Ιδού η Ρόδος, ιδού και το πήδημα...
14/05/2020 16:00
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Ιδού η Ρόδος, ιδού και το πήδημα...

Ενώ θα έπρεπε να μας απασχολεί το γεγονός ότι η κυβέρνηση μας οδηγεί στα τυφλά σε νέα μνημόνια, ασχολούμαστε με τα σενάρια περί πρόωρων εκλογών που διαρρέει το Μαξίμου και αναπαράγει ο φιλοκυβερνητικός Τύπος.

Ας τις κάνει επιτέλους ο πρωθυπουργός για να προχωρήσει η χώρα παρακάτω.

Φαίνεται, όμως, ότι η σιγουριά της επανάληψης νέου θριάμβου αρχίζει και ξεθυμαίνει.

Αυτό τουλάχιστον συνάγεται από τις πληροφορίες που θέλουν τον πρωθυπουργό να βάζει προς το παρόν στο συρτάρι την προσφυγή στις κάλπες, προτιμώντας την λύση του ριζικού ανασχηματισμού.

Βέβαια, πρώην οπαδοί του Σημιτισμού και νυν... Ταλιμπάν του Μητσοτακισμού, εκφράζουν τους προβληματισμούς τους μπροστά στην τεράστια ευκαιρία που παρουσιάζεται με την προσφυγή στις κάλπες.

Μεταξύ αυτών, εξέχων αρθρογράφος του γνωστού δημοσιογραφικού συγκροτήματος.

Ο οποίος καλεί τον πρωθυπουργό να μην σπαταλήσει το μεγάλο κεφάλαιο που έχει συσσωρεύσει.

Που όμοιό του αντικρίσαν μονάχα ο Καραμανλής το ’74, ο Παπανδρέου το ’82 και ο Σημίτης το ’97.

Ουάου, που έλεγε και μια άλλη ψυχή!

Με τις κάλπες να αποτελούν την ενδεδειγμένη κίνηση για να αντιμετωπίσει ο πρωθυπουργός ισχυρότερος τον λιμό που έπεται του λοιμού, ώστε να μην σπαταλήσει το μεγάλο αυτό κεφάλαιο.

Ήτοι, να πει ψέματα στον λαό και να νομιμοποιήσει αλά Τσίπρα το νέο μνημόνιο που έρχεται.

Πρόκειται περί τεράστιας πολιτικής νουθεσίας.

Το τραγικότερο, ωστόσο, είναι ότι επί της ουσίας ο αρθρογράφος θεωρεί λογικό να πει ο πρωθυπουργός ψέματα στον λαό, διότι... αν σε πάρει η κρίση από κάτω άντε να ξαναβρείς σαρανταπεντάρια και πενηντάρια στις δημοσκοπήσεις.

Κι ότι το μοναδικό πρόβλημα με τις εκλογές δεν είναι το κρυμμένο μνημόνιο, αλλά η απλή αναλογική.

Όχι λόγω του κινδύνου να σχηματιστεί ερήμην του Μητσοτάκη η προοδευτική κυβέρνηση που ορέγεται ο Τσίπρας. Αυτόν τον θεωρεί τελειωμένο. Μόνο οι ανόητοι αμφισβητούν την υπεροχή του Μητσοτάκη, λέει, σε ένα ρεσιτάλ απίστευτης αλαζονείας και υποτίμησης του αντιπάλου.

Αλλά του εγκλωβισμού στην επιτυχία του, αν βγει αυτοδύναμος και αναγκαστεί να κυβερνήσει με ισχνή πλειοψηφία, μη μπορώντας να αιτιολογήσει νέες κάλπες προς εξόντωση της απλής αναλογικής.

Κάτι που θα ισούται με καταστροφή.

Διότι αφενός ο Μητσοτάκης θα είναι κυρίαρχος ένεκα της εξολόθρευσης του Τσίπρα, αφετέρου θα απειλείται με πτώση της κυβέρνησης.

Και κάπου εκεί, υπενθυμίζοντας τι τράβηξε ο πατήρ Μητσοτάκης το ’90 -’ 93 κι ο Καραμανλής το ΄07 - ’09, τελειώνει το... εκλογικό πόνημα.

Άραγε τί θα κάνει ο Μητσοτάκης;

Θα πατήσει το κουμπί των εκλογών;

Εμείς, πάντως, θα του συνιστούσαμε να προτιμήσει την οδό της υπευθυνότητας και να σηκώσει τα μανίκια μπας και αποφύγει η χώρα τα χειρότερα.

Γιατί δεν κινδυνεύει μόνο από μια αδύναμη κυβέρνηση, αλλά και από μια εξευτελιστική συγκυβέρνηση.

Επακόλουθο της οργής των δεξιών ψηφοφόρων που προδόθηκαν με τις κυβιστήσεις σε εθνικά και μεταναστευτικό.

Εντούτοις, αν ο πρωθυπουργός... ξύνεται στην γκλίτσα του τσοπάνη, υπάρχει και το γνωστό περί... Ρόδου και πηδήματος για να λυθούν οι όποιες απορίες.

Καλύτερα να αποφευχθεί...