Γεραπετρίτης: Θα δώσουμε 200 εκατ. ευρώ σε ευάλωτες ομάδες ανθρώπων
13/10/2019 21:50
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Γεραπετρίτης: Θα δώσουμε 200 εκατ. ευρώ σε ευάλωτες ομάδες ανθρώπων

Ένα ποσό της τάξης των 200 εκατ. ευρώ θα διατεθεί σε ευάλωτες κατηγορίες ανθρώπων, τόνισε ο υπουργός Επικρατείας, Γιώργος Γεραπετρίτης, σε τηλεοπτική εκπομπή του OPEN.

"Λόγω της άνθισης της ελληνικής οικονομίας, θα υπάρξει ένα πλεόνασμα το οποίο μας επιτρέπει να δώσουμε ένα ποσό γύρω στα 200 εκατομμύρια σε ευάλωτες κατηγορίες ανθρώπων, το οποίο θα δοθεί τον Δεκέμβριο", είπε χαρακτηριστικά.

Για τα αναδρομικά των συνταξιούχων, ο υπουργός Επικρατείας τόνισε ότι "όσοι δικαιούνται τα αναδρομικά θα τα πάρουν. Υπολογίζουμε ότι εντός του Οκτωβρίου θα αρχίσουν να δίνονται τα αναδρομικά. Ωστόσο έχουμε κάνει μία μελέτη για το βάθος του χρόνου για τα αναδρομικά, τα οποία θα δοθούν ανάλογα με το τι δικαιούται κάποιος με δόσεις. Με δόσεις γιατί πρέπει να συγκρατηθούν οι δαπάνες. Όσο για τις συντάξεις, δεν πρόκειται να υπάρξει καμία μείωση".

Αναφορικά με το επίδομα θέρμανσης είπε "ότι την Τρίτη ξεκινά να διατίθεται το επίδομα. Στόχος και σκοπός της κυβέρνησης είναι το επίδομα να δοθεί προκαταβολικά μέσα στον Οκτώβριο σε αυτούς που θα προμηθευτούν πετρέλαιο".

Σχετικά με την επέμβαση της Τουρκίας στη Συρία, ο υπουργός Επικρατείας τόνισε "ότι είναι ένα παιχνίδι ισχύος στη διεθνή σκακιέρα, όπου επιχειρείται μια γενικότερη αποσταθεροποίηση στην περιοχή", ενώ για τις τουρκικές προκλήσεις στην κυπριακή ΑΟΖ σημείωσε "ότι η Ελλάδα θα βοηθήσει την Κύπρο και αν χρειαστεί μέχρι και πλοία θα στείλουμε στη περιοχή".

Πηγή:capital.gr