Φωτο: ΑΠΕ - ΜΠΕ
Φωτο: ΑΠΕ - ΜΠΕ
08/08/2021 14:40
ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Καραθανασόπουλος: Διαχρονικό έγκλημα όλων των κυβερνήσεων η πολιτική αντιμετώπισης των πυρκαγιών

Τις «εγκληματικές ευθύνες της κυβέρνησης για τις ανυπολόγιστες καταστροφές, ειδικά στην Εύβοια, όπου ο κόσμος έμεινε αβοήθητος με ανεπάρκεια μέτρων, μέσων και προσωπικού», κατήγγειλε ο Νίκος Καραθανασόπουλος, μέλος της ΚΕ και βουλευτής του ΚΚΕ, σε σημερινή του παρέμβαση στον τ/σ «Μega» προσθέτοντας ότι «προκύπτουν σοβαρά ερωτηματικά για τις προτεραιότητες που έθεσε η κυβέρνηση όσον αφορά την αντιμετώπιση των πυρκαγιών».

«Αυτό δεν πρέπει να συγκαλύψει ότι αυτό που ζούμε σήμερα, είναι το αποτέλεσμα ενός διαχρονικού εγκλήματος στο οποίο έχουν βάλει το χέρι τους όλες οι κυβερνήσεις μέχρι τώρα, καθώς ποτέ δεν έδωσαν βάρος στην πρόληψη των πυρκαγιών και των επιπτώσεών τους, παρά μόνο στην καταστολή τους» τόνισε.

Ο Ν. Καραθανασόπουλος αναφέρθηκε στις αποζημιώσεις που πρέπει να δοθούν «χωρίς εξαιρέσεις και προαπαιτούμενα στους πληγέντες, στο 100%».

Τα ζητήματα προστασίας και αποκατάστασης «να γίνουν υπόθεση πάλης του λαού, να διεκδικήσει να ξαναζήσει στα χωριά του, να ξαναζωντανέψει η ύπαιθρος» είπε ο Ν. Καραθανασόπουλος και συμπλήρωσε την αναγκαιότητα άμεσων αντιπλημμυρικών έργων.

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ