Φωτο: ΑΠΕ - ΜΠΕ
Φωτο: ΑΠΕ - ΜΠΕ
05/05/2020 14:51
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Καραθανασόπουλος (ΚΚΕ): Ο κ. πρωθυπουργός επέλεξε τον εύκολο αντίπαλο, τον ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος, όσον αφορά το περιβάλλον, ακολούθησε την ίδια πολιτική

«Εχθρός του περιβάλλοντος είναι το κυνήγι του κέρδους και όχι η συνύπαρξη του ανθρώπου με το περιβάλλον», τόνισε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ, Νίκος Καραθανασόπουλος, σχολιάζοντας την ομιλία του πρωθυπουργού στη Βουλή, σχετικά με το νομοσχέδιο του υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας.

«Ο κ. πρωθυπουργός επέλεξε τον εύκολο αντίπαλο, τον ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος ακολούθησε την ίδια πολιτική και όσον αφορά την ενέργεια και όσον αφορά τις προστατευόμενες περιοχές και όσον αφορά τους δασικούς χάρτες», πρόσθεσε ο Ν. Καραθανασόπουλος.

Έκανε λόγο για υποκρισία τόσο της ΝΔ όσο και του ΣΥΡΙΖΑ, υπογραμμίζοντας, χαρακτηριστικά «ο ΧΥΤΑ Φυλής είναι έργο και των δυο σας» και προσθέτοντας ότι «η ΝΔ επιδιώκει στα μουλωχτά να προωθήσει το νέο έγκλημα στο Γραμματικό».

Επίσης, τόνισε πως η πολιτική της ΕΕ κάθε άλλο παρά προστατεύσει το περιβάλλον. «Την πράσινη οικονομία, η οποία θέλει να δώσει διέξοδο στα υπερσυσσωρευμένα κεφάλαια, δεν την αφορά η προστασία του περιβάλλοντος», είπε ο Ν. Καραθανασόπουλος και έφερε ως παράδειγμα την είσοδο των ΑΠΕ στο πλαίσιο της απελευθέρωσης της αγοράς ηλεκτρικής ενέργειας, η οποία, όπως σημείωσε, «έφερε πανάκριβο ρεύμα για το λαό και ταυτόχρονα υποβάθμιση του περιβάλλοντος, με το να φυτρώνουν αιολικά πάρκα σε κάθε βουνοπλαγιά».

Αναφορικά με την τοποθέτηση του Κυριάκου Μητσοτάκη ότι θα τιμηθούν οι νεκροί της Marfin, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ σημείωσε: «Δεν είναι τα μεγάλα λόγια η τιμή στη θυσία που έγινε. Αυτό που έπρεπε να γίνει από την προηγούμενη και από τη σημερινή κυβέρνηση ήταν να αποκαλυφθούν οι ένοχοι και να αποκαλυφθεί ο ρόλος των προβοκατόρων απέναντι σε ένα λαϊκό κίνημα το οποίο είχε βγει στους δρόμους και διεκδικούσε τα δικαιώματα στη ζωή και την εργασία του».

Πηγή:ΑΠΕ-ΜΠΕ