ φωνήσαι τρις, μετά και τη δήλωση του επικεφαλής του Στέιτ Ντιπάρτμεντ περί ανάγκης μείωσης του στρατιωτικού αποτυπώματος στα νησιά μας, άρχισε η εφαρμογή της αποστρατικοποίησης απ' τη Θράκη, σαν πρόβα τζενεράλε πριν την μεγάλη, την Αιγαιακή.

Μια πρόβα που συνέπεσε με την παρουσία της Ντόρας Μπακογιάννη εκεί, με αφορμή την παρουσία της ως Προέδρου της Διακομματικής Επιτροπής για τη Θράκη. Παρουσία όχι καλοδεχούμενη, αφού η πρωθυπουργική αδελφή έγινε αποδέκτης έντονων διαμαρτυριών δικαιολογημένα.

Κι αυτό γιατί, απ' την μια στιγμή στην άλλη, οι κάτοικοι της περιοχής είδαν να μένει ακάλυπτη - με την απομάκρυνση της ταξιαρχίας - μια έκταση 30.000 χλμ στα ελληνοτουρκικά σύνορα, πράγμα που τους δημιούργησε έντονη ανασφάλεια μετά και τα γεγονότα πολιορκίας τους απ' τον μεταναστευτικό στρατό του Ταγίπ Ερντογάν το περασμένο Μάρτιο στον Έβρο.

Έπειτα βιώνουν καθημερινά τις επιπτώσεις της σταδιακής αποστρατικοποίησης στη Θράκη και την βιώνουν με οργή ακούγοντας τους κυβερνητικούς αξιωματούχους να την δικαιολογούν - χωρίς να πείθουν - είτε σαν ανάγκη αντικατάστασης παλαιών οπλικών συστημάτων (όπως προείπα) είτε για λόγους ανασύνταξης και νέας δομής των Ενόπλων Δυνάμεων εκεί.

Λες και δε βλέπουν οι χωρικοί της περιοχής του Σουφλίου τις προετοιμασίες που γίνονται στο διαλυμένο στρατόπεδο ''Δελαγραμμάτικα'' για τη δημιουργία Δομής Φιλοξενίας γι' αυτούς που περνούν τα σύνορα και γίνονται κάθε μέρα και περισσότεροι λόγω της χαλάρωσης των μέτρων φύλαξης και της μείωσης του αριθμού των συνοριοφυλάκων.

Λες και δε βλέπουν ή δεν ακούνε και οι κάτοικοι των άλλων νομών της Θράκης (της Ροδόπης, για παράδειγμα) να γεμίζει τα βράδια από δεκάδες και εκατοντάδες διερχόμενους παράνομους μετανάστες (''μπολιασμένους'' με διακινητές) η επαρχιακή οδός Ιμέρου-Γλυφάδας του δήμου Μαρώνειας και Σαπών (της περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης) με προορισμό την Καβάλα και τη Θεσσαλονίκη.

Κι αυτά που βλέπουν και ακούνε δεν... ισοφαρίζονται με γλυκόλογα και δικαιολογίες περί ενίσχυσης των ελληνικών και αστυνομικών δυνάμεων με σύγχρονα ηχητικά-ηχοβολιστικά συστήματα, που θα μας βοηθήσουν στον ψυχολογικό και ηλεκτρονικό πόλεμο που μας κάνουν οι Τούρκοι.

Και δεν ισοφαρίζονται γιατί δεν λαμβάνουν υπόψη την ανασφάλεια των πολιτών απ' άκρη σε άκρη της Θράκης λόγω της αύξησης των μεταναστευτικών ροών και της επιθετικότητας των εισερχομένων.

Δεν λαμβάνουν υπόψη ότι - αποψιλώνοντας την ακριτική ελληνική Περιφέρεια στρατιωτικά - συγκατανεύουμε θετικά στην αποστρατικοποίηση των νησιών μας. Όπερ σημαίνει ότι αυτοχειριαζόμαστε εθνικά ενδίδοντας προδοτικά στην πολιτική της ''Γαλάζιας Πατρίδας'', την πολιτική του αναθεωρητισμού του Ταγίπ Ερντογάν, η οποία ακυρώνει θεμελιακά στοιχεία της Συνθήκης της Λωζάνης, η οποία χάραξε τα ελληνοτουρκικά σύνορα.

Δεν λαμβάνουν υπόψη ότι - αν φτάσαμε μέχρις εδώ εμείς οι Έλληνες στα 3000 χρόνια ζωής μας - είναι γιατί διατηρήσαμε αρραγή την εθνική μας ομοιογένεια, την οποία θέτουμε σε κίνδυνο επιπόλαια τώρα φυτεύοντας στην Ελλάδα πυρήνες λαθρομεταναστών με στόχο τις επιγαμίες, που θα λύσουν όμως σε βάρος μας το πρόβλημα της υπογεννητικότητας..

Επιπλέον θα ενισχύσουν το τουρκόψυχο κομμάτι της μουσουλμανικής μειονότητας και θα είναι οιονεί εχθροί μας που, σε περίπτωση πολέμου με την Τουρκία, θα συγκροτήσουν με τους τουρκόφρονες μειονοτικούς κοινό μέτωπο και θα μας χτυπήσουν πισώπλατα...

Αλλά αυτά όμως είναι... ψύλλοι στ' άχυρα για την αριστεροδεξιά κυβέρνηση με τις ''προοδευτικές'' ευαισθησίες απέναντι στις μειονότητες. Ευαισθησίες που εκδηλώνει σε τέτοιο βαθμό μάλιστα, ώστε έφτασε στο σημείο - δια του υπουργείου Δικαιοσύνης (Εισαγγελίας Ορεστιάδας) - να ζητήσει διερεύνηση καταγγελιών (τουρκόφρονων και φιλομεταναστευτικών ΜΚΟ, όπως το ''Παρατηρητήριο Ρατσιστικών Εγκλημάτων'' του Δημητρά [ο οποίος είχε καταγγείλει για ρατσισμό στο παρελθόν τον Α. Σαμαρά και τον πατέρα Αντώνιο της ''Κιβωτού''])κατά μερίδας κατοίκων του Έβρου.

Κατοίκων που βοήθησαν τις αστυνομικές και ένοπλες δυνάμεις τον περασμένο Μάρτιο, για να αντιμετωπίσουν τον υβριδικό πόλεμο που δέχτηκε η Ελλάδα στα ελληνοτουρκικά σύνορα.

Τότε που κόμπαζε η κυβέρνηση και εκμεταλλεύτηκε στο έπακρο επικοινωνιακά το γεγονός ότι το ελληνικό κράτος έδωσε, κατά τον καλύτερο τρόπο, τα διαπιστευτήριά του αποτρέποντας την μαζική εισβολή χιλιάδων λαθρομεταναστών, τους οποίους εργαλειοποίησε η Τουρκία εναντίον μας...

Κρινιώ Καλογερίδου (Βούλα Ηλιάδου, συγγραφέας)