Η «εμμονή μέχρι θανάτου» με τον (αντί)καραμανλισμό
23/03/2021 12:24
Του Αργύρη Ντινόπουλου, δημοσιογράφου, πρώην υπουργού Εσωτερικών
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Η «εμμονή μέχρι θανάτου» με τον (αντί)καραμανλισμό

Πώς εργαλειοποιήθηκε ακόμη και ο… κορωνοϊός!

Ε.. όχι και έτσι!

Όταν ο επίσημος κυβερνητικός αρθρογράφος εργαλειοποιεί τον κορωνοϊό για να χτυπήσει τον καραμανλισμό «εμβολιάζει» με δηλητήριο το DNA της Νέας Δημοκρατίας.

Στην πλέον ακατάλληλη (ή μήπως όχι;) πολιτική συγκυρία (timing).

Όταν, δηλαδή, απαιτείται ενότητα και ομοψυχία της Νέας Δημοκρατίας για να στηριχθεί η κυβέρνησή (της) που αντιμετωπίζει την πανδημία.

Τι έγινε, λοιπόν, σήμερα;

Ο επίσημος κυβερνητικός αρθρογράφος σήμερα (23/03) «διαλύει» με την (όντως χαρισματική) πέννα του τον Κώστα Λουράντο.

Για τα όσα είπε ο πρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου Αθηνών (ΦΣΑ) αναφορικά με την δωρεάν διάθεση των rapid tests από τα φαρμακεία.

Ο Λουράντος «σκιαγραφείται» ως ο ανάλγητος συνδικαλιστής που αδιαφορεί για την δημόσια υγεία και ενδιαφέρεται μόνον πώς θα τα «κονομήσει» από την πανδημία.

Αλλά τι σχέση μπορεί να έχει αυτή η απαξιωτική «σκιαγράφηση» (δίκαιη ή άδικη) του Λουράντου με τον «καραμανλισμό»;

Γιατί ο επίσημος κυβερνητικός αρθρογράφος «το καλό» το αφήνει για την τελευταία παράγραφο του άρθρου του η οποία (παραδοσιακά στα editorials) διαβιβάζει το «μήνυμα» προς τους αναγνώστες.

Εκεί, λοιπόν, ο Λουράντος (που σκιαγραφείται περίπου ως «τέρας») είναι (εκτός από «τέρας») και… «καραμανλικός μέχρι θανάτου».

Ναι!

Η επιτομή όλης αυτής της κοινωνικής αναλγησίας (με φόντο μάλιστα την αναφορά στα ασθενοφόρα έξω από τον Ευαγγελισμό) είναι το γεγονός ότι ο πρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου Αθηνών είναι «καραμανλικός μέχρι θανάτου».

Αναρωτιέται ο αναγνώστης τι σχέση μπορεί να έχει για τον επίσημο κυβερνητικό αρθρογράφο το γεγονός ότι κάποιος είναι «καραμανλικός μέχρι θανάτου» με τον θάνατο από την πανδημία.

Εκτός αν αυτό που επιδιώκει (συστηματικά) ο επίσημος κυβερνητικός αρθρογράφος είναι ο «θάνατος του καραμανλισμού» στην Νέα Δημοκρατία.

Αν, δηλαδή, πρόκειται για την δημοσιογραφική ερμηνεία μιας (ακόμη και ιστορικής) «εμμονής μέχρι θανάτου».

Η «εμμονή μέχρι θανάτου» με τον (αντί)καραμανλισμό 399038 photo