Κ. Τσιάρας: Πλέον μιλάμε για τη γελοιοποίηση της κοινοβουλευτικής διαδικασίας
07/06/2019 12:38
ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Κ. Τσιάρας: Πλέον μιλάμε για τη γελοιοποίηση της κοινοβουλευτικής διαδικασίας

«Πλέον μιλάμε για τη γελοιοποίηση - και λυπάμαι που χρησιμοποιώ τόσο βαρύ όρο- της κοινοβουλευτικής διαδικασίας» υπογράμμισε ο γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Καρδίτσας, Κώστας Τσιάρας, στον ραδιοφωνικό σταθμό του Αθηναϊκού Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων «Πρακτορείο 104,9 FM», ερωτηθείς γιατί απέχει από την σημερινή κοινοβουλευτική διαδικασία για τη ψήφιση της κατάργησης της μείωσης του αφορολόγητου η ΝΔ.

«Αλήθεια», συνέχισε ο κ. Τσιάρας, «δεν είναι προσχηματική η απόφαση του κ. Τσίπρα να φέρει σήμερα τη μη μείωση του αφορολόγητου -όταν εμείς την έχουμε καταψηφίσει όλες τις προηγούμενες φορές, γιατί δύο φορές έγινε η μείωση του αφορολογήτου- και όταν εμείς ως ΝΔ στις αρχές Μαΐου είχαμε φέρει τροπολογία με την οποία ζητούσαμε στην κυβέρνηση να συναινέσει και αυτή στη μη μείωση του αφορολογήτου; Είναι προφανές ότι μπροστά στο φάσμα της μεγάλης εκλογικής αποτυχίας, ο κ. Τσίπρας δυστυχώς με κινήσεις πανικού επιχειρεί να προσεγγίσει ζητήματα τα οποία ο ίδιος τα είχε ξεχασμένα και ο ίδιος ποτέ δεν θα τα έφερνε αν δεν βρισκόταν τόσο πολύ στριμωγμένος μετά το εκλογικό αποτέλεσμα των ευρωεκλογών».

Σε σχετική ερώτηση ο κ. Τσιάρας είπε πως «εμείς θέλουμε να πιστεύουμε ότι ο στόχος της αυτοδυναμίας είναι εφικτός. Έχει όμως μεγάλη σημασία να μείνουμε σε μια γενική θέση της ΝΔ (...) Η ΝΔ ακόμη και να είναι αυτοδύναμη κυβέρνηση θα επιδιώξει ευρύτερες πολιτικές συναινέσεις, γιατί θέλουμε με αυτόν τον τρόπο να σηματοδοτήσουμε μια πολύ συγκεκριμένη θέση μας ότι πρέπει να συνταχθούμε από την ίδια πλευρά μιας μεγάλης προσπάθειας που πρέπει να γίνει για την πατρίδα μας πολλές διαφορετικές πολιτικές δυνάμεις και πολιτικές προσωπικότητες».

Ο κ. Τσιάρας αναφέρθηκε στη σταθερή θέση της ΝΔ «να συνενώσει, να ενώσει δυνάμεις, οι οποίες μπορεί να εκφράζουν εντελώς διαφορετικές πολιτικές κατευθύνσεις, αλλά είναι συντεταγμένες σε μια κοινή προσπάθεια για να σηκωθεί όρθια στα πόδια της η χώρα μας, για να επιστρέψει η Ελλάδα στην κανονικότητα, για να επιστρέψει η οικονομία μας σε μια πραγματικά αξιοπρεπή προσέγγιση και αποδοχή από την ευρωπαϊκή οικονομική κοινότητα, για να επιστρέψει η κοινωνία μας σε όρους και σε συνθήκες που πριν θεωρούσαμε αυτονόητους και δυστυχώς αυτά τα τέσσερα πέντε χρόνια είδαμε να καταλύονται και εν πάση περιπτώσει να απορρίπτονται με έναν αδιανόητο τρόπο».

Όπως σημείωσε «δεν είναι θέμα λεηλάτησης πολιτικών χώρων, είναι θέμα σύμπλευσης, είναι θέμα συμπόρευσης, είναι θέμα συνεννόησης. Είναι θέμα ενότητας σε ένα σταθερό μήνυμα που εκπέμπεται καθημερινά από τον πρόεδρο της ΝΔ ότι πρέπει επιτέλους όλες αυτές τις διαχωριστικές γραμμές (...) να τις σβήσουμε, να τις ξεπεράσουμε το συντομότερο δυνατό (...)».

Για τις εθνικές εκλογές της 7ης Ιουλίου ο κ. Τσιάρας είπε πως «κάθε εκλογική μάχη έχει τα δικά της ιδιαίτερα χαρακτηριστικά» και πρόσθεσε: «οι Έλληνες πολίτες βρίσκονται σε ένα σαφές και διαμορφωμένο πολιτικό τοπίο, από τη μία πλευρά υπάρχει μία κυβέρνηση η οποία δείχνει αδύναμη και να υλοποιήσει υποσχέσεις και να σχεδιάσει πολιτικές και κυρίως να βοηθήσει την πατρίδα μας, την οικονομία μας, την κοινωνία μας να κάνει τα απαραίτητα βήματα προς την επόμενη μέρα και από την άλλη πλευρά υπάρχει η πρόταση της ΝΔ που εμείς πιστεύουμε σε ένα εντελώς διαφορετικό κοινωνικό και οικονομικό μοντέλο, έχουμε τεράστια διαφορά από τις προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ και του κ. Τσίπρα και πιστεύουμε ότι η πατρίδα μας για να κάνει τα απαραίτητα βήματα πρέπει να αλλάξει το μείγμα της πολιτικής (...) Χρειάζεται ένα σχέδιο και αυτό το έχει η ΝΔ, το έχει ο Κυριάκος Μητσοτάκης».

Σχετικά με την έκθεση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την τρίτη αξιολόγηση, ο κ. Τσιάρας υποστήριξε πως «υπάρχει πρόβλημα και θα υπήρχε πρόβλημα αν θα συνεχιζόταν αυτή η πολιτική, αυτή είναι η αλήθεια. Μια πολιτική η οποία δεν μεγαλώνει την πίτα της ελληνικής οικονομίας, μια πολιτική η οποία στην πραγματικότητα αντί να δημιουργήσει ανάπτυξη αναδιανέμει τη μιζέρια και τη φτώχεια, μια πολιτική που δεν στηρίζει τις επενδύσεις και δεν δημιουργεί νέες θέσεις εργασίας».

Πηγή:ΑΠΕ-ΜΠΕ