Φωτο: ΑΠΕ - ΜΠΕ
Φωτο: ΑΠΕ - ΜΠΕ
30/09/2021 15:30
ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Κάλεσμα Αγωνιστικής Συμπόρευσης με το ΚΚΕ: Μόνο ο λαός μπορεί να σώσει τον λαό, βαδίζοντας στον δρόμο της ανατροπής

Η Κεντρική Επιτροπή του ΚΚΕ δίνει στη δημοσιότητα το «Κάλεσμα Αγωνιστικής Συμπόρευσης με το ΚΚΕ», το οποίο απευθύνει προς τους μισθωτούς εργαζόμενους, τους βιοπαλαιστές αυτοαπασχολούμενους, τους νέους και τις γυναίκες των λαϊκών οικογενειών, τους συνταξιούχους, τους αγωνιζόμενους επιστήμονες και καλλιτέχνες, όλους όσοι, όπως σημειώνει, «ανησυχούν, αγανακτούν και δεν συμβιβάζονται με τη σημερινή κατάσταση».

Το κάλεσμα της Κεντρικής Επιτροπής θα δημοσιευτεί με τον «Ριζοσπάστη του Σαββατοκύριακου» 2-3 Οκτωβρίου και θα αποτελέσει την αφετηρία για ένα μεγάλο πολιτικό άνοιγμα του ΚΚΕ, που θα συνδυαστεί με ένα πλούσιο και πολύμορφο πρόγραμμα παρεμβάσεών του, με περιοδείες και συσκέψεις, συγκεντρώσεις, εξορμήσεις, παρεμβάσεις του γγ της ΚΕ του κόμματος, Δημήτρη Κουτσούμπα.

Επιδίωξη του ΚΚΕ είναι το κάλεσμα «να αξιοποιηθεί πλατιά, ως βάση συζήτησης με το λαό και τη νεολαία, αλλά και ως όπλο για να οργανώσουν με καλύτερους όρους την πάλη και την αντεπίθεσή τους» με το ίδιο να «διαθέτει όλες του τις δυνάμεις σ' αυτή την υπόθεση, έτσι ώστε να διαμορφώνονται εστίες αντίστασης για όλα τα κρίσιμα εργατικά-λαϊκά προβλήματα, που οξύνει η πολιτική της κυβέρνησης της ΝΔ».

Για το ΚΚΕ, ο «βασικός ένοχος και αυτό που μπαίνει εμπόδιο στη λαϊκή ευημερία», από «όποια πλευρά και αν εξετάσουμε», είναι ότι «έχουμε απέναντί μας ένα εχθρικό κράτος, μια οικονομία και συνολικά μια κοινωνική οργάνωση, που λειτουργούν με κριτήριο τα συμφέροντα των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων» και σημειώνει, μεταξύ άλλων, ότι «αυτά τα συμφέροντα έχουν υπηρετήσει όλες οι εκδοχές της αστικής διακυβέρνησης: κεντροδεξιές και κεντροαριστερές, δεξιές και "αριστερές". Κυβερνήσεις μονοκομματικές και συνεργασίας».

Το ΚΚΕ επισημαίνει, ότι «οι κυβερνήσεις μπορεί να αλλάζουν, δεν αλλάζει όμως το ποιος έχει στα χέρια του την εξουσία, ποιος καρπώνεται τον πλούτο που παράγεται».

Αναφέρει ακόμα, ότι «το κυβερνητικό πρόγραμμα της ΝΔ είναι γνωστό και των επόμενων κυβερνήσεων είναι επίσης ήδη δεδομένο: είναι αυτό που στηρίζεται και θα υλοποιεί την "Ευρωπαϊκή Πράσινη Συμφωνία", τις Συμβάσεις του Ταμείου Ανάκαμψης της ΕΕ, που ψήφισε η κυβέρνηση της ΝΔ μέσα στο κατακαλόκαιρο με την ανοχή του ΣΥΡΙΖΑ και του ΚΙΝΑΛ. Αυτό το σχέδιο νέας κρατικής στήριξης κερδοφόρων "πράσινων" επενδύσεων για λογαριασμό των επιχειρηματικών ομίλων έχει ήδη προσθέσει νέα βάρη στις πλάτες των μισθωτών εργαζομένων και των λαϊκών στρωμάτων».

«Είναι υποκρισία του ΣΥΡΙΖΑ και του ΚΙΝΑΛ να διαμαρτύρονται για τους αντιλαϊκούς νόμους, την ίδια στιγμή που αποδέχονται το στρατηγικό πλαίσιο πάνω στο οποίο αυτοί βασίζονται, ψηφίζοντας τη μεγάλη πλειοψηφία των άρθρων τους» σημειώνει ακόμα το ΚΚΕ.

Η Κεντρική Επιτροπή του ΚΚΕ, στο κάλεσμά της, ξεχωρίζει κρίσιμα μέτωπα πάλης και καλεί «να οργανώσουμε την πάλη μας ενάντια στην πολιτική όλων των αστικών κυβερνήσεων και της ΕΕ για:

-Την υπεράσπιση του αξιοπρεπούς εργατικού-λαϊκού εισοδήματος, τη μείωση του χρόνου εργασίας, την κατοχύρωση ουσιαστικών αυξήσεων στους μισθούς, την κατάργηση όλων των ελαστικών μορφών απασχόλησης, τη διασφάλιση μόνιμης δουλειάς για όλους, με σταθερό ωράριο, την κατάργηση του ΦΠΑ στα είδη λαϊκής κατανάλωσης, την κατάργηση των έμμεσων φόρων, την ουσιαστική μείωση της φορολογίας για μισθωτούς, αυτοαπασχολούμενους και συνταξιούχους και μετακύλιση των φορολογικών βαρών στο μεγάλο κεφάλαιο.

-Την υποχρεωτική Κοινωνική Ασφάλιση για όλους και όλες, με μείωση έως και κατάργηση των εισφορών των εργαζομένων. Να πληρώσει το κεφάλαιο. Πρόνοια αποκλειστικά δημόσια και δωρεάν για όλους.

-Την προστασία της ζωής και της υγείας του λαού. Για αποκλειστικά δημόσιες δωρεάν και υψηλού επιπέδου υπηρεσίες Υγείας, με έμφαση στην πρόληψη και στα μέτρα προστασίας στους τόπους δουλειάς, με εξειδικευμένα μέτρα για τον γυναικείο οργανισμό και τη μητρότητα. Για ολοκληρωμένο σχέδιο αντιπλημμυρικής, αντιπυρικής και αντισεισμικής προστασίας, για διασφάλιση σύγχρονης λαϊκής κατοικίας.

-Την υπεράσπιση των εργατικών-λαϊκών δικαιωμάτων ενάντια στην κρατική καταστολή και τις απαγορεύσεις, ενάντια στην εργοδοτική τρομοκρατία, την κατάργηση όλων των νόμων, που περιορίζουν τη συνδικαλιστική δράση, το απεργιακό δικαίωμα και τις διαδηλώσεις.

-Την απεμπλοκή της χώρας μας από τα επικίνδυνα σχέδια του ΝΑΤΟ, των ΗΠΑ, της ΕΕ, το κλείσιμο όλων των ξένων στρατιωτικών βάσεων στην Ελλάδα, την αποδέσμευση από αυτούς τους οργανισμούς, με τον λαό στην εξουσία. Το δυνάμωμα του αγώνα ενάντια στους ιμπεριαλιστικούς πολέμους, στα σχέδια αλλαγής διεθνών συνθηκών και συνόρων, στα παζάρια συνεκμετάλλευσης του Αιγαίου υπό «ευρωΝΑΤΟϊκή εποπτεία».

-Το δικαίωμα στην αποκλειστικά δημόσια και δωρεάν Παιδεία σε όλες τις βαθμίδες, την Προσχολική και Ειδική Αγωγή, στην ανάπτυξη του ελεύθερου χρόνου και την πρόσβαση του λαού στον Πολιτισμό με όλες τις απαραίτητες υποδομές.

-Την εξασφάλιση της κατοικίας με ιδιαίτερη φροντίδα για τα νέα ζευγάρια, την κατάργηση των πλειστηριασμών πρώτης κατοικίας και την απαγόρευση της διακοπής σε λαϊκές κατοικίες για χρέη σε νερό, ρεύμα και τηλέφωνο.

-Την άμεση στήριξη των αυτοαπασχολούμενων με κατοχύρωση αφορολόγητου ορίου στα 12.000 ευρώ και τη διαγραφή μέρους των χρεών σε τράπεζες και Δημόσιο.

-Την κατοχύρωση κατώτερων εγγυημένων τιμών στα αγροτικά προϊόντα.

«Η Ιστορία έχει αποδείξει ότι μόνο ο λαός μπορεί να σώσει τον λαό, όταν βαδίσει αποφασιστικά στον δρόμο της ανατροπής για να πάρει ο ίδιος στα χέρια του το τιμόνι της εξουσίας» υπογραμμίζει, τέλος, το κάλεσμα της ΚΕ του ΚΚΕ.

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ