Φωτο: ΑΠΕ - ΜΠΕ
Φωτο: ΑΠΕ - ΜΠΕ
14/10/2019 15:00
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Γαλάζια ΚΝΕ...

Πολλές φορές η ανάλυση χρειάζεται συγκεκριμένα παραδείγματα για να γίνει πλήρως αντιληπτή.

Με εντολή Γενικού Γραμματέα, το κομματικό κονκλάβιο της Μόσχας στην οδό Πειραιώς έστειλε αδιάβαστη την πρόεδρο της νεολαίας της τοπικής Πεντέλης, η οποία, με μια επιστολή ανέφερε τα αυτονόητα για τη μετεγκατάσταση λαθροεισβολέων σε νοσοκομείο της περιοχής της.

Ακούς εκεί θράσος! Εντός Δημοκρατικής Παράταξης, μια συνιστώσα (the social liberal one) να εκφράσει γνώμη εις βάρος της κύριας στρατηγικής της παράταξης, που πηγάζει από τον πυρήνα της ιδεολογίας της: τη διάλυση του εθνικού κοινωνικού ιστού, την κατάλυση του έθνους κράτους! Ποιά νομίζει ότι είναι επιτέλους;

Τα πολλά λόγια είναι φτώχεια. Είπε τα αυτονόητα, όσα θα έλεγαν όχι μόνο σχεδόν όλοι οι ψηφοφόροι της ΝΔ αλλά και κάθε median ψηφοφόρος, του στατιστικού διαστήματος εμπιστοσύνης 80%. Και την έδιωξαν.

Σε σύγκριση με το υπόλοιπο πολιτικό προσωπικό, δηλαδή με τις υπόλοιπες συνιστώσες της Δημοκρατικής Παράταξης, η social liberal ΝΔ ως σοσιαλιστική ακροδεξιά αποτελεί μακράν ό,τι πιο κοντά υπάρχει στην κοινωνία. Η απόφαση της ΝΔ να αποβάλλει ένα στέλεχός της που είπε τα αυτονόητα αποδεικνύει για ακόμα μια φορά ότι το σημερινό πολιτικό προσωπικό όχι μόνο λειτουργεί ομοιόμορφα, όπως ορίζει το σημείο αναφοράς της Δημοκρατικής Παράταξης (το ΚΚΕ), αλλά και κινείται στο περιθώριο της κοινωνίας, εκφράζει συλλήβδην μειοψηφίες. Η συντριπτική πλειοψηφία του ελληνικού λαού δεν έχει απολύτως καμία πολιτική έκφραση.