Φωτο: ΑΠΕ - ΜΠΕ
Φωτο: ΑΠΕ - ΜΠΕ
04/04/2020 14:50
ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Καραθανασόπουλος: Οι εργαζόμενοι να διεκδικήσουν την προστασία των εργασιακών, ασφαλιστικών, μισθολογικών και συνδικαλιστικών δικαιωμάτων τους

«Η Ευρωπαϊκή αλληλεγγύη αποδεικνύεται το πιο σύντομο ανέκδοτο», τόνισε ο Νίκος Καραθανασόπουλος, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του Κόμματος, σε παρέμβασή του στην ΕΡΤ1 το βράδυ της Παρασκευής, με αφορμή τους ανταγωνισμούς στο εσωτερικό της Ευρωζώνης για το κορονο-ομόλογο και την γενικότερη διαχείριση της κρίσης.

Όπως εξήγησε, πως είτε με ομόλογο είτε με δανεισμό από τον ESM, αυτοί που θα πληρώσουν θα είναι οι λαοί, επομένως «ο όποιος συμβιβασμός θα είναι αντιλαϊκός».

Ο Ν. Καραθανασόπουλος τόνισε πως «η εργατική τάξη και ο λαός δεν μπορεί να έχουν καμία εμπιστοσύνη στη διαπραγμάτευση που κάνει η κυβέρνηση της ΝΔ ή όποια κυβέρνηση σε επίπεδο Ευρωζώνης και ΕΕ», χαρακτηρίζοντας τα δύο σενάρια που βρίσκονται στο τραπέζι ως την Σκύλα και τη Χάρυβδη.

«Αυτό που χρειάζεται είναι να προστατευθούν οι εργαζόμενοι και τα λαϊκά στρώματα να μην ξαναπληρώσουν τα σπασμένα της κρίσης» πρόσθεσε.

Ανέφερε πως «ήδη προετοιμάζουν τα μέτρα της «επόμενης μέρας» που θα βάλουν σε καραντίνα ότι απέμεινε από τα εργατικά - λαϊκά δικαιώματα».

Με αφορμή την όλη κατάσταση, υπογράμμισε την ανάγκη «οι εργαζόμενοι και τα πλατιά λαϊκά στρώματα να μην μείνουν σιωπηλοί, αλλά να διεκδικήσουν την προστασία των δικαιωμάτων τους, εργασιακών, ασφαλιστικών, μισθολογικών και συνδικαλιστικών».

Πηγή:ΑΠΕ-ΜΠΕ