Φωτο: ΑΠΕ - ΜΠΕ
Φωτο: ΑΠΕ - ΜΠΕ
23/10/2019 19:40
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Γεωργιάδης: Πράγματι μπορεί να χρηματίστηκαν οι Τσίπρας και Πολάκης

Στο ενδεχόμενο φαρμακευτικές εταιρείες να επέβαλαν το πλαίσιο της τιμολόγησης των φαρμάκων, επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, αναφέρθηκε, με δήλωσή του ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων 'Αδωνις Γεωργιάδης.

«Εδώ και μέρες ο κ. Τσίπρας με καλεί δημοσίως να αποκαλύψω για ποιους πιστεύω ότι πιθανόν να χρηματίστηκαν από φαρμακευτικές εταιρείες. Εγώ δεν απαντούσα τόσες μέρες γιατί δεν είναι σωστό να κάνουμε πολιτική με εικασίες.

Αλλά αφού επανέρχεται εκ νέου και θεωρεί τη γνώμη μου τόσο σημαντική, αναγκάζομαι να το πω. Θεωρώ λοιπόν ότι πράγματι μπορεί να χρηματίστηκε ο κύριος Τσίπρας και ο κύριος Πολάκης για το νόμο που έφεραν για τις πολυεθνικές και την τιμολόγηση φαρμάκων. Θα μπορούσε να αποτελεί προϊόν διαφθοράς καλό είναι κάποτε να μας το εξηγήσουν», δήλωσε ο υπουργός Ανάπτυξης.

Γεωργιάδης: Ο κ. Τσίπρας και ο ΣΥΡΙΖΑ “ ωρίμασαν” όταν διαπίστωσαν ότι μπορεί το ποτάμι του λαϊκισμού και της αντικοινοβουλευτικής βίας να στραφεί εναντίον των ίδιων

"Μνημείο θράσους" χαρακτήρισε ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, 'Αδωνις Γεωργιάδης, το να δέχεται από τον ΣΥΡΙΖΑ οποιουδήποτε είδους κριτική η παράταξη της ΝΔ ότι συνέβαλε στο "να γίνει η ζωή τους κόλαση".

Με αιχμή σχετικές αναφορές του Θ. Παπαχριστόπουλου ο κ. Γεωργιάδης "υπενθύμισε" ότι το 2012 κατά την ψήφιση του PSI, η Αστυνομία φυγάδευε τους βουλευτές από τον Εθνικό Κήπο για να μπουν στη Βουλή, γιατί οι συγκεντρωμένοι "που κατέλαβαν το κέντρο της Αθήνας και έκαψαν το Αττικόν", "είχαν στήσει καραούλι στα φανάρια και πέταγαν πέτρες στα αυτοκίνητα των βουλευτών".

"Ήταν η εποχή που ο κ. Τσίπρας δικαιολογούσε τις βιαιοπραγίες και μιλούσε για λαϊκή οργή και ο κ. Κατρούγκαλος δικαιολογούσε κάποια ποσοστά βίας σαν σημάδι οργής της κοινωνίας", είπε ο κ. Γεωργιάδης.

Προσέθεσε πως είναι εξαιρετικά ευτυχές ότι αυτή η εποχή έφυγε και πως είναι ακόμη πιο ευτυχές ότι ο κ. Τσίπρας και ο ΣΥΡΙΖΑ ωρίμασαν όταν διαπίστωσαν ότι μπορεί το ποτάμι του λαϊκισμού και της αντικοινοβουλευτικής βίας να στραφεί εναντίον των ίδιων. Διότι - όπως είπε - αυτό συνέβη με την Συμφωνία των Πρεσπών και παρατήρησε ότι ουδέποτε η ΝΔ δικαιολόγησε οποιαδήποτε πράξη βίας.

"Κι όπως διαπίστωσε ο κ. Τσίπρας με την κυρία που τον εξύβριζε στο αεροπλάνο, λίγα χρόνια πριν εξύβριζε εμάς. Τώρα υποστηρίζει την ΧΑ και ήταν και μέσα στους χορευτές του Συντάγματος την ημέρα του "υπερήφανου όχι"", κατέληξε.

Όσον αφορά τους ισχυρισμούς βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ, ότι η ΝΔ πήρε τις εκλογές με δόλιο τρόπο, ο κ. Γεωργιάδης αντέστρεψε τα βέλη λέγοντας πως υψηλόβαθμα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ παραδέχονται ότι εκείνοι το έκαναν αυτό, όταν λένε για το πόσο ανέτοιμοι ήταν να κυβερνήσουν το 2015 και πως είχαν πέσει θύμα οι ίδιοι θύμα της αυταπάτης τους.

ΣΥΡΙΖΑ: Ο κ. Μητσοτάκης ή στέλνει σπίτι του τον κ. Γεωργιάδη ή ταυτίζεται με αυτόν και τις αθλιότητές του

Να αποπέμψει τον υπουργό Ανάπτυξης, 'Αδωνι Γεωργιάδη μετά τις πρόσφατες δηλώσεις του, ζητά με ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ από τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη.

Η ανακοίνωση αναφέρει: "Ο κ. Γεωργιάδης φαίνεται ότι έχει αρχίσει να ζορίζεται για τα καλά με το σκάνδαλο Novartis, ιδίως μετά τις αποκαλύψεις στο ντοκιμαντέρ της Ελβετικής τηλεόρασης. Και όπως κάθε γνήσιος ακροδεξιός που έχει μελετήσει τον Γκέμπελς, όταν ζορίζεται ξεσπά σε χυδαιότητες για αντιπερισπασμό. Θα έχει φαίνεται τους λόγους του να αγχώνεται, καθώς η έρευνα της Δικαιοσύνης που τον αφορά παραμένει σε εξέλιξη".

Η ανακοίνωση καταλήγει: "Το θέμα όμως δεν είναι ο ίδιος(ο κ. Γερωργιάδης), αλλά ο πρωθυπουργός που τον ανέχεται. Τα περιθώρια των ελιγμών στενεύουν. Ή τον στέλνει σπίτι του απόψε ή ταυτίζεται πλέον απόλυτα με αυτόν και τις αθλιότητές του, με ό,τι αυτό μπορεί να σημαίνει στο μέλλον".

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ