Φωτο: ΑΠΕ - ΜΠΕ
Φωτο: ΑΠΕ - ΜΠΕ
09/04/2020 18:27
ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Γεννηματά: Η Ευρώπη χρειάζεται αλλαγή πορείας τώρα

«Χρειάζεται αλλαγή πορείας, ναυάγιο θα σημαίνει τορπίλη στο Ευρωπαϊκό οικοδόμημα. Στην Ελλάδα επιβάλλεται σθεναρή κοινή στάση για την υποστήριξη των αναγκαίων τολμηρών αποφάσεων», υπογράμμισε η Φώφη Γεννηματά αναφερόμενη στη συνεδρίαση του Eurogroup, στον τηλεοπτικό σταθμό STAR Κεντρικής Ελλάδος.

H πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής εξέφρασε παράλληλα την ελπίδα «η εξοργιστική εικόνα του πρόσφατου Eurogroup και η κατακραυγή του κόσμου, να τους συνεφέρει όλους, και σήμερα να υπάρξει θετική κατάληξη, για να μείνει όρθια η κοινωνία και ζωντανή η οικονομία σε κάθε κράτος μέλος».
Η κ. Γεννηματά υποστήριξε πως «χρειάζονται τολμηρές και πέρα από τα συμβατικά μέτρα αποφάσεις». «Να μην καταρρεύσουν μέσα στην κρίση οι επιχειρήσεις και να προστατεύσουμε τους εργαζόμενους. Αλλά και μετά την κρίση για την επανεκκίνηση των οικονομιών. Με νέο χρήμα, χωρίς μνημόνια και διόγκωση του δημοσίου χρέους των χωρών», προσέθεσε.Σύμφωνα με την πρόεδρο του ΚΙΝΑΛ οι συντηρητικές αντιλήψεις για τη διαρκή λιτότητα και τα ασφυκτικά δημοσιονομικά προγράμματα ανήκουν στο παρελθόν. «Δεν πιστεύω να υποστηρίζει κανείς ακόμη ότι για το 2021 είναι δυνατόν να μας ζητούν πρωτογενές πλεόνασμα 3,5%», σημείωσε.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ