Φωτο: ΑΠΕ - ΜΠΕ
Φωτο: ΑΠΕ - ΜΠΕ
25/05/2020 17:20
ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Κατρούγκαλος: «Ντροπή» η δήλωση του Ν. Δένδια περί «εγκλωβισμού της αντιπολίτευσης στη μάχη επιγόνων της Χρυσής Αυγής»

«Απαράδεκτη» χαρακτηρίζει ο τομεάρχης Εξωτερικών του ΣΥΡΙΖΑ, Γιώργος Κατρούγκαλος σημερινή δήλωση του υπουργού Εξωτερικών, Νίκου Δένδια περί «εγκλωβισμού της αντιπολίτευσης στη μάχη επιγόνων της Χρυσής Αυγής».

«Ο Νίκος Δένδιας είχε ξεχωρίσει στο εσωτερικό της Νέας Δημοκρατίας για τη συνεπή θέση του απέναντι στη Χρυσή Αυγή και τις αποστάσεις που είχε πάρει απέναντι στα πιο ακραία δημαγωγικά χαρακτηριστικά της πολεμικής κατά της Συμφωνίας των Πρεσπών», σημειώνει σε γραπτή του δήλωση ο Γ. Κατρούγκαλος και υπογραμμίζει: «Η σημερινή όμως, απαράδεκτη δήλωση του περί "εγκλωβισμού της αντιπολίτευσης στη μάχη επιγόνων της Χρυσής Αυγής" αποτελεί ντροπή». «Ούτε με δηλώσεις ότι "δεν είναι παρατηρητής των συνόρων", ούτε με τη συνεχιζόμενη επίκληση περί fake news αλλάζει το γεγονός ότι σήμερα για πολλοστή φορά παραδέχτηκε το αναντίρρητο, ότι πραγματοποιήθηκε διάβημα διότι Τούρκοι στρατιώτες εισήλθαν σε ελληνικό έδαφος. Δεν αποτελεί "κινητικότητα" η παραβίαση των συνόρων», συνεχίζει ο ίδιος, τονίζοντας ότι «και όταν τα υπουργεία Άμυνας και Εξωτερικών αντιφάσκουν ή προσπαθούν με φραστικές αλχημείες να αποκρύψουν ή να συσκοτίσουν την αλήθεια, δεν προσβάλλουν μόνο τον ελληνικό λαό[...] Στέλνουν λάθος μήνυμα στην άλλη πλευρά και αποθρασύνουν την ήδη κλιμακούμενη τουρκική επιθετικότητα», προσθέτει, ενώ σημειώνει πως αναμένει αύριο το υπουργείο Εθνικής Άμυνας «που φέρει την ουσιαστική ευθύνη για τη φύλαξη των συνόρων και τις ενέργειές του- να πει υπό ποιες προϋποθέσεις έληξε το περιστατικό».

«Κυρίως περιμένουμε να τοποθετηθεί ο κ. Μητσοτάκης. Σε κάθε περίπτωση, το αναδυόμενο έλλειμμα στρατηγικής έναντι των τουρκικών διεκδικήσεων, δείχνει ότι η κυβέρνηση διαχειρίζεται ανεύθυνα τα κρίσιμα εθνικά μας θέματα», καταλήγει ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ.

Πηγή:ΑΠΕ-ΜΠΕ