Γ. Λαγός: Ευρωβουλευτής… αλλά με απαγόρευση εξόδου από την Ελλάδα
27/05/2019 20:50
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Γ. Λαγός: Ευρωβουλευτής… αλλά με απαγόρευση εξόδου από την Ελλάδα

Ευρωβουλευτής …με έδρα την Αθήνα, κινδυνεύει να γίνει ο Γιάννης Λαγός ο οποίος καταλαμβάνει βάσει του εκλογικού αποτελέσματος τη μια από τις δύο θέσεις που κέρδισε το κόμμα του στην Ευρωκάλπη. Η Χρυσή Αυγή συγκέντρωσε το 4,85% των ψήφων και πρώτος σε σταυρούς εκλέγεται (κοντά στο 90% της ενσωμάτωσης με πάνω από 60.000 σταυρούς) ο βουλευτής και κατηγορούμενος στη δίκη, Γιάννης Λαγός.


Ωστόσο, η επιβολή του περιοριστικού όρου της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα στο πρόσωπο του Γιάννη Λαγού από το 2015 καθιστά απαγορευτική την αναχώρησή του από τη χώρα και φυσικά την ανάληψη των καθηκόντων του ευρωβουλευτή στις Βρυξέλλες.

Αίτηση

Για να να αναλάβει καθήκοντα θα πρέπει να υποβάλλει αίτημα στις αρμόδιες δικαστικές αρχές για άρση των περιοριστικών όρων λόγω της εκλογής του στο ευρωκοινοβούλιο. Αν αυτό όμως απορριφθεί από τη δικαιοσύνη ουδείς γνωρίζει τι γίνει με την έδρα της Χρυσής Αυγής στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

Ο Γ. Λαγός προφυλακίστηκε στα τέλη Σεπτεμβρίου του 2013 για διεύθυνση και ένταξη σε εγκληματική οργάνωση και αποφυλακίστηκε με αυστηρότατους περιοριστικούς όρους το 2015 λόγω λήξης των 18μηνου προσωρινής κράτησης.

Το Συμβούλιο Εφετών του επέβαλλε τους περιοριστικούς όρους της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα και της μη συμμετοχής σε δημόσια συνάθροιση, ενώ του έχει επιβληθεί να εμφανίζεται στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής του.

Πηγή:capital.gr