Καλαφάτης: Ισχυρή εντολή σημαίνει έγκριση μια ισχυρής αυτοδύναμης κυβέρνησης
25/06/2019 12:50
ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Καλαφάτης: Ισχυρή εντολή σημαίνει έγκριση μια ισχυρής αυτοδύναμης κυβέρνησης

«Ισχυρή εντολή σημαίνει έγκριση από τον ελληνικό λαό μιας ισχυρής πλειοψηφίας, μιας αυτοδύναμης κυβέρνησης», δήλωσε βουλευτής Α' Θεσσαλονίκης της Νέας Δημοκρατίας -κι εκ νέου υποψήφιος στην ίδια εκλογική περιφέρεια- Σταύρος Καλαφάτης στον ραδιοφωνικό σταθμό του Αθηναϊκού-Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων «Πρακτορείο 104,9 FM» για το διακύβευμα της κάλπης της 7ης Ιουλίου.

«Θα πρέπει να καταλάβουμε ότι έχουμε πάρα πολλά βήματα να κάνουμε μπροστά και αυτό μπορεί να γίνει μονάχα όταν η επόμενη κυβέρνηση πάρει μια πραγματικά ισχυρή εντολή. Έχουμε να κάνουμε πολλά βήματα σε όλα τα πεδία δράσης, κυρίως στα κομμάτια της ανάπτυξης και της αποκατάστασης της μεσαίας τάξης που έχει ισοπεδωθεί -ιδιαίτερα τα τελευταία χρόνια-, στα θέματα της ασφάλειας όπου επίσης υπάρχει ένα πάρα πολύ μεγάλο κενό μέσα από μια αδράνεια κυβερνητικής πολιτικής», επισήμανε ο κ. Καλαφάτης.

Σε ό,τι αφορά το κυβερνητικό πρόγραμμα που προτείνει η ΝΔ ο βουλευτής τόνισε ότι «είναι κοστολογημένο και έχει αναπτυχθεί τα τελευταία τρία χρόνια», ενώ «δεν έχει σταματήσει ο Κυριάκος Μητσοτάκης να πηγαίνει σε όλη την Ελλάδα, να ακούει και να διαμορφώνει -και να συνδιαμορφώνει ουσιαστικά με τους ίδιους τους πολίτες- ένα πρόγραμμα, που είναι προσαρμοσμένο αφενός στις ανάγκες των πολιτών και αφετέρου στην προοπτική της χώρας τα επόμενα χρόνια».

Σχετικά με τον τρόπο εξοικονόμησης πόρων για τη χρηματοδότηση των προτεινόμενων πολιτικών ο κ. Καλαφάτης εξήγησε ότι «υπάρχουν στοχευμένες δαπάνες που μπορούν στο Δημόσιο να περικοπούν -φυσικά δεν μιλάμε σε καμιά περίπτωση για τους δημόσιους υπαλλήλους- [...] υπάρχουν συγκεκριμένες πολιτικές που μπορούν να εφαρμοστούν, με την εφαρμογή σύγχρονων νέων τεχνολογιών, με την ψηφιοποίηση των διαδικασιών και βεβαίως κυρίως με τη δυνατότητα να ενισχύσουμε την επιχειρηματικότητα και να ενθαρρύνουμε τις ιδιωτικές επενδύσεις, που είναι και το βασικό όπλο για να μπορέσει να υπάρξει ανάπτυξη -και ανάπτυξη μέσα από ιδιωτικές επενδύσεις σημαίνει ουσιαστικά και περισσότερα έσοδα για το κράτος, άρα με αυτόν τον τρόπο πρέπει να καλύψουμε τις ανάγκες που θα δημιουργηθούν στο μέλλον».

Ερωτηθείς για το χρονοδιάγραμμα που θέτει η ΝΔ για την υλοποίηση του προγράμματος που προτείνει, απάντησε: «Εφαρμόζεται ο προϋπολογισμός του 2019. Αισιοδοξούμε τα βασικά μας νομοσχέδια μέσα στο φθινόπωρο να έχουν περάσει από τη Βουλή, εφόσον φυσικά ο κόσμος δείξει την εμπιστοσύνη του και μας δώσει την πλειοψηφία, με στόχο μία σειρά μέτρων να έχουν άμεση εφαρμογή από το 2020 και μετά».

Αναφορικά με την πορεία της οικονομίας ο κ. Καλαφάτης παρατήρησε «με τη νίκη της Νέας Δημοκρατίας στις ευρωεκλογές με 10 μονάδες, βγήκε ένα θετικό μήνυμα προς τις αγορές και δεν είναι τυχαίο ότι υπήρξε και μείωση του επιτοκίου δανεισμού της χώρας δραματικά, κάτι που βοήθησε φυσικά και τον δανεισμό των επιχειρήσεων στην Ελλάδα». Άρα, συνέχισε, «βλέπουμε ότι, όταν υπάρχουν θετικά μηνύματα σταθεροποίησης της χώρας μας, άμεσα δημιουργείται ένα θετικό περιβάλλον, που βοηθάει την ανάπτυξη, άρα μέσα από ένα τέτοιο σκεπτικό πρέπει να δείξουμε χαρακτήρα ότι είμαστε αποφασισμένοι να πάμε σε συγκεκριμένες μεταρρυθμίσεις που έχουν να κάνουν π.χ. με την προώθηση ιδιωτικών επενδύσεων και όχι με το κόλλημα, κάτι που συνέβαινε τα τελευταία τέσσερα χρόνια».

Κληθείς να σχολιάσει την εξέλιξη στο θέμα της διεξαγωγής ντιμπέιτ μεταξύ των πολιτικών αρχηγών σημείωσε: «Η ΝΔ επιδίωξε από την αρχή να γίνει μία τέτοια δημόσια συζήτηση, ένας δημόσιος διάλογος με έναν πλουραλιστικό και δημοκρατικό τρόπο, με την παρουσία των πολιτικών αρχηγών. Πιστεύουμε ότι αυτό θα συνέβαλλε πάρα πολύ ώστε να διαμορφώσουν έστω τις τελευταίες μέρες μια άποψη οι πολίτες σχετικά όχι μόνο με το περιεχόμενο, αλλά και το ύφος και το ήθος που κινούνται οι πολιτικοί αρχηγοί τις τελευταίες μέρες της προεκλογικής περιόδου [...] εμείς είχαμε προτείνει πεδία συγκεκριμένα τα οποία θα έπρεπε να αναλυθούν από τους πολιτικούς αρχηγούς [...] θα ήταν πολύ χρήσιμο να ακούσουμε όλους τους πολιτικούς αρχηγούς να αναπτύξουν τις απόψεις τους [...] Δεν είναι ευθύνη της ΝΔ, κάθε άλλο, νομίζω ότι, αν ήθελε ο πρωθυπουργός πραγματικά έναν τέτοιον διάλογο, θα μπορούσε να έχει επιτευχθεί».

Σχολιάζοντας τις εξελίξεις στα ελληνοτουρκικά ο κ. Καλαφάτης τόνισε ότι «θα πρέπει να υπάρξει μία σθεναρή απάντηση [...] τα πρώτα βήματα γίνανε από την πλευρά της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ενώ η ΝΔ και ο Κυριάκος Μητσοτάκης ήταν από εκείνους που από την πρώτη στιγμή είχαν πει να υπάρξουν και κυρώσεις συγκεκριμένες, εφόσον αυτή η στάση της Τουρκίας χειροτερέψει».

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ