Η… επιτυχία της «Συμφωνίας των Πρεσπών»: Δεν ανακάλεσε ο Πενταρόφσκι τα περί «μακεδονικής μειονότητας»!
29/01/2021 22:28
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Η… επιτυχία της «Συμφωνίας των Πρεσπών»: Δεν ανακάλεσε ο Πενταρόφσκι τα περί «μακεδονικής μειονότητας»!

Έχουν βαλθεί οι γείτονες, ακολουθώντας τα χνάρια των Τούρκων, να δημιουργήσουν ζήτημα

Ο πρόεδρος του γειτονικού κρατιδίου Στέβο Πενταρόφσκι, λίγα 24ωρα μετά την προκλητική του δήλωση περί «μακεδονικής μειονότητας» στην Ελλάδα, που παραβιάζει ξεκάθαρα ακόμη και την απαράδεκτη «Συμφωνία των Πρεσπών», προσπάθησε να μαζέψει τα ασυμμάζευτα. Προέβη λοιπόν δε σε νέα διευκρινιστική δήλωση, στην οποία όμως ΔΕΝ ανακαλεί τα όσα είπε περί ύπαρξης «μακεδονικής μειονότητας»!

Ο Στέβο Πενταρόφσκι σε συνέντευξή του στην Klan TV είπε ότι «έχουμε τους ανθρώπους που δηλώνονται ως Μακεδόνες και στην Ελλάδα. Με τη Συμφωνία των Πρεσπών δεν τους εγκαταλείπουμε»!

Όπως μετέδωσε σήμερα το απόγευμα το πρακτορείο ειδήσεων IBNA, ο πρόεδρος της «Βόρειας Μακεδονίας» Στέβο Πενταρόφσκι, μετά τις αντιδράσεις που δημιουργήθηκαν στην Ελλάδα εκφράζει την… λύπη του για την παρερμηνεία των δηλώσεων του κι ότι είναι ένθερμος υποστηρικτής της Συμφωνίας των Πρεσπών!

Ολόκληρη η δήλωση του Γραφείου του Προέδρου της Βόρειας Μακεδονίας Stevo Pendarovski:

«Ο Πρόεδρος Stevo Pendarovski είναι ένθερμος υποστηρικτής της Συμφωνίας Πρεσπών και της πλήρους εφαρμογής της, όπως επίσης για την ανάπτυξη και την ενίσχυση της σχέσης και της συνεργασίας μεταξύ των δύο χωρών από κάθε άποψη.

Η δήλωση που επισυνάπτεται στην εν λόγω συνέντευξη, είναι ένα κομμάτι μιας ευρύτερης απάντησης του Προέδρου Pendarovski, η οποία αναφέρεται σε έναν από τους βασικούς πυλώνες της Συμφωνίας Πρεσπών – ότι καμία από τις δύο χώρες δεν θα παρεμβαίνει στις εσωτερικές υποθέσεις της άλλης. Δυστυχώς, η έμφαση στην ευρύτερη απάντηση επιτρέπει διαφορετική ερμηνεία, για την οποία εκφράζουμε ειλικρινή λύπη.

Ο Πρόεδρος Pendarovski, στην αναφερόμενη συνέντευξη, καθώς και σε κάθε δημόσια παρουσία του υπογραμμίζει συνεχώς ότι η αποφυγή παρέμβασης στις εσωτερικές υποθέσεις, ως βασική αρχή του διεθνούς δικαίου, είναι το κλειδί για την προώθηση της αμοιβαίας εμπιστοσύνης και της καλής σχέσης των γειτονικών μας χωρών».

Όπως ξεκάθαρα φαίνεται ο Πενταρόφσκι είναι αμετανόητος! Αφού δεν ανακαλεί τα περί «μακεδονικής μειονότητας»! Έχουν βαλθεί οι γείτονες, ακολουθώντας τα χνάρια των Τούρκων, να δημιουργήσουν ζήτημα θέτοντας βάσεις για το μέλλον. Όταν επίσημα θα απαιτήσουν… αναγνώριση «μακεδονικής μειονότητας»! Αυτά είναι τα αποτελέσματα της… πετυχημένης «Συμφωνίας των Πρεσπών» που έλυσε τα προβλήματα με τους Σκοπιανούς!

Πηγή: newsbreak.gr