Η νέα δύναμη της Ροδόπης
04/07/2019 15:08
ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Η νέα δύναμη της Ροδόπης

Η Βούλα Ελευθεριάδου , ιδιώτης ιατρός παθολόγος στην επαγγελματική της ζωή ,πείσθηκε να ασχοληθεί με την μάχιμη ενεργό πολιτική από τον Αντώνη Σαμαρά, κατά τη διάρκεια της Πρωθυπουργίας του, λαμβάνοντας μέρος στις βουλευτικές εκλογές, όπου τον Ιανουάριο του 2015 κατέλαβε τη δεύτερη θέση στην εκλογική κατάταξη.

Τόπος της η Ροδόπη, ένας νομός με πάρα πολλές ιδιαιτερότητες. Εκείνο που γνωρίζει όλη η Ελλάδα για την ακριτική αυτή περιοχή είναι πως στην Κομοτηνή εδράζει το Τουρκικό Προξενείο , το οποίο ελέγχει την μουσουλμανική μειονότητα καθοδηγώντας την κατά το δοκούν. Εκείνο όμως που δεν γνωρίζει όλη η Ελλάδα είναι πως η Ροδόπη είναι ο φτωχότερος νομός της χώρας μας. Σταυροδρόμι δύο ηπείρων, με εύφορη αγροτική γη, με πλούσια ιστορία και αρχαιολογικά ευρήματα, με καταπληκτικές παραλίες , και έναν ορεινό όγκο διάσπαρτο με βυζαντινές μονές. Είναι η γη του θεού Απόλλωνα ,και του τραγόμορφου Πάνα , είναι η γη του Ομηρικού Κύκλωπα Πολύφημου, είναι η γη της Μαρώνειας , της οποίας το κρασί δρόσιζε όλους τους αρχαίους Βασιλιάδες ανά την Ελλάδα αλλά και όλη τη Μεσόγειο.

Πλούσια ιστορία, ευλογημένος τόπος, αλλά η φτώχια, η μιζέρια, η φοβία και η τρομολαγνεία κυριαρχούν.

Η Βούλα Ελευθεριάδου ήταν εκείνη (μετά τη φυγή του Ευριπίδη Στυλιανίδη από τη Ροδόπη λόγω της μη εκλογής του το 2015) που κράτησε όρθιο το ηθικό των κατοίκων της Ροδόπης έως σήμερα , με συνεχείς περιοδείες στα χωριά του νομού, ακούγοντας τον πόνο τους και καταγράφοντας τις ανάγκες τους, συντάσσοντας παράλληλα και το προεκλογικό της πρόγραμμα, στο οποίο προτείνει λύσεις για όλα τα προβλήματα. Ενώ πρόσφατα στις περιφερειακές εκλογές έδειξε τη δυναμική και την οργανωτικότητα της, κατορθώνοντας να ανατρέψει πλήρως όλα τα προγνωστικά και να δώσει τη νίκη στον Χρήστο Μέτιο, εκλεκτό του Κυριάκου Μητσοτάκη, έναντι του «αντάρτη» Χριστόδουλου Τοψίδη. Μάλιστα η διαφορά στο νομό της ήταν είκοσι ποσοστιαίες μονάδες υπέρ του κ. Μέτιου, έχοντας να αντιμετωπίσει , θεωρητικά μεγάλους και έμπειρους πολιτικούς που είχαν ταχθεί στο πλευρό του κ. Τοψίδη, όπως ο Ευριπίδης Στυλιανίδης.

Κύριο χαρακτηριστικό o δυναμικός της χαρακτήρας, δεν διστάζει ούτε μια στιγμή να υψώσει τη φωνή της μπρος σε κάθε αδικία, απαιτεί με κάθε τρόπο την αξιοκρατία τόσο στην κοινωνία όσο και μέσα στο κόμμα της, ενώ διακαής της πόθος είναι να διαλυθούν όλα τα κατεστημένα και οι κλίκες.

Όπως είναι φυσικό επακόλουθο, δεχόταν και δέχεται αδιάκοπο και συνεχή πόλεμο, από όσους θεωρούν είτε τα κόμματα είτε τις εκλογικές τους περιφέρειες, προσωπικές τους περιουσίες.

Σύμμαχοι της στον αγώνα ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ο Αντώνης Σαμαράς, οι δύο αντιπρόεδροι της ΝΔ, ενώ διατηρεί άριστες σχέσεις και με τον περιφερειάρχη κεντρικής Μακεδονίας κ. Τζιτζικώστα.

Μεγάλα της ατού, η πλήρης ταύτιση απόψεων με τον Πρόεδρο του κόμματος αλλά και με τον περιφερειάρχη ΑΜΘ για το νέο αναπτυξιακό σχέδιο που πρέπει να εφαρμοσθεί στη Θράκη και στη Ροδόπη ειδικότερα, ενώ ιδιαίτερο βάρος δίνεται στις άριστες σχέσεις που διατηρεί με το μεγαλύτερο μέρος της μετριοπαθούς μειονότητας.

Δεν υπάρχει μεγαλύτερη ασφάλεια για μια περιοχή, από τον πλούτο και την ευημερία των κατοίκων της, είναι το μότο της.