Φωτο:  ΑΠΕ - ΜΠΕ
Φωτο: ΑΠΕ - ΜΠΕ
23/01/2020 12:00
ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Εχθροπραξίες χωρίς τέλος στον ΣΥΡΙΖΑ- Οι "53" και οι πασοκογενείς σε νέες περιπέτειες

Δεν συνθηκολογούν και δεν καταθέτουν τα ...όπλα εναντίον των "προοδευτικών συμμάχων" οι "53" του ΣΥΡΙΖΑ, η εσωκομματική αντιπολίτευση απέναντι στον Αλέξη Τσίπρα, η οποία είναι αποδεκατισμένη μεν σε κοινοβουλευτική δύναμη αλλά διατηρεί ερείσματα στο κόμμα.

Οι "53" , των οποίων άτυπος επικεφαλής είναι ο Ευκλείδης Τσακαλώτος, είναι γνωστό ότι με καθόλου καλό μάτι δεν βλέπουν την διεύρυνση και τον "μετασχηματισμό" του κόμματος κατά πώς την έχει "διακηρύξει" ο Αλέξης Τσίπρας ήδη από το βράδυ των εθνικών εκλογών.

Η πρόσφατη σύναξη της Κεντρικής Επιτροπής Ανασυγκρότησηςόπου άνοιξαν οι θύρες της Κουμουνδούρου σε ουκ ολίγα στελέχη προερχόμενα από το ΠΑΣΟΚ, επικύρωσε τους τριγμούς που προκαλεί στο εσωτερικό του κόμματος το "μπόλιασμα" με τους πασοκογενείς και το εγχείρημα της "προοδευτικής παράταξης".

Τινές άλλωστε, δεν είναι απλώς ξένοι, αλλά "εχθροί" στο ίδιο κόμμα. Αλήστου μνήμης είναι άλλωστε τα "φαρμακερά" βέλη που αντάλλαξαν ο Ευκλείδης Τσακαλώτος με τον Νίκο Μπίστη, όταν ο πρώτος διατράνωσε ότι "αριστερός είναι εδώ και 40 χρόνια και αριστερός θα πεθάνει" και ο δεύτερος τον ειρωνεύτηκε φαρδιά-πλατιά: " Και εγώ αριστερός ειμαι αλλά πριν πεθάνω θα ήθελα να δω την δεύτερη κυβέρνηση της Αριστεράς".

Σε εκείνη την σύναξη που πραγματοποιήθηκε στο λυκόφως του 2019, ο Πάνος Λάμπρου εθεάθη να αποχωρεί μαινόμενος, φωνάζοντας "τέλος τα παιχνίδια".

Εχθροί στο ίδιο κόμμα

Έκτοτε, οι γκρίνιες και τα καρφιά εντός του κόμματος ανταλλάσσονται είτε παρασκηνιακά, στις μεταξύ των διαβουλεύσεις είτε μέσω "μηνυμάτων" που στέλνουν οι αντιμαχόμενες πλευρές, δια του Τύπου.

Ο Αλέξης Τσίπρας έχει διαμηνύσει σε άπαντες "ανησυχούντες" πως το κόμμα πρέπει και να διευρυνθεί και να αλλάξει , είτε τους αρέσει είτε όχι, καθώς εκ του εκλογικού αποτελέσματος προκύπτει ότι " η νέα δημοκρατική παραταξη είναι ο ΣΥΡΙΖΑ", είτε τους αρέσει είτε όχι.

Εσχάτως συγκροτήθηκε σε Σώμα και συνεδρίασε το Πολιτικό Συμβούλιο του ΣΥΡΙΖΑ, εκεί όπου 41 μέλη, η "πολιτική γραμματεία" και η επιτροπή πασοκογενών, μπερδεύονται καθόλου γλυκά, με σκοπό να οδηγηθεί το κόμμα στο Συνέδριο της Άνοιξης.

Μπλόκο στη διεύρυνση

Οι "53" επιμένουν στις "εχθροπραξίες": Αυτή τη φορά ζητούν, στην επικείμενη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ, να αποφασιστεί το "μπλόκο" στις νέες ...επελαύνουσες πασοκικές δυνάμεις.

Κοινώς, το Συνέδριο που θα πραγματοποιηθεί να είναι αμιγώς του ΣΥΡΙΖΑ και ουχί ΣΥΡΙΖΑ-Συμμάχων και οι ...μουσαφίρηδες να έχουν ρόλο απλού παρατηρητή.

Η διελκυστίνδα μεταξύ των "ανησυχούντων" ( 53 και όχι μόνον) και του Αλέξη Τσίπρα, συμπυκνώνεται grosso modo στο δίλημμα: Ριζοσπαστική Αριστερά Vs Κεντροαριστερά.

Ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, έχοντας σηκώσει επανειλημμένως το γάντι στην εσωκομματική του αντιπολίτευση, απαντά παγίως: Η "νέα Αριστερά" δεν έχει φοβικότητα επιμόλυνσης και αλλαγής. Μονόδρομος οι συμμαχίες.

Το 32% του Αλέξη Τσίπρα στις εθνικές εκλογές, δείχνει στον ίδιο τον δρόμο για την πασοκοποίηση.

Μετά πολλών, ως φαίνεται, επεισοδίων.

Πηγή:capital.gr