Φίλης: Ακατανόητη και βιαστική η απόφαση ΣΥΡΙΖΑ για υδρογονάνθρακες προεκλογικά
01/10/2019 14:30
ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Φίλης: Ακατανόητη και βιαστική η απόφαση ΣΥΡΙΖΑ για υδρογονάνθρακες προεκλογικά

"Ρουκέτες" και σκληρή κριτική τόσο στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ που κύρωσε τις τέσσερις συμβάσεις υδρογονανθράκων και πετρελαίου, αλλά και στη σημερινή της στάση τόσο για το συγκεκριμένο θέμα όσο και γενικότερα έκανε ο Νίκος Φίλης στην Ολομέλεια της Βουλής. χαρακτηρίζοντας την ενέργεια αυτή "ακατανόητη και βιαστική παραμονή των εκλογών".

Το κορυφαίο στέλεχος της αξιωματικής αντιπολίτευσης χαρακτήρισε τις τέσσερις συμβάσεις ενέργεια "ακατανόητη και βιαστική παραμονή των εκλογών" ενώ συνέχισε τα καρφιά προς την ηγεσία και πάσα κατεύθυνση λέγοντας ότι ακόμα και το ‘παρόν’ στις τέσσερις συμβάσεις δεν αρκεί.

"Ακούστηκε και είναι πράγματι μια κριτική θετική μετατόπιση, το "παρόν" είπε, αναφερόμενος στη στάση του ΣΥΡΙΖΑ στην ψηφοφορία σήμερα στην Ολομέλεια της Βουλής. "Είναι προάγγελος μιας νέας πολιτικής και κοινωνικής πραγματικότητας. Όμως να πάμε στο παρόν; Το ξεπούλημα των ΕΛΠΕ είναι το έλασσον".

Ο κ. Φίλης μάλιστα σε αντίθετη ‘γραμμή’ από τον κ. Αλ. Φλαμπουράρη, υπογράμμισε με νόημα ότι "το μείζον είναι η κλιματική αλλαγή και είναι λάθος να μην κάνουμε και αυτοκριτική. Αυτή είναι η δύναμη της αυτοκριτικής".

Να βγούμε στις πλατείες να καλέσουμε την Γκρέτα

Συνεχίζοντας τα καρφιά για τον τρόπο που αντιπολιτεύεται ο ΣΥΡΙΖΑ ο κ. Φίλης πρότεινε να καλέσουμε την Γκρέτα Τούνμπεργκ στην Ελλάδα. "Πρέπει να κατέβουμε μαζί με τα παιδιά στις πλατείες για το κλίμα, δείτε τι γίνεται εκεί έξω. Αυτή είναι η πραγματική Βουλή των Εφήβων όχι οι διαδικασίες εσωτερικού χώρου".

Φλαμπουράρης: Δεν πρέπει να ανοίξει η συζήτηση στον ΣΥΡΙΖΑ για τα αίτια της ήττας

Για τον ρόλο του ΣΥΡΙΖΑ στην αντιπολίτευση και τις εσωκομματικές διεργασίες μίλησε στον ΣΚΑΪ ο βουλευτής Επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέκος Φλαμπουράρης.

"Είναι πιο ελαφριά τα καθήκοντα που έχουμε. Όταν ήσουν κυβέρνηση η δουλειά που έκανες στον βαθμό που μπορούσες μέσα από τους μηχανισμούς είχε ένα αποτέλεσμα. Η δουλειά που κάνουμε τώρα δεν βλέπεις απτό αποτέλεσμα. Θα χαιρόμαστε να βλέπουμε να αποτρέπουμε κακές πολιτικές", είπε ο Αλέκος Φλαμπουράρης.

Παραδέχθηκε ότι προσωρινά ο ΣΥΡΙΖΑ είναι αδύναμος στο να επικοινωνήσει την προγραμματική αντιπολίτευση και την προσπάθεια μέσα από την κινητοποίηση των κοινωνικών δυνάμεων.

Σε ερώτηση αν θα πρέπει να συζητήσει το κόμμα τα αίτια της ήττας στις εθνικές εκλογές ο Αλέκος Φλαμπουράρης απάντησε: "Εγώ νομίζω η συζήτηση αυτή δεν έχει ανοίξει στον ΣΥΡΙΖΑ και αν θέλετε τη γνώμη μου δεν πρέπει να ανοίξει. Το λέω αυτό διότι όταν είσαι 4,5 χρόνια κυβέρνηση η αντικειμενικότητα της γνώμης για να μπορείς να βγάλεις συμπεράσματα σίγουρα δεν είναι εύκολη".

Στη συνέχεια ανέφερε ότι οι άνθρωποι που τον πλησιάζουν στον δρόμο τον ρωτούν: "Μα ήταν ανάγκη να χάσετε;"

Για την φράση του Αλέξη Τσίπρα ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι ο πρόεδρος του, ο βουλευτής Επικρατείας εξήγησε ότι "αυτό που είπε είναι ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είστε εσείς και εγώ. Δεν είμαι μόνο εγώ. Όπως είπε ο Τσίπρας είμαστε μαζί. Εννοεί ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είναι ο κόσμος. Δεν είναι ένα κλειστό κύκλωμα. Είναι όλος ο κόσμος που θέλει να είναι ΣΥΡΙΖΑ και μας ψήφισε σε αυτές και τις προηγούμενες εκλογές και εγώ".

Στο ερώτημα γιατί ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης δεν προτιμά να εκλεγεί από τη βάση ο Αλέκος Φλαμπουράρης τόνισε ότι "έτσι κι αλλιώς δεν υπάρχει δεύτερος υποψήφιος. Αν τεθεί θέμα και άλλων υποψηφίων για την προεδρία του κόμματος θα το εξετάσουμε. Ούτε θέλουμε εμείς να βάλουμε εμείς κάποιον δήθεν δεύτερο υποψήφιο".

Αναφορικά με το εάν υπάρχει στέλεχος του κόμματος που θα μπορούσε να διεκδικήσει την προεδρία ο βουλευτής Επικρατείας σημείωσε ότι "υπάρχουν στελέχη στον ΣΥΡΙΖΑ ικανά. Από εκεί και πέρα όμως το να διεκδικήσει κάποιος την προεδρία πρέπει να έχει κάτι παραπάνω. Μέχρι τώρα φαίνεται ότι δεν υπάρχει κάποιος που μπορεί να διεκδικήσει".

Πηγή:capital.gr