Καλύτερα να βάζατε τον Πάγιατ στην ΕΥΠ
03/08/2019 11:00
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Καλύτερα να βάζατε τον Πάγιατ στην ΕΥΠ

Δυο βασικοί λόγοι που οι πολίτες μαύρισαν τον Τσίπρα και οδήγησαν τον Μητσοτάκη στην πρωθυπουργία ήταν ο εθνομηδενισμός και η δουλικότητά του τόσο απέναντι στους Ευρωπαίους όσο και στους Αμερικανούς.

Όχι ότι είδαν στο πρόσωπο του Μητσοτάκη τον υπερπατριώτη, απλώς ήταν η μοναδική λύση για να απαλλαγεί η χώρα από τον Τσίπρα.

Το μη χείρον βέλτιστον δηλαδή.

Δυστυχώς όμως με τις τελευταίες κινήσεις του ο Μητσοτάκης θα τους κάνει... κοψοχέρηδες, καθώς φαίνεται ότι αποφάσισε να κολυμπήσει κι αυτός στα θολά νερά της μειοδοσίας.

Η αρχή έγινε με την κωλοτούμπα όσον αφορά τη στάση του για τη συμφωνία των Πρεσπών. Επιχειρήθηκε ωστόσο μια κίνηση κατευνασμού των αντιδράσεων μετά από τα λεκτικά ατοπήματα υπουργών του, η οποία δεν είχε την προσδοκώμενη επιτυχία.

Και πως να την έχει όταν την ίδια στιγμή διορίζεις γραμματείς τον Μαυρωτά και τον Σκάλκο που αν μπορούσαν θα γίνονταν.... Βορειομακεδόνες.

Κι εκεί που νομίζαμε ότι θα σταματήσουν οι εθνομηδενιστικές ενέργειες της νέας κυβέρνησης, που υποτίθεται ότι ψηφίστηκε για να απαλλαγούμε από αυτές της προηγούμενης, ήρθε η Γιάννα.

Μέσω της οποίας ο Μητσοτάκης ευελπιστεί ότι θα τονώσει το εθνικό φρόνημα των Ελλήνων στους εορτασμούς για τα 200 χρόνια από την επανάσταση.

Πάλι στα κάγκελα ο κόσμος, με το Μαξίμου να αναλαμβάνει εκ νέου ρόλο πυροσβέστη, λέγοντας ότι τις αποφάσεις θα τις παίρνει η κυβέρνηση και η βουλή κι όχι η Γιάννα.

Δικαιολογίες που δεν έγιναν πιστευτές από κανένα. Διότι ως γνωστόν η Γιάννα δεν επιθυμεί τον ρόλο της... γλάστρας. Κάτι που σύντομα θα φανεί και να δούμε τι θα λέει τότε το Μαξίμου.

Κι ενώ οι κυβερνώντες προσπαθούσαν να δικαιολογήσουν τα αδικαιολόγητα για τη Lady G, για πρώτη φορά στα πολιτικά χρονικά έβαλαν ταυτόχρονα κι άλλο αυτογκόλ.

Ανακοίνωσαν ότι επικεφαλής της ΕΥΠ αναλαμβάνει ένας πρώην σεκιουριτάς της αμερικανικής πρεσβείας. Και το ματς έληξε με βαριά ήττα που δεν μαζεύεται.

Πλέον ό, τι κι αν κάνουν, ό, τι κι αν πουν, δύσκολα θα βγάλουν από πάνω τους τη ρετσινιά του ραγιαδισμού.

Γιατί όταν επιλέγεις να βάλεις στην ηλεκτρική καρέκλα της ΕΥΠ ένα άτομο του οποίου το βασικό προσόν είναι ότι δούλευε σε εταιρεία σεκιούριτι που φυλούσε τους Αμερικανούς τότε δεν σε ξεπλένει ούτε ο Νιαγάρας.

Καλύτερα να έβαζαν κατευθείαν τον Πάγιατ. Λιγότερο θα... καρφώνονταν...

Ποιος θα το περίμενε, η ασφάλεια της χώρας να εξαρτάται από τους σεκιουριτάδες της αμερικανικής πρεσβείας.

Ούτε οι συριζαίοι δεν το τόλμησαν, οι οποίοι τώρα κουνάνε το δάχτυλο στον Μητσοτάκη μέσω σκληρών ανακοινώσεων μπας και σβήσουν το αμαρτωλό τους παρελθόν. Καλύτερη πάσα δεν μπορούσε να τους δώσει ο Μητσοτάκης.

Ήμαρτον !!!

Ας ευχηθούμε ότι δεν θα ξυπνήσουμε ένα πρωί με την είδηση ότι χάθηκε το Καστελόριζο γιατί η ΕΥΠ κοιμόταν.

Ή με την είδηση ότι προβοκάτορες έκαψαν πάλι την Αθήνα και η κυβέρνηση κοιτούσε τις φλόγες άπραγη.

Ίσως ένας εκ των υφισταμένων του Κοντολέων, που ακούγεται ότι είναι της πιάτσας και βρίσκεται σε ανοιχτή γραμμή με το Προστασίας του Πολίτη, να μας γλυτώσει από τα χειρότερα.

Κάτι τελευταίο. Αν νομίζουν στην κυβέρνηση ότι οι απαράδεκτες επιλογές θα ξεχαστούν από την οικονομική βελτίωση που αναμένουν, ας αναθεωρήσουν.

Το ίδιο νόμιζε κι ο Τσίπρας με τα γνωστά αποτελέσματα.

Συνεπώς, τα λάθη πρέπει να διορθωθούν πάραυτα.

Προτού να είναι αργά...