Η δήλωση του Πρωθυπουργού για τα όσα συνέβησαν στη Νέα Σμύρνη απευθύνεται στους… νέους (βίντεο)
09/03/2021 22:07
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Η δήλωση του Πρωθυπουργού για τα όσα συνέβησαν στη Νέα Σμύρνη απευθύνεται στους… νέους (βίντεο)

Για όλα φταίνε οι νέοι και η αντιπολίτευση

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης με βιντεοσκοπημένο μήνυμα για τα όσα συνέβησαν και συμβαίνουν στη Νέα Σμύρνη, από τον τραυματισμό του αστυνομικού και μετά εννοείται, όχι για τα προηγούμενα, απευθύνεται στους… νέους.

«Και απευθύνομαι ειδικά στους νέους μας, που είναι προορισμένοι να δημιουργούν. Όχι να καταστρέφουν. Η τυφλή οργή δεν οδηγεί πουθενά», ανέφερε, ρίχνοντας το βάρος της ευθύνης και γι’ αυτό στους νέους.

Η δήλωσή του ξεκινά με τις εικόνες βίας που είδαμε «απόψε», γιατί προφανώς κατά τον Πρωθυπουργό το προηγούμενο 24ωρο δεν υπήρξε πουθενά αλλού βία: «Οι θλιβερές εικόνες βίας που είδαμε όλοι, απόψε, στην Αθήνα πρέπει να είναι οι τελευταίες. Και η ζωή ενός συμπολίτη μας, του νεαρού αστυνομικού που κινδύνευσε, να μας αφυπνίσει».

Μήνυμα ξεκάθαρο έστειλε και στην (αξιωματική) αντιπολίτευση, την οποία κατηγορεί επίσης ότι επιχειρεί «να σπείρει το μίσος και το διχασμό στην κοινωνία για να καλύψουν το δικό τους αδιέξοδο, όπως έκαναν και στο παρελθόν», για να καταλήξει μετά από όλα αυτά με το «δεν θα επιτρέψω σε κανέναν να μας διχάσει. Δεν θα αφήσουμε κανέναν να μας γυρίσει πίσω».

Διαβάστε ακόμα: Σύσσωμη η αντιπολίτευση καταδικάζει τον τραυματισμό του αστυνομικού στη Νέα Σμύρνη

Διαβάστε ακόμα: Διαβάστε ακόμα: Κόλαση στη Νέα Σμύρνη! Μολότοφ, δακρυγόνα και ένας τραυματίας αστυνομικός (video)

Η δήλωση του Πρωθυπουργού

Οι θλιβερές εικόνες βίας που είδαμε όλοι, απόψε, στην Αθήνα πρέπει να είναι οι τελευταίες. Και η ζωή ενός συμπολίτη μας, του νεαρού αστυνομικού που κινδύνευσε, να μας αφυπνίσει. Αυτές τις στιγμές πρέπει να επικρατήσει απ’ όλους αυτοσυγκράτηση και ψυχραιμία. Και απευθύνομαι ειδικά στους νέους μας, που είναι προορισμένοι να δημιουργούν. Όχι να καταστρέφουν. Η τυφλή οργή δεν οδηγεί πουθενά.

Δυστυχώς, κάποιοι αγνόησαν τις προειδοποιήσεις μας. Και σε όσους επιχειρούν να σπείρουν το μίσος και το διχασμό στην κοινωνία για να καλύψουν το δικό τους αδιέξοδο, όπως έκαναν και στο παρελθόν, απαντώ το εξής: To βράδυ των εκλογών της 7ης Ιουλίου 2019 τόνισα ότι είμαι εδώ για να εγγυηθώ την ενότητα, την ασφάλεια και την ευημερία όλων των Ελλήνων. Αυτό επαναλαμβάνω και τώρα. Δεν θα επιτρέψω σε κανέναν να μας διχάσει. Δεν θα αφήσουμε κανέναν να μας γυρίσει πίσω.

Διαβάστε ακόμα: Εκτός κινδύνου στο 401 ο αστυνομικός που τραυματίστηκε στη Νέα Σμύρνη

Πηγή: newsbreak.gr