Φωτιά στα μπατζάκια του... νέου Μωυσή
20/06/2020 11:00
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Φωτιά στα μπατζάκια του... νέου Μωυσή

Κι ενώ ο πρωθυπουργός έπλεε σε πελάγη ευτυχίας βαυκαλιζόμενος ότι ο λαός έχει καταπιεί αμάσητη την κορονοπροπαγάνδα και την επικροτεί μέσω των βορειοκορεατικών δημοσκοπήσεων, με μια κίνηση γκρέμισε την επίπλαστη πραγματικότητα που έχτισε με κόπο μοιράζοντας χρήμα στους κυβερνητικούς παπαγάλους από τον κρατικό κορβανά.

Αναφερόμαστε στα μπρος πίσω όσον αφορά τον ανασχηματισμό και την κυβερνητική παράλυση που επέφεραν.

Μάλλον οι συμβουλάτορες του Μαξίμου ξέχασαν να του πουν ότι οι ανασχηματισμοί δεν προαγγέλλονται.

Άντε να δούμε τώρα πως θα σβήσει την φωτιά που άναψε.

Ας κάνει κατ' ευθείαν εκλογές μπας και λυτρωθεί. Άλλωστε αυτό κρύβεται πίσω από τον ανασχηματισμό.

Η παρουσίαση δηλαδή της... dream team που υποτίθεται θα βγάλει την Ελλάδα όρθια από την κρίση του κορονοϊού. Την οποία, όσο κι αν το διαψεύδει, θα ζητήσει να νομιμοποιήσει ο λαός δια της ψήφου του το φθινόπωρο, ώστε ως άλλος Μωυσής να τον οδηγήσει στην γη των νέων μνημονίων. Κοινώς... copy paste της τακτικής του Αλέξη.

To Antinews έχει αποκαλύψει εδώ και καιρό το εν λόγω σχέδιο που έχει στόχο την εδραίωση της μητσοτακικής δυναστείας. Μην αυταπατάστε, είναι οξύμωρο την στιγμή που η κυβέρνηση δήθεν επικροτείται με ποσοστά Βόρειας Κορέας, ταυτόχρονα οι πολίτες να ζητούν ανασχηματισμό. Είναι ηλίου φαεινότερο ότι ο Μητσοτάκης στρώνει τον δρόμο προς την κάλπη προσπαθώντας να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα.

Η ακατανόητη κίνηση όμως του... νέου Μωυσή να προαναγγείλει τον ανασχηματισμό, έριξε μπουρλότο στον σχεδιασμό του.

Προφανώς υπερτίμησε την ισχύ του στη Νέα Δημοκρατία, εξ ου και η προαναγγελία.

Ήθελε να δείξει πως αυτός είναι ο αρχηγός στο κόμμα.

Η άτακτη υποχώρηση ωστόσο μαρτυρά ότι υπήρξαν και υπάρχουν έντονες αντιδράσεις σχετικά με τις αλλαγές στο κυβερνητικό σχήμα.

Έτσι, από εκεί που ο... νέος Μωυσής έστεκε αγέρωχος συγκρίνοντας τον εαυτό του με τον Βενιζέλο, νομίζοντας ότι άπαντες του εγχώριου πολιτικού συστήματος... έφαγαν τη σκόνη του, τρέχει τώρα πανικόβλητος να σβήσει την πυρκαγιά.

Το πιθανότερο βέβαια είναι να την σβήσει κατόπιν των συμβιβασμών που θα υπάρξουν, για να επισκιαστεί ο διασυρμός που υπέστη και να προχωρήσει στις πρόωρες εκλογές το φθινόπωρο.

Όπου ενδεχομένως με ένα διάγγελμα του τύπου... «η κατάσταση άλλαξε άρδην ένεκα κορονοϊού, άρα επειδή δεν ισχύει η εντολή που μου δώσατε τον περασμένο Ιούλιο, ζητώ ανανέωσή της για να βγάλω την Ελλάδα στο ξέφωτο. Ιδού και η... dream team προς επιβεβαίωση της επιτυχίας», θα αιτιολογήσει την προκήρυξή τους.

Κι εκεί αρχίζουν τα δύσκολα.

Διότι δεν νομίζουμε να πιστεύει όντως ο... νέος Μωυσής ότι ισχύουν τα ποσοστά των fake δημοσκοπήσεων.

Δεν νομίζουμε να πιστεύει ότι ο λαός θα επιδοκιμάσει την κωλοτούμπα των Πρεσπών και το επαπειλούμενο ξεπούλημα του Αιγαίου.

Ή το λαθρομπόλιασμα που επιχειρεί να κρύψει με αποσπασματικές κινήσεις φορώντας το προσωπείο του δεξιού.

Ή τα νέα μνημόνια που έρχονται καλυμμένα στις στάχτες του κορονοϊού.

Ή τα αλισβερίσια με την Μέρκελ και την εγχώρια διαπλοκή που κρύβονται υπό τον μανδύα της περιβαλλοντικής και ψηφιακής μετάβασης.

Ή την άλωση του κράτους μέσω του κομματικού στρατού τυχάρπαστων που δημιουργεί.

Ή την επιχείρηση εγκαθίδρυσης του καθεστώτος του δια των καλολαδωμένων κονδυλοφόρων.

Ή την ταφόπλακα που έριξε ο ανιψιός στους μεροκαματιάρηδες του κέντρου προς εξυπηρέτηση ιδιοτελών σκοπών.

Μήπως να εγκαταλείψει τους πολιτικούς αριβισμούς, να υλοποιήσει τις διορθωτικές κινήσεις όπως λέει και να μην προβεί στο απονενοημένο διάβημα, γιατί ελλοχεύει ο κίνδυνος να παρακαλάει τον Τσίπρα να συγκυβερνήσουν;

Eκτός κι αν είναι αυτό το κρυμμένο μυστικό για να ξεπουληθεί με... ευρεία πλειοψηφία το Αιγαίο. Δυστυχώς η... πλάτη που βάζει ο Αλέξης στην εθνική μειοδοσία προς τα εκεί δείχνει.

Δεν πειράζει, ευκαιρία να ξεχωρίσει η ήρα από το στάρι.

Μπορεί να είμαστε υπερβολικοί.

Θα το διαπιστώσουμε όταν έρθει εκείνη η κυριακάτικη βραδιά.